پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

7:49:36 - چهارشنبه 24 تیر 1394
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
دانشگاه شهید باهنر کرمان
دانشگاه کرمان به همت شادروان علیرضا افضلی پور وبانو فاخره صبا در سال ۱۳۵۳ در کرمان تأسیس شد.

به گزارش “دانشجو آزاد“؛ دانشگاه کرمان به همت شادروان علیرضا افضلی پور وبانو فاخره صبا در سال ۱۳۵۳ در کرمان تأسیس شد. این دانشگاه در جنوب شرقی شهر کرمان و در زمینی به مساحت ۵۰۰۰۰۰۰ متر مربع بنا گردیده و فعالیت آموزشی خود را با پذیرش ۹۰ دانشجو ددر سال ۱۳۵۴ آغاز نمود.دانشگاه کرمان پس از پیروزی انقلاب اسلامی به نام یکی از فرزندان انقلاب، شهید محمد جواد باهنر ، دانشگاه شهید باهنر نامیده شد. بر اساس فعالیت های آموزشی و پژوهشی چشمگیر دانشگاه در طول ۴۰ سال گذشته ، وزارت علوم و تحقیقات و فناوری ، دانشگاه شهید باهنر کرمان را در زمره دانشگاه های برتر ایران می شناسد . فضای آموزشی و پژوهشی دانشگاه در ابتدای تأسیس ۲۵۰۰۰ متر برای تعداد ۵۰۰۰ دانشجو در نظر گرفته شده بود اما در حال حاضر این فضا در مجموع به بیش از ۲۳۰۰۰۰ متر مربع و تعداد دانشجویان به بیش از ۱۴۰۰۰ دانشجو افزایش یافته است.

مراکز آموزشی و پژوهشی:دانشگاه ۱۱ دانشکده ، ۱ مجتمع آموزش عالی، ۲ مرکز آموزش آموزش عالی، ۱ پردیس دانشگاهی، ۵ پژوهشکده ، ۱ مرکز پژوهشی و ۵۷ گروه آموزشی دارد و دانشجویان در ۳۰۰ رشته تحصیلی (با احتساب رشته های پردیس) در این دانشکده ها و مراکز مشغول به تحصیل می باشند. همچنین دانشگاه در ۲۱۸ رشته تحصیلات تکمیلی دردوره های کارشناسی ارشد و دکتری دانشجو می پذیرد.

تعداد رشته های موجود به تفکیک گروه های عمده تحصیلی:

-علوم انسانی :۶۷ رشته و گرایش

-علوم پایه:۸۲ رشته و گرایش

-فنی و مهندسی:۶۲ رشته و گرایش

-علوم کشاورزی:۴۶ رشته و گرایش

-هنر:۹ رشته و گرایش

-پردیس دانشگاهی:۳۴ رشته و گرایش

در نظر است برای تمامی رشته های دوره کاردانی، دوره کارشناسی و برای کلیه رشته های کارشناسی فعلی دوره دکتری ایجاد شود. به بسیاری از مربیان دانشکده های مختلف در حال حاضر بورس تحصیلی اعطا شده است تا تحصیلات خود را به دوره دکتری ارتقاء بخشند. امید است که با این تعداد نسبت استاد به دانشجو به معیارهای مطلوب جهانی نزدیک شود. امکانات آموزشی همانند کتابخانه دانشکده ها ، آزمایشگاه های متعدد، مرکز انفورماتیک امکان دسترسی دانشجویان به اینترنت و بسیاری دیگر از ویژگی های بارز این دانشگاه ، به همراه کیفیت بالای آموزش و همچنین تلاش و کوشش دانشجویان باعث گردیده تا هر ساله تعداد قابل ملاحظه ای از دانشجویان این دانشگاه در دور های کارشناسی ارشد و دکتری پذیرفته شوند.تعداد ۶۴۲ عضو هیأت علمی ثابت ، قریب به همین تعداد عضو هیأت علمی مدعو و بیش از۷۰۰ نفر کارشناس و کارمند در امور آموزشی و پژوهشی و اجرایی مشغول انجام وظیفه هستند از تعداد ۶۴۲ نفر عضو هیأت علمی ، ۶۲ نفر دارای رتبه استادی ،۱۱۲ نفر دانشیار،۳۴۷ نفر استادیار،۱۱۹ نفر مربی و ۲ نفر مربی آموزشیار می باشند.

کارنامه ۳۸ ساله دانشکده علوم انسانی دانشگاه شهید باهنر کرمان:

 

دانشکده علوم انسانی، فعالیت آموزشی خود را از سال تحصیلی ۵۵-۱۳۵۴ با پذیرش ۱۶ دانشجو در رشته زبان انگلیسی شروع کرد و به مرور زمان به ویژه پس از انقلاب اسلامی ایران گسترش یافت. به طوری که در حال حاضر(پایان ترم دوم سال تحصیلی ۹۳-۹۲) تعداد ۸۴ نفر عضو هیات علمی و مجموعاً ۲۲۵۶ دانشجو شبانه و روزانه در مقاطع مختلف تحصیلی کارشناسی (۱۹۷۱ نفر)، کارشناسی ارشد (۲۰۰ نفر) و دکتری (۸۵ نفر) در ۸ بخش آموزشی به تحصیل اشتغال دارند.

دانشکده علوم انسانی پس از دانشکده علوم پایه، قدیمی ترین و موفق ترین دانشکده دانشگاه می¬باشد. دانشکده مدیریت و اقتصاد تا آغاز سال تحصیلی۱۳۷۵ – ۱۳۷۴ به صورت بخش های اقتصاد، حسابداری و مدیریت جزو خانواده دانشکده علوم انسانی بود که بر اساس مصوبه شورای گسترش آموزش عالی وزارت فرهنگ و آموزش عالی به صورت دانشکده¬ای مستقل درآمد. همچنین بخش فرهنگ و معارف اسلامی تا ابتدای سال تحصیلی ۷۸- ۱۳۷۷ در شمار بخش های دانشکده علوم انسانی بود که هم اکنون به صورت بخشی مستقل زیر نظر معاونت آموزشی دانشگاه فعالیت می¬کند. بخش های حقوق، علوم سیاسی و معارف اسلامی نیز در سال ۱۳۹۱ از این دانشکده منفک شده و به صورت یک دانشکده جدید فعالیت خود را آغاز نمودند.

در حال حاضر بخش ها (گروههای آموزشی) دانشکده علوم انسانی به شرح ذیل است:

 

۱- بخش تاریخ

۲- بخش جغرافیا

۳- بخش روان شناسی

۴- بخش زبان های خارجی

۵- بخش زبان و ادبیات فارسی

۶- بخش علم اطلاعات و دانش شناسی

۷- بخش علوم اجتماعی

۸- بخش علوم تربیتی

برق(مخابرات)

معدن(مکانیک سنگ-فرآوری مواد معدنی)

شیمی(مهندسی شیمی- بیوتکنولوژی)

متالورژی

۹رشته گرایش کارشناسی ارشد شامل:

مهندسی عمران (سازه-سازه های هیدرولیکی-مکانیک خاک وپی) واقع در پردیزه افضلی پور ساختمان s

مهندسی مکانیک (طراحی کاربردی-تبدیل انرژی) واقع در بلوار جمهوری اسلامی

مهندسی صنایع(صنایع) واقع در بلوار جمهوری اسلامی

مهندسی نفت(حفاری و بهره برداری نفت) واقع در بلوار جمهوری اسلامی

مهندسی کامپیوتر(هوش مصنوعی) واقع در پردیزه افضلی پور ساختمان s

مهندسی مواد(خوردگی و حفاظت از مواد-شناسایی و انتخاب مواد) واقع در بلوار جمهوری اسلامی

مهندسی برق(کنترل –قدرت- مخابرات) واقع در پردیزه افضلی پور ساختمان s

مهندسی معدن(استخراج معدن-اکتشاف معدن-مکانیک سنگ-فرآوری موادمعدنی) واقع در بلوار جمهوری اسلامی

مهندسی شیمی(مخازن هیدرو کربوری-محیط زیست-پیشرفته-بیو تکنولوژی- پلیمر) واقع در بلوار جمهوری اسلامی

۸ رشته گرایش کارشناسی شامل:

مهندسی عمران (عمران) واقع در پردیزه افضلی پور ساختمان s

مهندسی مکانیک (طراحی جامدات-حرارت و سیالات) واقع در بلوار جمهوری اسلامی

مهندسی صنایع(تولید صنعتی) واقع در بلوار جمهوری اسلامی

مهندسی کامپیوتر(سخت افزار-نرم افزار) واقع در پردیزه افضلی پور ساختمان s

مهندسی مواد(متالورژی استخراجی-متالورژی صنعتی) واقع در بلوار جمهوری اسلامی

مهندسی برق(الکترونیک –قدرت- مخابرات) واقع در پردیزه افضلی پور ساختمان s

مهندسی معدن(استخراج معدن-اکتشاف معدن) واقع در بلوار جمهوری اسلامی

مهندسی شیمی واقع در بلوار جمهوری اسلامی

واحدهای وابسته:

معاونت اداری و مالی،معاونت آموزشی،معاونت پژوهشی و تحصیلات تکمیلی،پژوهشکدههای انرژی و محیط زیست ومواد معدنی ،امور اداری ،مرکز پردازش ،مرکز اینترنت،کتابخانه ،سالن نشریات،تالار،سالن آموزشی و آزمایشگاه و کارگاه

دانشکده حقوق و الهیات از مهرماه ۱۳۹۱ با تفکیک از دانشکده ادبیات و علوم انسانی تشکیل گردید. این دانشکده متشکل از چهار بخش الهیات، حقوق، علوم سیاسی و معارف اسلامی می باشد.

دانشکده حقوق و الهیات دارای ۴۶ نفر عضو هیأت علمی که ۱ نفر در مرتبه استادی، ۲ نفر در مرتبه دانشیاری، ۳۰ نفر استادیار و ۱۳ نفر مربی می باشند. همچنین این دانشکده از ۲۸ نفر مدرس مدعو نیز استفاده می نماید.

گرایش های مربوط به گروه های آموزشی دانشکده به شرح زیر می باشد:

۱- گروه الهیات در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، در دو گرایش « فقه و مبانی حقوق اسلامی» و «علوم قرآن و حدیث» دانشجو پذیرش می نماید.

۲- گروه حقوق نیز در مقطع کارشناسی ارشد پیوسته در دو گرایش «حقوق خصوصی» و «حقوق جزا و جرم شناسی» دانشجو پذیرش می نماید.

۳- گروه علوم سیاسی در دو مقطع کارشناسی و کارشناسی ارشد، در دو گرایش «علوم سیاسی» و «دیپلماسی و سازمان های بین المللی» دانشجو می پذیرد.

۴- گروه معارف اسلامی در هر نیمسال تحصیلی با ارائه ۱۵۰ گروه درسی از دروس عمومی را به حدود ۷۵۰۰ نفر دانشجو ارائه می نماید.

تا نیمسال اول سال تحصیلی ۹۴-۹۳ تعداد کل دانشجویان مشغول به تحصیل دانشکده ۷۰۱ نفر می باشد که از این تعداد ۲۱۱ نفر دانشجوی کارشناسی ارشد و ۴۹۰ نفر دانشجوی کارشناسی می باشند و تا تاریخ ۲۶/۸/۱۳۹۳ تعداد ۳۹۴ نفر دانشجو از این دانشکده فارغ التحصیل شده اند .

نخستین سرپرست دانشکده جناب آقای دکتر حمید بهرامی احمدی بوده اند که از مهرماه ۱۳۹۱تا ۳۱/۳/۱۳۹۲ مدیریت دانشکده را بر عهده داشته اند و با استعفای ایشان از تاریخ ۲/۴/۱۳۹۲ جناب حجت الاسلام والمسلمین احمد جمالی زاده مدیریت دانشکده را بر عهده دارند. معاونت آموزشی، پژوهشی و تحصیلات تکمیلی بر عهده جناب آقای دکتر جلال میرزایی و معاونت اجرایی و پشتیبانی بر عهده جناب آقای دکتر علیرضا زمزم می باشد.

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi