به گزارش “دانشجوآزاد” به نقل از ایرنا، دیدار فینال جام جهانی کشتی فرنگی از ساعت ۱۷ در سالن مملو از تماشاگر شهید دستغیب شیراز آغاز شد که ملی پوشان کشورمان با نتیجه هشت بر صفر برابر حریف نامدار خود به پیروزی دست یافتند.
البته روس ها در این مسابقات همانند سایر تیم های دیگر هیچیک از ملی پوشان اصلی خود را به شیراز نیاورده بودند زیرا خود را مهیای حضور در بازی های المپیک ۲۰۱۶ ریو می کنند.
جام جهانی کشتی فرنگی سال ۲۰۱۶ با حضور هشت تیم برتر جهان روزهای ۳۰ و ۳۱ اردیبهشت ماه در سالن شهید دستغیب شهر شیراز برگزار شد.
در گروه یک تیم های روسیه، بلاروس، آلمان و قزاقستان و در گروه دو ایران، جمهوری آذربایجان، اوکراین و ترکیه حضور داشتند.
این رقابت ها از سال ۱۹۸۰ آغاز شد و اتحاد جماهیر شوروی از سال ۱۹۸۰ تا ۱۹۹۱ طی ۱۲ دوره قهرمان بلامنازعه این مسابقات بود. پس از فروپاشی شوروی، تیم روسیه در سال های ۱۹۹۳، ۲۰۰۱، ۲۰۰۳، ۲۰۰۸، ۲۰۰۹ و ۲۰۱۳ شش بار قهرمان این مسابقات شد.
ایران نیز که در سال های ۱۹۹۷، ۲۰۰۵، ۲۰۱۳، ۲۰۱۴ و ۲۰۱۵ میزبانی این مسابقه ها را به عهده داشت و در سال های ۲۰۱۰، ۲۰۱۱ و ۲۰۱۲، و ۲۰۱۴ به ترتیب در شهرهای ایروان ارمنستان، مینسک بلاروس و سارانسک روسیه و تهران، عنوان قهرمانی جام جهانی کشتی فرنگی را کسب کرده بود و در سال های ۲۰۰۴ در تفلیس گرجستان و ۲۰۱۳ تهران هم نایب قهرمان این رقابت ها شد.
کشورمان همچنین در جام های جهانی کشتی فرنگی ۲۰۰۵ تهران، ۲۰۰۸ سمباتهی مجارستان و ۲۰۱۵ تهران سوم شد و در جام جهانی ۱۹۹۷ تهران هم عنوان چهارمی را کسب کرد.
تیم ایران در جام های جهانی ۱۹۹۰ کوتنبورگ سوئد و ۲۰۰۷ آنتالیا ترکیه هم عنوان پنجمی را به دست آورد.
سامان عبدولی دارنده مدال طلای قهرمانی آسیا در نخستین دیدار فینال در وزن ۵۹ کیلوگرم برابر سرگئی امیلین از روسیه قرار گرفت که بعد از یک دقیقه و ۴۵ ثانیه داور به دلیل کم کاری به عبد ولی اخطار داد و در خاک قرار گرفت و امتیازی به حریف خود نداد. یک دقیقه بعد امیلین روسی با اخطار داور در خاک این فرنگی کار اندیمشکی قرار گرفت که سه دقیقه نخست با تساوی صفر بر صفر خاتمه یافت.
در وقت دوم که با حمایت بی امان تماشاگران برگزار شد، داور به هر یک از کشتی گیران یک اخطار پوئن داد تا مسابقه با نتیجه یک بر یک ادامه یابد که در ادامه داور به دلیل کم کاری حریف روسی یک اخطار پوئن به وی داد تا عبد ولی در دومین کشتی خود در این مسابقات با نتیجه ۲ بر یک به پیروزی دست یابد.
امید نوروزی دارنده مدال طلای جهان و المپیک و فرنگی کار شیرازی وزن ۶۶ کیلوگرم تیم ملی که از حمایت شدید همشهریان خود برخوردار بود برابر زائور کابالویف بعد از گذشت یک دقیقه و ۳۰ ثانیه با اخطار داور در خاک حریف قرار گرفت که امتیازی به این فرنگی کار روس نداد و در ادامه کابالویف در خاک نشست و فرنگی کار کشورمان با اجرای فن بارانداز ۲ بر صفر وقت نخست را با پیروزی پشت سرگذاشت.
اما نوروزی که از تجربه بیشتری برخوردار بود در وقت دوم با خاک کردن حریف و سالتو بارانداز مسابقه را با نتیجه ۷ بر دو به سود خود پایان داد.
در مبارزه وزن ۷۱ کیلوگرم افشین بیابانگرد دارنده مدال برنز جهان برابر ابوزید مانتسیگوو قرار گرفت که وقت نخست با اخطار داور در خاک حریف قرار گرفت که مانتسیگوو با اجرای بارانداز بسیار زیبا ۲ بر صفر پیش افتاد.
در سه دقیقه دوم این فرنگی کار اردبیلی تیم ملی به زدن زیر کتف های حریف و بردن او به بیرون تشک سه امتیاز گرفت تا این مبارزه با نتیجه ۳ بر دو به پایان برسد و سومین پیروزی ایران برابر روسیه رقم خورد.
در مبارزه وزن ۷۵ کیلوگرم که روس ها پیش نام رومان ولاسوف قهرمان المپیک و جهان را اعلام کرده بودند اما این کشتی گیر نامدار به ایران نیامد.
کادر فنی تیم ملی برای این مبارزه نام ایراکلی کالاندیا را اعلام کردند که وی در دیدار فینال وزن ۷۵ کیلوگرم حاضر نشد تا دستان سعید عبد ولی دارنده مدال طلای قهرمانی سال ۲۰۱۱ استانبول ترکیه به عنوان برنده بالا رود.
در پنجمین مبارزه دیدار فینال، رامین طاهری دارنده مدال برنز جوانان جهان برابر رمضان آباچاریف (قهرمان رقابت های بین المللی جام پادوبندی روسیه در سال ۲۰۱۵) قرار گرفت. حریف روسی تایم نخست را با خاک کردن و بیرون بردن طاهری سه بر صفر پیروز شد. در وقت دوم طاهری جنگنده تر ظاهر شد و با بیرون بردن حریف و اجرای بارانداز کشتی را به تساوی کشاند که در ادامه گوکی گوکیاشویلی سرمربی نامدار روس ها به تصمیم داور اعتراض کرد و حتی به وسط تشک آمد. این اعتراضات سرمربی روسی بعد از خاک کردن دوباره شاگردش ادامه یافت و سرانجام این مبارزه حساس و پربرخورد با نتیجه ۶ بر ۴ به سود طاهری رقم خورد تا تیم ملی ایران برای پنجمین مرتبه قهرمان جام جهانی شود.
حبیب الله اخلاقی دارنده دو مدال برنز قهرمانی جهان و طلای بازی های آسیایی در مبارزه برابر سوسروکو کودزوکوف با نتیجه ۳ بر صفر به پیروزی رسید.
قاسم رضایی دارنده مدال طلای المپیک و نقره جهان در مبارزه وزن ۹۸ کیلوگرم برابر کانتمیر ماگومدوف قرار گرفت.
روس ها که دیگر چیزی برای از دست دادن نداشتند و با شش شکست جام را از دست رفته دیده بودند، در این مبارزه ماگومدوف را برای کسب پیروزی راهی تشک مبارزه کردند ولی این حریف روسی جوان، مقابل فرنگی کار آملی تیم ملی حرفی برای گفتن نداشت و اسیر بازوان قدرتمند و بارانداز رضایی شد تا این کشتی در نهایت با نتیجه ۲ بر یک به پایان برسد.
در آخرین مبارزه فینال جام جهانی کشتی فرنگی بشیرباباجانزاده دارنده مدال برنز جهان سرگئی سمینوف دارنده مدال طلای جوانان جهان را با نتیجه هفت بر دو شکست داد و هشتمین پیروزی ایران را مقابل تزارها رقم زد.
ایران پیش از این با نتایج ۸ بر صفر مقابل اوکراین، ۷ بر یک مقابل جمهوری آذربایجان و ۷ بر یک برابر ترکیه به پیروزی رسیده بود تا با کسب ۳ پیروزی راهی فینال شود.
پیش از این نیز تیم ترکیه با پیروزی مقابل قزاقستان در دیدار رده بندی سوم شده بود و تیم های بلاروس، جمهوری آذربایجان، اوکراین و آلمان نیز به ترتیب مقام های پنجم تا هشتم را کسب کردند.
جمهوری آذربایجان در سال ۲۰۱۵ و در تهران برای نخستین مرتبه قهرمان این رقابت ها شده بود.
نتایج انفرادی دیدار ایران و روسیه از این قرار است:
ایران ۸ – روسیه صفر
۵۹ کیلوگرم: سامان عبد ولی ۲ – سرگئی امیلین یک
۶۶ کیلوگرم: امید نوروزی ۷ – زائور کابولویف ۲
۷۱ کیلوگرم: افشین بیابانگرد ۳ – ابوزید مانتسیگوو ۲
۷۵ کیلوگرم: سعید عبد ولی (برنده به دلیل حاضر نشدن حریف) – ایراکلی کالاندیا
۸۰ کیلوگرم: رامین طاهری ۶ – رمضان آباچاریف ۴
۸۵ کیلوگرم: حبیب الله اخلاقی ۳ – سوسروکو کودزوکوف صفر
۹۸ کیلوگرم: قاسم رضایی ۲ – کانتمیر ماگومدوف یک
۱۳۰ کیلوگرم: بشیر باباجانزاده ۷ – سرگئی سمینوف ۲