به گزارش دانشجو آزاد: محمدرضا بهزادی دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای خبرگزاری دانشجو به تشریح روند تاسیس، اهداف و کلیات فعالیت این تشکل دانشجویی در سطح دانشگاههای استان کرمان پرداخت.
وی افزود: جامعه اسلامی دانشجویان کشور تشکلی است که درسال ۶۸ پس از انحلال حزب جمهوری اسلامی توسط پنج تن از افراد دغدغه مند، شامل فضائلی، مرادیان، درخشان، سهلانی و نصر اصفهانی تاسیس شد.
بهزادی بیان کرد: در آن زمان در دیدار با رهبری یک توصیه مهم به عنوان پایههای اصلی تصمیم گیریهای این تشکل دانشجویی در دانشگاهها شد که شامل این موارد بود «با گروهها و تشکلهایی که با نام اسلامی در دانشگاهها هستند برخورد نکنید بلکه حرکت اثباتی کنید نه نفی؛ تلاش کنید افراد کیفی وارد تشکیلات شوند و نکته بعد اینکه هیچ گاه ارتباط خود را با روحانیت از دست ندهید».
پیشنازی کرمان در راه اندازی جامعه اسلامی
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: پس از آن تا سال ۱۳۷۰ دفاتر جامعه اسلامی در دانشگاههای مختلف زیر مجموعه وزارت علوم و وزارت بهداشت و همچنین در شهرهای مختلف مثل تهران، شیراز، اصفهان، تبریز و کرمان تاسیس شد و به فعالیتهای گسترده پرداخت و ذکر این نکته حائز اهمیت هست که شهر کرمان هم در این امر جز شهرهای پیشتاز بوده است.
وی اعلام کرد: در حال حاظر در شهر کرمان ۳ دفتر فعال جامعه اسلامی دانشجویان وجود دارد که در دانشگاههای شهید باهنر، علوم پزشکی و فرهنگیان فعال میباشند.
بهزادی افزود: متاسفانه دفتر جامعه اسلامی دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی کرمان قبلا وجود داشته است اما در حال حاظر فعال نیست و تلاش میکنیم این دفتر هم در دانشگاه آزاد اسلامی کرمان نیز فعال شود.
وی در ادامه گفت: در سطح استان هم دفتر جامعه اسلامی دانشجویان در ٢ دانشگاه ولی عصر (عج) رفسنجان و دانشگاه سیرجان وجود دارند و فعالیت میکنند.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: جمعا در استان کرمان ۵ دفتر فعال جامعه اسلامی دانشجویان در سطح دانشگاهها بزرگ وجود دارد؛ البته مانعهایی هم به خاطر سیاستهای دانشگاههای کرمان برای فعالیتهای مشترک وجود دارد که امیدواریم با تغییر این سیاستها مواجه شویم.
لزوم رشد بینش سیاسی و انقلابی
وی اهداف اصلی جامعه اسلامی دانشجویان را که در اصل دوم اساسنامه این تشکل هم به آن اشاره شده شامل تعمیق فرهنگ و معارف اسلامی، رشد بینش سیاسی و انقلابی، تقویت روحیه مسئولیت پذیری و گسترش مشارکت مدنی دانشجویان در راستای پرورش نیروهای توانمند در جهت تحقق آرمانهای اسلام ناب محمدی (ص) و بر اساس دیدگاههای حضرت امام خمینی (ره) و ولی فقیه زمان، بهره گیری بهینه از توانمندی اعضای اتحادیه در راستای آئین و میثاق مشترک و منافع ملی و برقراری ارتباط سازنده با تشکلهای دانشگاهی در سطوح ملی، منطقهای و بین المللی، در چارچوب منافع نظام اسلامی است، برشمرد.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان بیان کرد: در چشم انداز اصلی تشکل جامعه اسلامی دانشجویان از بدو تاسیس تبدیل شدن به بازوی مشورتی دانشجویی رهبری، پیشرو بودن در وحدت حوزه و دانشگاه، پیشرو بودن در نهضت تولید علم و تربیت نیروهای مومن و متخصص در سطح ایران و جهان (اعم از محقق، متفکر، سخنران، روزنامه نگار، نظریهپرداز و مدیران) دیده شده است و در این راستا این تشکل دانشجویی تقویت و توسعه دفاتر دانشگاهی، جذب و تقویت نیروهای نخبه و تقویت آنان به منظور کادرسازی برای نظام و گفتمان سازی برای انقلاب را از مهمترین راهها برای رسیدن به این چشم انداز میداند.
وی گفت: واحدهای مختلفی در جامعه اسلامی وجود دارد که شامل آموزش، سیاسی، فرهنگی، تشکیلات، خواهران، روابط عمومی و تبلیغات، و سایر واحدهایی است که بنا به سلایق و اقتضای هر دانشگاه در جامعه اسلامی دانشجویان آن دانشگاه پیش بینی میشود.
وجود ساختار تشکیلاتی قوی
بهزادی تاکید کرد: از شاخصههای مهم این تشکل دانشجویی، وجود ساختار تشکیلاتی قوی آن میباشد که دارای یکی از بزرگترین و کاملترین سیستم تشکیلاتی در میان تشکلهای دانشجویی است که علاوه برکمیسیونهای تخصصی زیر مجموعه اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان، مجامع نمایندگان این تشکل به مصابه مجلس شورای اسلامی بوده و هیئت عالی نظارت این اتحادیه وظیفهای همانند شورای نگهبان را برای این تشکل ایفا میکنند.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی کرمان در پایان اظهار کرد: از مهمترین وجوه تمایز اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با سایر تشکلهای دانشجویی، ورود آشکار و تابلودار در بحث انتخابات و شناسایی و اعلام کاندیداهای اصلح و مورد تأیید دانشجویان به جامعه است.