هکرها معمولا در حمله هایی که به این روش انجام می شود به دنبال تعلیق، قطع موقت یا دائمی یک میزبان متصل به اینترنت هستند. یکی از روش هایی که معمولا در این حمله ها مورد استفاده قرار می گیرد را می توان در اشباع کردن ماشین ها یا سرورهای هدف با حجمی از درخواست های ارتباط خارجی دانست که شبکه قادر به پاسخگویی ترافیک قانونی نبوده در نتیجه سرعت پیام رسان موبایلی کاهش یافته یا از دسترس خارج می شود.
در حمله های DOS اگر هکرها از سیستم های متعددی برای هجوم به میزبان های از راه دور استفاده کنند در این صورت حمله DDoS خواهد بود. با آغاز چنین حملاتی، تمامی رایانه ها همزمان با هم عمل می کنند به طوری که سرور قادر به پاسخگویی نبوده و می تواند خسارت های غیرقابل باوری را به همراه داشته باشد. مقامات تلگرام اعلام کرده اند که هکرها از صد سرور آلوده این حمله را به سوی تلگرام ترتیب داده بودند. هکرها علاوه بر ویروسی کردن سیستم ها، کنترل آنها را نیز به دست گرفته بودند.
گزارشات و آمارهای منتشر شده نشان می دهد، حملات هکرها بر آسیا، استرالیا و اقیانوسیه متمرکز بوده و خدمات رسانی به کاربران را در این مناطق با مشکل مواجه کرده اند. بنا به گزارش Register در حدود ۵ درصد از ۶۰ میلیون کاربری که این کمپانی در ۱۸ ماه اخیر جذب کرده بود، مورد هجوم قرار گرفته اند.