پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

7:30:25 - دوشنبه 3 آذر 1393
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
شبیه‌سازی نانو حسگر زیستی برای تشخیص باکتری عامل بیماری حصبه
عضو هیأت علمی واحد علوم و تحقیقات، برای نخستین بار در کشور، موفق به طراحی کیت نانوبیو سنسور برای تشخیص باکتری سالمونلا تایفی عامل بیماری حصبه بر اساس واکنش بین آنتی ژن و آنتی بادی شد.

به گزارش “دانشجو آزاد” به نقل از خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی واحد علوم و تحقیقات، سید امیر علی انوار عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات از رساله دکتری خود تحت عنوان طراحی کیت نانوبیو سنسور برای تشخیص باکتری سالمونلا تایفی عامل بیماری حصبه  و مقایسه آن با  کیت الایزا دفاع کرد.

انوار با بیان این مطلب که  عامل بیماری حصبه (تب روده) باکتری سالمونلا تایفی و عامل انتقال اصلی آن به انسان از طریق آبهای آلوده می باشد گفت: در روش های سنتی و رایج تشخیص عامل بیماری ( محیطهای کشت میکروبی) حداقل چندین روز زمان نیاز است، تا بدانیم  نمونه آب دارای عامل بیماری است یا خیر از طرفی کیت‌های الایزا برای تشخیص آنتی بادی در نمونه خون و سرم کارایی دارند در صورتیکه در مواد غذایی کیت الایزا باید برای تشخیص آنتی ژن طراحی شود.

وی تصریح کرد: این تحقیق برای تشخیص عامل بیماری حصبه در دو فاز مجزا از هم برای نخستین بار در کشور صورت پذیرفت. فاز اول با طراحی کیت نانو بیو سنسور بر پایه واکنش بین آنتی ژن آنتی بادی مبتنی بر فلورسانس  موفق به تشخیص جرم باکتری عامل حصبه در میزان بسیار پایین تر از دوز عفونی از غلظت ۱۰ عدد سلول باکتری در هر میلی لیتر تا ۱۰۸ عدد سلول باکتری در هر میلی لیتر در آب آلوده شد.

عضو هیات علمی واحد علوم و تحقیقات با بیان این مطلب که کیت نانو بیوسنسور طراحی شده بر اساس روش پلیمر قالب مولکولی میکروکانتکت که جدیدترین روش در دنیاست، طراحی شده است افزود: این کیت توانایی تشخیص باکتری سالمونلا تایفی در دو دقیقه را دارد. طراحی این کیت گامی مثبت در راستای تسریع روند تشخیص در مقایسه با روش‌های سنتی است که نیاز به چندین روز زمان دارد.

وی با بیان اینکه طراحی این کیت با توجه به فقدان استانداردسازی بین المللی، از  موارد تحقیقاتی و اجرایی نادر در کشور و منطقه است، تصریح کرد : این کیت در طراحی‌های بین المللی تنها در نمونه‌های خونی، کاربرد داشته است و بررسی در مواد غذایی اقدامی نو محسوب می‌شود.

انوار از انجام دو  ثبت اختراع در مرحله فایلینگ، در طراحی نانوبیو سنسور و کیت الایزا در پی انجام این طرح ابراز خرسندی کرد و گفت: تاکنون یک مقاله ISI در مورد این طرح  منتشر شده و یک مقاله علمی پژوهشی  پذیرش و در دست انتشار است. اقدامات برای انتشار یک مقالهISI دیگر و یک مقاله علمی پژوهشی در حال انجام است.

لازم به ذکر است، این طرح حاصل فعالیت دو ساله انوار با همکاری اساتیدی نظیر ودود رضویلر (استاد راهنما و مدیر گروه تخصصی بهداشت) بهروز اکبری، عباسعلی مطلبی (عضو هیات علمی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی) و حامد اهری (عضو هیات علمی دانشکده علوم و صنایع غذایی واحد علوم و تحقیقات) است.

انتهای پیام/

 

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi