پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

14:21:10 - دوشنبه 28 آذر 1401
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
دانشگاه فرهنگیان روز‌به‌روز از هدف متعالی خود برای تربیت معلمان تراز انقلاب فاصله می‌گیرد
معاونت گفتمان سازی و مطالبه‌گری مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان گفت: دانشگاه فرهنگیان روز به روز از هدف متعالی خود برای تربیت معلمان تراز انقلاب اسلامی فاصله می‌گیرد

به گزارش دانشجو آزاد: فاطمه غلامپور، معاونت گفتمان سازی و مطالبه گری مرکز بسیج دانشجویی دانشگاه فرهنگیان، گفتگو با خبرنگار دانشگاه خبرگزاری دانشجو در، با اشاره به اظهارات اخیر وزیر آموزش و پرورش در خصوص اخذ مجوز جذب ۱۳۰۰ عضو هیئت علمی گفت: در رابطه با این خبر اول باید بررسی شود که ساز و کار جذب این اساتید به چه صورت است؟ دوما ملاک و معیار انتخاب این اساتید که به زعم آقای وزیر، ۱۰۰۰ نفر از آن‌ها را دکترمعلمان تشکیل می‌دهند، چیست؟

وی با اشاره به بیانات رهبر معظم انقلاب در دیدار از دانشگاه فرهنگیان نسیبه تهران گفت: این پرسش‌ها بدین جهت مطرح است که انتخاب اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان در مقایسه با سایر دانشگاه‌ها به مراتب دشوار‌تر است، زیرا به فرموده رهبری: اساتید دانشگاه فرهنگیان هم بایستی از لحاظ خصوصیّات فکری و علمی، جزو شاخص‌ترین‌ها باشند؛ تدیّن، سطح بالای دانش، روحیه‌ی انقلابی، انطباق با معیار‌های سند تحوّل،  نمیشود که ما سند تحوّل را تنظیم کنیم و دنبال تحقّقش باشیم، امّا آنجایی که اساسی‌ترین و محوری‌ترین مرکز آموزش و پرورش است، از خصوصیّات و معیار‌ها و شاخص‌ها و اندازه‌های سند تحوّل دور باشد.

غلامپور اظهار کرد: ناظر به تاکیدات رهبر انقلاب و همچنین وعده‌های وزارت آموزش و پرورش و اساسا دولت فعلی مبنی بر اجرایی سازی سند تحول بنیادین آموزش و پرورش، نباید فراموش کرد که بخشی مهمی از سیر تحول از مسیر دانشگاه فرهنگیان و جریان تربیت معلم می‌گذرد و این مهم با جذب اساتیدی انقلابی و تحول‌فهم محقق می‌شود. همچنین نمی‌توان از قدرت الگویی و جایگاه ویژه‌ی اساتید هیئت علمی نزد دانشجومعلمان چشم‌پوشی کرد، اما متاسفانه آنچه که امروز شاهد آن هستیم این است که اکثر اعضای هیئت علمی کنونی دانشگاه، نه تنها روش تدریس و ادبیات تحولی ندارند و ذره‌ای دغدغه را در دل دانشجومعلمان ایجاد نمی‌کنند؛ بلکه خود نیز هیچ درکی از ضرورت این تحول ندارند. بدین سبب در جذب این افراد باید برای این مولفه سهم به سزایی قائل شد.

وی گفت: علاوه بر این، استاد هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان علاوه بر برخوداری از رزومه علمی و پژوهشی قوی، باید معلمی تمام عیار باشد تا بتواند معلمان آینده این آب و خاک را تربیت کند. این مسئله در این برهه زمانی بدین جهت اهمیت دارد که در حال حاضر تعداد کثیری از اعضای هیئت علمی این دانشگاه، علی‌رغم قرار داشتن در مدارج علمی قابل توجه، از مهارت و هنر معلمی بهره چندانی ندارند و قادر به انتقال دانش و تجربه به دانشجومعلمان نیستند. از طرفی با علم به کمبود شدید نیروی هیئت علمی این دانشگاه و نسبت نجومی ۱۱۱ به ۱ دانشجو به استاد، به هیچ وجه نباید کیفیت را فدای کمیت کرد؛ زیرا در صورتی که در گزینش و تایید صلاحیت این اساتید عجله یا اهمال صورت گیرد، به همان دردی مبتلا می‌شویم که اکنون با جذب برف انباری نیرو‌های خرید خدمات و نهضتی گرفتار آن هستیم.

وی اظهار کرد: هم اکنون دانشگاه فرهنگیان دارد روز به روز از هدف متعالی خود یعنی تربیت معلمان تراز انقلاب اسلامی بیشتر فاصله می‌گیرد، غفلت از این مولفه‌ها در گزینش اساتید، امید به آینده تربیت معلم را کم رنگ‌تر می‌سازد و در نتیجه طی طریق تحول و تربیت معلم تمام ساحتی با سختی‌های بیشتری روبرو خواهد شد.

انتهای پیام/

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi