پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

8:40:25 - یکشنبه 25 مرداد 1394
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
رتبه ۱۲ ایران در تولیدات علمی مهندسی هوافضای جهان از ۲۰۱۴ تا کنون
جمهوری اسلامی ایران، رتبه ۱۲ تولیدات علمی حوزه مهندسی هوا فضای جهان از سال ۲۰۱۴ تا کنون را به خود اختصاص داد.

به گزارش  “دانشجو آزاد” به نقل از ایسنا ؛ بر اساس داده‌های پایگاه استنادی سایمگو در سال ۲۰۱۴ تا به امروز، تولیدات علمی حوزه مهندسی هوا فضا، ۲۱ هزار و ۵۷۷ مدرک است که چین با ۲۹ درصد، امریکا با ۲۵ درصد، آلمان با چهار درصد ، انگلستان و ایتالیا هرکدام با سه درصد ، به ترتیب بیشترین تولیدات علمی را در حوزه مهندسی هوا و فضا به خود اختصاص داده‌اند و ایران با ۳۶۰ مدرک ( ۱٫۶۶ درصد تولیدات) رتبه ۱۲ جهان را در این حوزه داراست.

رشد سالانه ۷٫۲۴ درصدی تولیدات علمی ایران در هوافضا

بر اساس اعلام مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی (SID) مقایسه تولیدات علمی ایران با ترکیه در این حوزه علمی نشان می‌دهد که از سال ۲۰۱۱ ایران همواره تعداد تولیدات علمی بیش‌تری داشته و از سال ۲۰۰۹ تولیدات علمی ایران به صورت نمایی رشد کرده است. از سوی دیگر متوسط رشد سالانه تولیدات علمی ایران ۳۵٫۳۴ درصد و رشد ترکیه ۲۵٫۵۱ درصد و در همین دوره، متوسط رشد سالانه کل تولیدات علمی ایران ۷٫۲۴ درصد بوده است.

رتبه هشتم ایران در اخذ استنادات تولیدات علمی هوافضا

شاخصهای کیفیت تولیدات علمی هوا و فضا در گزارش‌های پایگاه سایمگو نشان می‌دهد که مدارک علمی حوزه مهندسی هوا و فضا از ۲۰۱۴ تا کنون، ۴۰۷۲ استناد دریافت کرده‌اند که در این میان چین با ۳۲ درصد، ایالات متحده آمریکا با ۱۹ درصد، ایتالیا، انگلستان و آلمان هرکدام با چهار درصد بیشترین استنادات در حوزه هوا و فضا را به خود اختصاص داده‌اند که در این میان سهم ایران ، ۱۳۷ استناد (۳٫۱۱ درصد) بوده که آن را در رتبه ۸ دنیا قرار داده است و ترکیه با ۴۶ استناد در رده ۱۶ این رتبه‌بندی قرار دارد .

توزیع جغرافیایی تولیدات علمی مهندسی هوا فضا در سال ۲۰۱۴

شاخص هرش تولیدات علمی حوزه هوا وفضا ، یکی دیگر از موارد مورد بررسی در گزارش بخش علم سنجی مرکز اطلاعات علمی جهاد دانشگاهی بوده است .

بر اساس داده‌های پایگاه استنادی سایمگو و بر پایه شاخص هرش تولیدات علمی کشورهای جهان در حوزه هوا و فضا در سال ۲۰۱۴ ، این شاخص تا پایان سال ۲۰۱۴ میلادی ، ۳۵ اعلام شده است که بر این مبنا ایران به همراه ترکیه در رتبه ۲۷ جهان قرار دارد. رتبه های اول تا پنجم این شاخص به کشورهای ایالات متحده آمریکا (۳۹۴)، آلمان (۲۳۵)، انگلستان (۲۲۶)، ژاپن(۱۷۴) و فرانسه (۱۷۳) تعلق دارد .

گفتنی است شاخص هرش یکی از شاخصهای مورد استفاده در علم سنجی است که دو بعد کمیت و کیفیت تولیدات علمی را در بر میگیرد و بزرگترین h تعداد مقالات یک واحد تحلیل (شامل مولف، مجله، دانشگاه، کشور و غیره) است که حداقل h تعداد استناد دریافت کرده باشند.

انتهای پیام

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi