پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

13:10:52 - شنبه 25 دی 1395
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
علامت سوال در ذهن محققان دانش‌بنیان/ چرا قانون مصوب مجلس از سوی برخی دستگاه‌ها ناقص اجرا می‌شود؟
محققان شرکت‌های نوپای دانش‌بنیان با مشکلاتی در زمینه اجرای قانون شرکت‌های دانش‌بنیان دست و پنجه نرم می‌کنند و از مسئولان انتظار دارند تا توجه بیشتری به شرکت‌های دانش‌بنیان داشته باشند.

به گزارش “دانشجوآزاد” به نقل از خبرنگار گروه دانشگاه خبرگزاری فارس، اقتصاد دانش بنیان یا اگر انگلیسی‌اش را بخواهیم بگوییم Knowledge economy به روشی تولیدی گفته می‌شود که در آن از دانش برای ایجاد ارزش افزوده استفاده می‌شود و بخصوص در سال‌های اخیر و با توجه به نیاز کشور به تحقق اقتصاد مقاومتی، مقام معظم رهبری به بحث شرکت‌های دانش‌بنیان بسیار تاکید داشته‌اند.

تولید بالای محصولات دانش بنیان در دنیا و سهم اندک آن در ایران، ارزش افزوده بالای محصولات دانش بنیان، زیرساخت های مناسب و فراوان در کشور، جمعیت و تراکم بالای جمعیت شهرنشین و جایگاه اقتصاد دانش بنیان در استقلال کشور نیز به عنوان ۵ ضرورت تحقق اقتصاد دانش‌بنیان برشمرده شده است.

قانون حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان در دولت گذشته تدوین و تصویب و در دولت یازدهم اجرایی شد، در این سال‌ها سورنا ستاری و همکارانش در معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری هم سعی داشتند با ارائه وام‌ها و تسهیلات به شرکت‌های نوپا آن‌ها را در حرکت به سمت پیشرفت یاری کنند.

اما شرکت‌های دانش‌بنیان هنوز با مشکلاتی رو به رو هستند و با توجه به اهمیت این شرکت‌ها در تحقق اقتصاد دانش‌بنیان و به تبع آن اقتصاد مقاومتی، مشکلات آن‌ها باید جدی گرفته شده و برای رفع آن برنامه‌ریزی شود.

چند تن از محققان شرکت‌های دانش‌بنیان در تماس با خبرگزاری فارس به بیان مشکلات خود پرداختند.

برخی محققان شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کردند: هدف از ایجاد شرکت دانش‌بنیان ارائه محصولات به روز و های‌تک است ولی این شرکت‌ها برای تحقق اهدافشان با مشکلات عدیده‌ای دست و پنجه نرم می‌کنند.
این محققان با تشریح مشکلات عدیده‌ای که شرکت‌های دانش‌بنیان دارند اعلام کردند: محصول تولید شده طبق مصوبه شورای اداری استان باید متناسب با نیاز ادارات و ارگان‌ها مورد استفاده قرار گیرد ولی محصولات تولیدی شرکت‌ها مصرف نمی شود و ادارات محصولات مورد نیاز خود را از کشورهای همجوار تهیه می‌کنند و مصوبه در حد یک نامه اداری است.

محققان شرکت‌های دانش‌بنیان اعتقاد دارند که بی اعتمادی بانک‌ها نسبت به شرکت های دانش بنیان قابل توجه است.

این محققان می‌گویند: پس از مراجعه به بانک برای در خواست دسته چک به منظور انجام امورات شرکت، رئیس بانک با بی توجهی اعلام کرده است که باید مبلغ ۱۰۰ میلیون در حساب شرکت گردش مالی وجود داشته باشد نامه‌های اداری مبنی بر دانش بنیان بودن و گردش مالی کمتر برای رئیس بانک قابل قبول نیست.
محققان شرکت‌های دانش‌بنیان عنوان کردند: از رئیس جمهور استدعا داریم که با توجه به آمار و ارقام شرکت‌های دانش بنیان توجه کنند که چه تسهیلاتی برای شرکت‌ها فراهم شده است؟ چرا بانک‌ها از شرکت‌ها حمایت نمی‌کنند؟ چرا بانک‌ها با بی توجهی موجب راکد و بسته شدن کارگاه‌های دانش بنیان می‌شوند؟ با توجه به آمار بیکاری در کشور، هر شرکت‌ دانش‌بنیان به صورت غیرمستقیم حداقل برای بیش از ۱۰ نفر شغل ایجاد کرده می‌کند پس چطور این شرکت‌ها با بی مهری برخی مسئولان و بانک‌ها مواجه می‌شوند؟
محققان شرکت‌های دانش‌بنیان معتقدند که با توجه به دعوتنامه‌های دانشگاه‌های خارجی می‌توانستند در کشورهای اروپایی و آمریکایی تحصیل کنند و همان‌جا مشغول به کار شوند ولی به خاطر مملکت، نظام و مقام معظم رهبری حاضر به مهاجرت نشدند و از مسئولان تقاضا دارند تا شرکت‌های دانش‌بنیان با بی مهری مواجه نشوند.
یکی از این محققان دانش‌بنیان عنوان کرد: در چنین وضعیتی اقتصاد دانش بنیان رشد نخواهد کرد و آمار بیکاری همچنان افزایش می‌یابد، مسئولان بانک‌ها نباید بانک را ملک شخصی خود قلمداد کنند و نباید برای حمایت از شرکت‌های دانش بنیان از کمک‌هایشان دریغ کنند.

این محققان اعلام کرده‌اند که مبحث برج فناوری دانش بنیان که قرار است در استان‌ها ایجاد شود در حد شعار مانده است و باید برای استقرار شرکت‌های دانش‌بنیان نیز چاره اندیشی شود.

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi