به گزارش “دانشجوآزاد” ا ز شب های مهم در ماه رمضان، شب قدر است؛ شبی که عبادت آن از عبادت هزار ماه بهتر است، شبی که قرآن در آن نازل شد. در روایات اهل بیت علیهم السلام آمده است: «فرشتگان در شب قدر فرود آمده، در زمین پخش می شوند. بر مجالس مؤمنان گذشته و بر آنان سلام می کنند و بر دعاهای آنان، آمین می گویند تا آن گاه که سپیده دم طلوع کند. در این شب دعای کسی رد نمی شود، مگر دعای عاق والدین، کسی که با خویشاندان قطع رابطه کرده، کسی که شراب بنوشد و کسی که دشمنی مؤمنی در دلش باشد».
مست قدر
آن شب که باید شکواییه هجران را در نوردید و به امید وصل و دیدار بیدار نشست و از جام طهور «سلام» تا «مطلع فجر» سرمست بود، کدام شب است؟ آن شب شب قدر است که حافظ شیرازی، با الهام از قرآن آن را «شب وصل» می نامد و نامه هجران را در آن شب طی شده و پایان یافته می خواند. شبی که باید در عاشقی ثابت قدم بود، در طلب کوشید و بیدار ماند، دیدار جست، احیا گرفت، به نیایش پرداخت، کار خیر کرد و به نیازمندان رسید، دانایی طلبید و مذاکره علم کرد، شبی که در آن، کاری بی اجر نخواهد ماند. شبی که باید به یاد روی آن محبوب عزیز، آن یار آواره از دیار و پنهان رخسار، با دردمندی های عاشقانه نالید و دیدار روی او را از خدای طلبید!
شب وصل است وطی شد نامه هجر | سلام فیه حتی مطلع الفجر |
با پرداختن به این افکار میتوانیم مقدمه ی استفاده ی بیشتر از این شبها را مهیا کنیم. از خداوند متعال بخواهیم تقدیر بهتری را در سال آینده نصیب ما فرماید. از او بخواهیم که ما را در پیمودن مسیری که مورد رضای اوست کمک کند.
همچنین از او که وعده ی آمرزش در این ماه و به خصوص در این شب را به ما داده است طلب مغفرت و آمرزش کنیم و تصمیم بگیریم بنده ی واقعی او شویم. همچنین زنده نگه داشتن یاد خداوند در دل دستگیری از محرومان و مظلومان و دعای خیر برای سایرین نیز از جمله اعمال سفارش شده هستند.
به این ترتیب است که هرانسان آگاه و بیداردل در حدی که در توان اوست میتواند خودرا هرچه بیشتر مشمول عنایت و توجه خداوند قرار دهد. در برخی از روایات آمده که نامه ی اعمال در شب قدر طی چند مرحله ابلاغ می گردد. به همین علت احیاداری و عبادت از چند شب پیش آدمی را در جهت تغییر مثبت در سرنوشت خود قرار میدهد
طالبی پور
انتهای پیام/.