به گزارش دانشجو آزاد ؛ سورنا ستاری روز دوشنبه ۲۹ تیرماه در نشست مشترک هیات رئیسه دانشگاه علوم پزشکی کرمان و دانشگاه شهید باهنر، گفت: پیشبینی میشود این مرکز سود خوبی را برای مجموعه استان کرمان و دانشگاه به همراه داشته باشد.
وی در ادامه این نشست گفت: فارغالتحصیلان نباید تنها به استخدام کارمندی فکر کنند و باید از ظرفیت جوانی آنها در اقتصاد استفاده کنیم.
وی افزود: آنچه فکر میکنم استاندار کرمان را بیشتر خوشحال کند، جهتگیری دانشگاه به سمت رفع مشکلات استان کرمان و مردم است و اینکه بتوانیم برای فارغالتحصیلان ایجاد اشتغال داشته باشیم.
ستاری خاطرنشان کرد: دانشگاه باید نسبت به فارغالتحصیلان خود مسئول باشد و دانشجویان دو تا پنچ سال بعد از فارغالتحصیلی در شرکتهای دانشبنیان با حمایت دانشگاه فعالیت کنند.
وی ادامه داد: از سفر قبلی به استان کرمان تاکنون، امکانات زیادی هم در بنیاد نخبگان و هم درمعاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری اضافه شده است و دانشگاهها میتوانند از آنها استفاده کنند.
معاون علمی و فناوری رییس جمهور گفت: حمایت از اساتید سرآمد و افزایش تعاملات بینالمللی نیز مدنظر این معاونت است.
وی افزود:در حوزه مراکز رشد علاقه مندیم و هرچقدر دانشگاه ها امکانات بخواهند ما حاضریم ارائه دهیم و این مراکز را تقویت کنیم.
وی با اشاره به طرح راهاندازی مرکز پرورش حیوانات آزمایشگاهی در کرمان گفت: ما آمادگی داریم در قالب یک کار تجاری آن را ادامه دهیم و با توجه به قیمت بالای حیوانات و تقاضای قابل توجهی که در این زمینه وجود دارد، میتوان کار را دنبال کرد.
معاون علمی و فناوری ریاست جمهوری بیان کرد: در دانشگاههای معتبر دنیا تنها ۱۵ درصد هزینه از طریق شهریه و کمکهای مردمی تامین میشود و ۸۵ درصد مابقی از قبل کارهای دانشبنیان و تجاری سازی آنها بدست میآید.
ستاری خاطرنشان کرد: معمولا پول رایگان و دولتی مجموعهها را تنبل و بیمار میکند از این رو جهت گیری جدید دانشگاهها در راستای تجاری سازی دانش و فناوری بسیار مفید و مقبول خواهد بود.
ستاری عنوان کرد: دانشگاه در اقتصاد دانشبنیان، بخشی از درآمد و اقتصاد است و میتواند درصدی از درآمد را از فروش تکنولوژی و تعامل با شرکتها کسب کند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کرمان نیز در این نشست گفت: مرکز پرورش حیوانات آزمایشگاهی یک مرکز صرفا تحقیقاتی نیست بلکه در این مرکز به بحث محصولات دانش بنیان و تجاری سازی محصولات پرداخته می شود.
دکتر عباس پرداختی با اظهار این مطلب که پیش بینی ما این است این مرکز تاثیر زیادی را در اقتصاد استان خواهد داشت، گفت: با توجه به نیازی که بسیاری از مراکز تحقیقاتی در داخل و خارج از کشور به مجموعه دارند، گردش مالی خوبی را برای این مرکز پیش بینی می کنیم.
وی بیان کرد: مهمترین هدف راه اندازی این مرکز بیشتر در بحث جوندگان آزمایشگاهی است و آن چیزی که تاکنون اتفاق افتاده است متاسفانه اغلب حیوانات آزمایشگاهی مورد استفاده بدون شناسنامه ژنتیکی مشخص و استاندارد هستند.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه با اشاره به توانمندی های دانشگاه علوم پزشکی کرمان و شهیدباهنر در زمینه راه اندازی مرکز پرورش حیوانات آزمایشگاهی گفت: در مجموعه ذکر شده قرار است اعضای هیات علمی دو دانشگاه، شرکتهای دانش بنیان و همچنین افرادی که ذی ربط هستند و رشته مرتبط دارند کار تحقیقات و تجاری سازی را انجام دهند.
وی با تاکید بر اینکه دو دانشگاه شهید باهنر و علوم پزشکی همکاری تنگاتنگی را برای راه اندازی این مرکز دارند، اظهار داشت: این مرکز قرار است در مرز مشترک بین دو دانشگاه شهید باهنر و علوم پزشکی راه اندازی شود که تاکنون نیز در زمینه های لیشمانیوز،سلول های بنیادی و تحقیقات حوزه علوم اعصاب فعالیت های مشترکی انجام شده است.
وی ادامه داد: پیش بینی می شود مرکز پرورش حیوانات آزمایشگاهی در ۲۰ هکتار و با اعتبار ۱۰ تا ۱۲ میلیارد تومان راه اندازی شود.
دکتر پرداختی گفت: برای انجام این کار مشترک ۲۴٫۵ درصد سهم دانشگاه علوم پزشکی کرمان، ۲۴٫۵ درصد سهم دانشگاه شهید باهنر و ۵۱ درصد سهم شرکت های دانش بنیان می باشد.
معاون تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: این مرکز می تواند برخی از گونه های حیوانی که در کشور وجود ندارند را برای انجام کارهای تحقیقاتی پرورش دهد و حتی می توان در این مرکز ضایعات مفصلی و سایر مشکلاتی که برای برخی حیوانات مانند اسب ایجاد می شود را برطرف کرد.
دکتر پرداختی در ادامه این نشست موفقیت های فناوری و تحقیقاتی دو دانشگاه علوم پزشکی کرمان و شهید باهنر را تشریح کرد.
وی ادامه داد: در دانشگاه علوم پزشکی کرمان مراکز تحقیقاتی متعددی وجود دارد، آزمایشگاه جامع این دانشگاه یکی از ۹ آزمایشگاه جامع کشور است و مرکز تحقیقات سرطانی که در این دانشگاه راه اندازی شده با استفاده از مشاوره های بین المللی و حمایت بخش خصوصی بوده است.
وی افزود: مرکز علوم اعصاب شناختی یکی از مراکز فعال در این زمینه است که با مرکز ریکن ژاپن و برزیل قرارداد داریم و در حال حاضر سری اول میمونهای مورد مطالعه در این مرکز مستقر شدند و آزمایشهای مربوطه بر روی آنها انجام شده است.
وی گفت: در بحث تجاری سازی دانشگاه علوم پزشکی کرمان موفق شده گچ آتل فایبر گلاس را وارد بازار کند و سه محصول دارویی نیز تا شهریور ماه جاری وارد بازار می شوند.
وی به موفقیت این دانشگاه در درمان ضایعات آرتروز تروماتیک با استفاده از سلول های بنیادی اشاره کرد.