به گزارش“دانشجو آزاد”به نقل از ایرنا، حوزه فناوری نانو ایران در تولید علم نانو تا سال ۲۰۱۴ توانسته براساس تعداد مقالات نانو با تولید پنج هزارو ۵۲۲ مقاله، رتبه هفتم جهان را کسب کند، این درحالی است که سهم ایران ازکل مقالات تولید شده جهان درحوزه نانو ۴٫۳ درصد است.
اکنون ۹۷ مرکز تحقیقاتی فعال درحوزه فناوری نانو درکشور فعال است که این مراکز با حمایت های ستاد ویژه توسعه فناوری نانو معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری به ترویج و گسترش این فناوری جدید در کشور و نیز تولید علم در این حوزه کمک می کنند.
درحال حاضردراین حوزه دوهزارو ۳۲عضو هیات علمی ، دو هزارو ۵۴ دانش آموخته دکتری ، ۱۰ هزارو ۳۲۸ دانش آموخته کارشناسی ارشد فعالیت دارند، همچنین درسال جاری دو هزارو ۹۵۵ دانشجوی پژوهشگر کارشناسی ارشد و ۶۹۰دانشجوی پژوهشگر دکتری درحوزه فناوری نانو فعال هستند.
در ایران در این حوزه ۳۵ مرکز رشد فعال و۵۰ واحد فناورمستقر در مراکز رشد دارای تاییدیه نانو مقیاس در تولید فناوری نانو فعالیت دارند.
ستاد ویژه توسعه فناوری نانو دربخش ترویجی دانش آموزی توانسته تا کنون ۴۹ آزمایشگاه دانش آموزی فناوری نانو را در پژوهشراهای استان های مختلف راه اندازی کند و با برگزاری کارگاه های آموزشی ، المپیادهای دانش آموزی ودانشجویی و مسابقات نانویی ۴۶۲هزارو ۵۰۸ دانش آموز را در این بخش آموزش داده و همچنین توانسته دربخش دانشجویی با ارایه آموزش های لازم این فناوری را در بین ۹۲ هزارو ۱۹۶دانشجو ترویج دهد.
تشکیل شبکه آزمایشگاهی یکی دیگر ازفعالیت های ستاد نانو درکشوراست که تا کنون توانسته ۷۰ آزمایشگاه را در۲۳ استان کشوربا حضور۳۰۰ کارشناس و متخصص و نیز استقرار هزارو ۱۸۴ دستگاه آزمایشگاهی ساخت داخل راه اندازی کند.
ستاد ویژه توسعه فناوری نانو، ارتباط با صنایع را در دستورکارخود قرارداده است و از بین صنایع مختلف کشور هشت صنعت ساختمان، برق ونیروگاهی، آب و فاضلاب، کشاورزی و بسته بندی، خودرو، نفت و پتروشیمی، دارو و نساجی را در اولویت کاری خود قرار داده است.
جشنواره فناوری نانو که به صورت سالانه توسط ستاد توسعهٔ فناوری نانو برگزار می شود، بزرگ ترین و معتبر ترین نمایشگاه داخلی درحوزه فناوری نانو و دومین نمایشگاه فناوری نانوی آسیا به شمار می رود،هشتمین نمایشگاه فناوری نانو از ۱۳ الی ۱۶ مهرماه سال جاری در محل سالن خلیج فارس نمایشگاه بین المللی تهران برگزارخواهد شد.