به گزارش “دانشجو آزاد “به نقل ایسنا؛ دکتر مهدی فیض ۲۰ اردیبهشتماه در آیین اختتامیه نخستین جشنواره فرهنگی دانشجویی «حیات مطهر» که به همت معاونت فرهنگی جهاددانشگاهی واحد استان در دانشگاه شهرکرد برگزار شد، با اشاره به تاکیدات امام خمینی (ره) بر لزوم زنده نگهداشتن آثار شهید مطهری، تصریح کرد: جای بسی تامل است که از میان این همه آثار به جای مانده از اندیشمندان بزرگ کشور، رهبر انقلاب اینگونه قاطعانه تاکید بر زنده نگهداشتن آثار این استاد شهید داشتند.
وی افزود: باید تلاش کرد تا نظرات این شهید توسط دانشجویان در جامعه منتشر شود چراکه دانشجو بهترین بلندگو و مبلغ این تفکرات است.
وی به شخصیت چندبعدی شهیدمطهری اشاره و تصریح کرد: مطهری در زمینههای مختلف از خود آثاری به جای گذاشته است که «داستان راستان» از جمله آثاری بود که قبل از انقلاب در حوزه کودک و نوجوان جایزه ملی یونسکو را دریافت کرد.
فیض به قسمتی از آثار این شهید در رابطه با آزادی و انقلاب نیز اشاره کرد و گفت: شهید مطهری معتقد است از اسلام با یک تیر میشود دفاع کرد و آن علم و آزادی است و انقلاب زمانی میتواند انسانی باشد که ماهیتی آزادیخواهانه، سیاسی و نه اقتصادی داشته باشد. واضح است که به دنبال انقلاب، آزادی از راه میرسد و به دنبال خود تضاد اخلاق و عقاید فلسفی و کلامی مخالف را مطرح میکند. در این هنگام دیگر شمشیر کاری از پیش نمیبرد، اینجا اسلحه مناسب برای انقلاب درس، کتاب و قلم است.
وی اهمیت قرآن از نگاه شهید مطهری را نیز یادآور شد و افزود: در آثار این استاد شهید آمده است که از نسل جوان گله داریم چرا با قرآن آشنا نیست؟ چرا در مدرسهها قرآن را یاد نمیگیرند؟ اما مشکل، نسل جوان نیست، مشکل نسل خود ماست. نسل ما قرآن را متروک کرده و از جوان گله دارد چرا با قرآن آشنا نیست. اگر کسی علمش علم قرآن باشد یعنی در قرآن زیاد تدبر کرده باشد، این فرد چقدر در بین ما محترم است؟ برای ما قرآن کنار گذاشته شده و به جای قرآن سایر علوم آمده است.
فیض با تاکید بر اینکه همه ما باید به قرآن برگردیم و قرآن را پیشاپیش خود قراردهیم، افزود: مطهری معتقد است که نسل کهن ما بزرگترین گناهش که باید از آن توبه کند، مهجور قراردادن قرآن است.
به گفته معاون فرهنگی جهاددانشگاهی، شهید مطهری در اواخر عمر خود به یکی از فرزندانش گفت که یکی از حسرتهای من این است که عمرم را صرف جواب دادن به انحرافات کردم و از قرآن غافل شدم.
فیض همچنین با اشاره به روحیه آزاداندیشی شهیدمطهری تصریح کرد: جز شهیدمطهری کمتر کسی این چنین روحیه آزاداندیشی، آزادینگری و روحیه انقلابی دارد.
وی با تاکید بر لزوم ترویج آثار این استاد شهید در دانشگاهها افزود: برخی دانشجویان به آثار این شهید علاقهمند هستند اما متاسفانه به دنبال خلاصه آثار این شهید هستند؛ در حالی که در نظام کلی کتاب، جزئیات نمیآید و اندیشهها در خلاصه پیدا نمیشود.
فیض خاطرنشان کرد: اگر از اندیشههای مطهری صحبت میشود باید نهادینه و آییننامهای از این مطالب استخراج شود که تفکر در آن موج بزند و قوانین و ضوابط بر اساس آن تدوین شود.
وی همچنین به تشریح مزایای برگزاری جشنواره فرهنگی دانشجویی «حیات مطهر» پرداخت و اظهار کرد: امیدواریم با برگزاری چنین جشنوارههایی بتوانیم بر دانشجویان تاثیرگذار باشیم و دانشجویانی که در آینده فارغالتحصیل میشوند و در دستگاههای اجرایی کشور فعال میشوند، بتوانند براساس همین تفکرات تصمیمگیری کنند.
فیض در پایان به دو کتاب «جمهوری اسلامی» و «پیرامون انقلاب» شهیدمطهری در زمینه نحوه اداره نظام جمهوری اسلامی اشاره و به مطالعه آنها توصیه کرد.
انتهای پیام/