پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

11:59:53 - شنبه 14 شهریور 1394
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
رشد کیفی تولیدات علمی کشور در عرصه‌های بین‌المللی
سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام با اشاره به رشد کیفی تولیدات علمی کشور، گفت: هر چند در سال‌های گذشته کمیت تولید علم در کشور رشد قابل ملاحظه‌ای را تجربه کرده است، اما در بخش کیفیت تولیدات، نیازمند تلاش بیشتری هستیم.

به گزارش “دانشجو آزاد“به نقل از اداره روابط عمومی و همکاری‌های علمی بین المللی پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) و مرکز منطقه‌ای اطلاع رسانی علوم و فناوری (RICeST)، محمدجواد دهقانی سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) اعلام کرد: کمیت تولید علم تنها یکی از شاخص‌های رشد علمی است، اما در سند سیاست‌های کلان علم و فناوری ابلاغی توسط مقام معظم رهبری به مرجعیت و دیپلماسی علمی و اثرگذاری اقتصادی علم تولید شده، اهمیت چند برابری داده شده است.

وی افزود: امروزه تحقیقات علمی نشان می‌دهد که کیفیت پژوهش اصلی‌ترین علت افزایش مرجعیت علمی است. دیپلماسی علمی نیز سبب افزایش کیفیت پژوهش و مرجعیت آن می‌شود و اثرگذاری اقتصادی نیازمند تولید علم کاربردی است، بنابراین تکیه صرف به کمیت تولید علم باعث توسعه علمی نخواهد شد.

سرپرست پایگاه استنادی علوم جهان اسلام (ISC) اضافه کرد: پژوهش‌های یک درصد برتر بین المللی را مقالات پراستناد ( Highly Cited) می‌نامند و به پژوهش‌های یک دهم درصد برتر بین المللی مقالات داغ ( Hot)  می‌گویند که در اینجا لفظ مقالات پراستناد برای هر دو بکار برده می‌شود. اطلاعات این گروه از پژوهش‌ها از پایگاه طلایه داران علم تامسون رویترز (آی.اس.آی) استخراج می‌شود که همواره اطلاعات ۱۰ سال اخیر را پوشش می دهد.

وی تصریح کرد: هر چند در سال‌های گذشته کمیت تولید علم در کشور رشد قابل ملاحظه‌ای را تجربه کرده است، اما در بخش کیفیت تولیدات، نیازمند تلاش بیشتری هستیم. مقالات پراستناد بیانگر پژوهش‌هایی هستند که مسیر توسعه علم بین الملل را نشان می‌دهد. بعد از انجام یک پژوهش، اینکه سایر پژوهشگران تا چه اندازه به آن توجه کرده و آن را مبنای تحقیقات بعدی خود قرار دهند نشان دهنده اهمیت آن پژوهش است و در این میان پژوهش‌هایی هستند که جبهه‌های تحقیق جدیدی را در دنیای علم می‌گشایند.

دهقانی اظهار داشت: گروهی از پژوهشگران را به عنوان نخبگان علمی می‌شناسند که در زمره پژوهشگران یک درصد برتر دنیا قرار گیرند. تعداد استنادهای صورت گرفته به پژوهش‌های آن‌ها در طول زمان به گونه‌ای است که آنها را در دسته برترین‌ها قرار داده است، اما این پژوهشگران لزوما مقالات پراستناد تولید نکرده‌اند. عکس این قضیه نیز صادق است، به نحوی که تعداد قابل ملاحظه‌ای از پژوهشگران دارای مقالات پراستناد هستند، اما در زمره نخبگان برتر علمی قرار نمی‌گیرند. یکی از مصداق های این وضعیت، پژوهشگرانی هستند که تعداد اندکی مقاله پراستناد تولید کرده‌اند.

انتهای پیام/

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi