به گزارش “دانشجوآزاد“؛ دکترعلی معینی روز چهارشنبه درحاشیه سومین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات مراکز علمی کشور درجمع خبرنگاران افزود: درطرح آزمایشی این سامانه ۹۰ هزارپایان نامه مقایسه شد و در صورت امکان نتایج آن در اختیار دانشگاه قرار می گیرد.
سایت «همانندجو» با جست وجوی خودکار در متن کامل پایان نامه ها و رساله های موجود در ایرانداک، نوشته های همانند را بازیابی و منبع اطلاعات همانند را به نمایش می گذارد. کاربران پس از ورود به سامانه، می توانند نوشته های خود را بارگذاری و نتیجه همانندجویی را در کوتاه ترین زمان ممکن دریافت کنند. این سامانه در نوشتار پایان نامه ها و رساله ها، گامی در کمک به نگه داشت حقوق پدیدآوران و گسترش علم و فناوری و زمینه سازی برای دسترسی آزاد همگان به اطلاعات است.
معینی با اشاره به اینکه این تعداد پایان نامه ظرف ۲۰ روز مقایسه شده که نشان دهنده راندمان سیستم است، افزود: با این کار مشخص شده است که کدام رشته ها بیشتر کپی را انجام دادند.
وی جلوگیری از کپی منابع و ارایه اطلاعات مناسب به محققان را از مهمترین مزیت های این سامانه اعلام کرد و گفت: این سامانه می تواند به محققان، پژوهشگران و دانشجویان کمک کند تا به اطلاعات لازم دسترسی داشته باشند.
معینی تاکید کرد: بهترین راه این است که دانشگاه ها منایع خود را در اختیار ایرانداک قرار دهند و وقتی این منبع در اختیار آنها قرار گیرد امکان کپی کردن، مشکل و یا غیر ممکن می شود.
وی با اشاره به اینکه با این کار رونویسی از منابع از جمله پایان نامه کاملا مشخص می شود اظهار کرد: اگر دانشگاه ها نمی توانند منابع خود را در اختیار ایرانداک قرار دهند، می تواند این مجموعه را به عنوان یک عامل در سامانه خود قرار دهند تا کار همانندجو در محل دانشگاه انجام شود.
دبیر شورای راهبردی فناوری اطلاعات وزارت علوم، تحقیقات و فناوری گفت: به محض تجاری سازی هزینه های استفاده از آن اعلام خواهد شد ولی هزینه زیادی نیست و شامل هزینه های جانبی و نگهداری سامانه می شود.
سومین همایش ملی مدیران فناوری اطلاعات مراکز علمی امروز (چهارشبنه) در تالار ایوان شمس برگزار شده است.