12:27:10 - چهارشنبه 22 اردیبهشت 1395
به گزارش “دانشجو آزاد” آمار سیگاری های کشور بر اساس گفته های پراکنده مسئولان، دست کم ۱۲ میلیون نفر است. اما آمار دقیقی از شمار زنان و دختران سیگاری وجود ندارد. گرچه گاهی از سیگاری بودن ۵ درصد زنان و دختران سخن به میان آمده است. در این بین، تردیدی در افزایش شمار زنان و […]
به گزارش “دانشجو آزاد” آمار سیگاری های کشور بر اساس گفته های پراکنده مسئولان، دست کم ۱۲ میلیون نفر است. اما آمار دقیقی از شمار زنان و دختران سیگاری وجود ندارد. گرچه گاهی از سیگاری بودن ۵ درصد زنان و دختران سخن به میان آمده است. در این بین، تردیدی در افزایش شمار زنان و دختران سیگاری در دو سه سال اخیر وجود ندارد. برخی کارشناسان این افزایش را دو تا سه برابری توصیف می کنند. این افزایش در میان دختران دانشجو و دانش آموز مشهودتر است. دو سال پیش از وجود ۴۰۰هزار دختر سیگاری در کشور سخن گفته می شد و امروز یقینا این مقدار، تا حد قابل ملاحظه ای افزایش یافته است.
مسئله مهم اینکه بسیاری از این دختران به سیگار معتاد شده اند و سیگار کشیدن برای آنها تنها فغالیتی تفننی نیست! گفته می شود در حال حاضر، متوسط سن شروع سیگار در میان دختران به زیر ۲۰ سال رسیده و میزان مصرف در بین دختران سیگاری نیز افزایش چشمگیری داشته است.
به گفته کارشناسان، چروکیدگی زودرس پوست، تغییرات تن صدا، سرطان، حمله قلبی، زایمان زودرس، افسردگی، تشدید اختلالات پیش از قاعدگی، و انواع بیماری های تنفسی و نازایی بخشی از اثرات مصرف سیگار در میان دختران و زنان است.
واکنش جامعه
برخی از کارشناسان افزایش آمار دختران سیگاری را منحصر به ایران نمی دانند. در واقع، این آمار، رشد جهانی نیز داشته است. اما این مسئله کمکی به حل مشکل در کشور ما نمی کند. سیگار کشیدن دختران در فرهنگ جامعه ما بدون شک امری ناپسند و مذموم است. اما چه شده که کم کم سیگار کشیدن دختران برای بسیاری از افراد عادی شده است؟
متاسفانه هم اکنون سیگار کشیدن دختران داخل خودرو، کم کم به امری عادی بدل شده و بیم آن می رود که این موضوع به دیگر اماکن نیز سرایت کند، چنان که با کمال تاسف، در اماکنی مانند برخی پارک ها و کافی شاپ ها نیز، چشم جامعه به سیگار بر لب دختران آشناست.
با این وجود، نگاه جامعه به این پدیده هنوز به گونه ای است که یک دختر نمی توان آزادانه و مانند پسران سیگاری در هر خیابان و کوچه و میدانی سیگار خود را روشن کند.
کارشناسان در برشمردن دلایل گرایش دختران به سیگار، عوامل متعددی را دخیل می دانند. مواردی مانند تغییر نقش زنان در جامعه و احساس استقلال از طریق سیگار کشیدن از این دسته اند. بی تردید می توان با انجام تحقیقات ویژه در این زمینه، آسیب شناسی دقیق تری از این موضوع انجام داد و به راهکارهای عملی دست یافت.
اما آنچه امروز بیش از هر زمان دیگری آزاردهنده به نظر می رسد، خطر تبدیل این ناهنجاری به یک هنجار پذیرفته شده در جامعه است. مکان های «مجاز» برای سیگار کشیدن دختران روز به روز وسعت بیشتری می یابد و نگاه های منفی به این پدیده به سرعت در حال کاهش است. این موضوع زنگ خطری است برای مسئولین امر که باید تا دیر نشده فکری به حال آن بکنند. صد البته که برخورد فیزیکی و آمرانه با این موضوع نتیجه مثبتی به همراه نخواهد داشت و در این خصوص نیازمند کار فرهنگی و زیرساختی کارآمدی هستیم.
منبع:صراط
بر چسب ها: daneshjooazad.ir, www.daneshjooazad.ir, آداب و رسوم کرمان, آسیا, آمریکا, اخبار داغ, اخبار دانشگاهی, اخبار روز, اردوی جهادی, اردوی دانشجویی, اردوی راهیان نور, اردوی مختلط, ارزوئیه, اروپا, اروند, استاندار کرمان, استقلال تهران, اشعار, اعتیاد دانشجویان, البرز, امیرحسین صادقی, اندرانیکتیموریان, ایده های دانشجویی, ایرنا, ایسنا, ایلنا, بازیکنان استقلال, بازیکنان پرسپولیس, بازیکنان تیم ملی, بازیکنان مس کرمان, بازیگران ایرانی, بافت, بسیج دانشجویی کرمان, بم, بهترین بازیگر زن, بهترین بازیگر مرد, بورسیه دانشجویی, بیانیه بسیج دانشجویی, بیانیه جامعه اسلامی, پایان ترم, پایان نامه, پروژه های درسی, تازه های علمی, تحصیل خارج از کشور, تشکل های دانشجویی, تیم فوتبال پرسپولیس, تیم مس کرمان, تیم ملی فوتبال ایران, تیم ملی والیبال ایران, جزوات دانشگاهی, جزوات درسی, جغرافیا, جوانان کرمانی, جیرفت, حقوق, حقوقی, خبرگزاری جمهوری اسلامی, خبرگزاری فارس, خبرگزاری مهر, خبرهای تازه, خسروحیدری, خوابگاه پسران, خوابگاه دختران, خوابگاههای خودگردان, خوابگاههای دانشجویی, دانشجو آزاد, دانشجوآزاد, دانشجوی مخترع, دانشجویان بسیجی, دانشجویان پرستاری, دانشجویان پزشکی, دانشجویان کرمانی, دانشگاه آزاد اسلامی کرمان, دانشگاه آزاد کرمان, دانشگاه بافت, دانشگاه باهنر کرمان, دانشگاه پیام نور, دانشگاه جیرفت, دانشگاه زرند, دانشگاه شهید باهنر کرمان, دانشگاه علوم پزشکی, دانشگاههای اروپایی, دانشگاههای غیرانتفاعی, دانشگاههای کرمان, دانشگاهیان کرمان, دختران کرمانی, دوستی دختر و پسر در دانشگاه, دوستی های دانشگاهی, رزم حسینی, رشته های پرستاری, رشته های پزشکی, رشد علمی کشور, رفسنجان, زاگرس, زرند, زنان کرمانی, ساندویچ سرد, ساندویچ گرم, سانسور نشده دانشگاهها, ستاره, سوپراستارها, سوپراستارهای سینمای ایران, سیاست, سیاسی, سیرجان, شعر, شلمچه, شهدای غدیر, شهدای کرمان, عشق, عشقی, علی دایی, علی کریمی, علیرضا حقیقی, غذاهای ایرانی, غلامرضا رضایی, فرزاد حاتمی, فرهادمجیدی, فساد دانشگاه, فست فود, فناوری نانو, فناوری هسته ای, فوتبال کرمان, کریمباقری, کنکور ارشد, کنکور دکتری, کنکور سراسری, کویر, کویرلوت, گوگل, ماه, ماهان, مجلات دانشگاهی, محسن بنگر, محمد نوری, مردان کرمانی, مسابقات دانشجویی, مناطق جنگی, منطقه کویری, مهدی رحمتی, مهدی طارمی, میان ترم, ناصر حجازی, نخبگان کرمانی, نشریه دانشجویی, نشریه سفیر, نمایشگاه دانشجویی, نمایشگاه کتاب, هادی نوروزی, هاشم بیگ زاده, هندبال کرمان, وام دانشجویی, وحید طالب لو, ورزش کرمان, یافته های علمی, یاهو