به گزارش دانشجو آزاد به نقل از ایرنا؛سید فرشاد شیرازی روز شنبه در مورد دستاوردهای نخستین همایش بین المللی نانوی آسیا و اقیانوسیه که از ۱۷ تا ۲۰ اسفند ماه به میزبانی کیش برگزار شد، اظهارداشت: این همایش با هدف ایجاد فضایی مناسب برای تبادل نظر دانشمندان کشورهای مختلف و ایجاد همکاری ملی و بین المللی در زمینه نانو برگزار شده بود که خوشبختانه این امر محقق شد .
وی افزود: در این رویداد مهم علمی آخرین اطلاعات در حوزه های مختلف فناوری نانو تبادل نظر شد و محققان ایرانی و خارجی جدیدترین یافته های علمی را در این عرصه ارائه کردند.
شیرازی به نکات متمایز این همایش با دیگر همایش های علمی اشاره کرد و افزود : کارگاه های بین المللی در طول همایش برگزار شد و دنیا فهمید که ما در عرصه نانو حرف برای گفتن داریم، در گذشته پذیرش و احترام متقابل در عرصه علمی زیاد وجود نداشت اما تلاش های انجام شده و دستاوردهای بدست آمده در این حوزه نشان داد که ظرفیت و توان دانشمندان ایرانی در حدی است که دنیا می تواند با محققان ایرانی تبادل نظر کند.
شیرازی دستاورد دیگر همایش را بردن علم به دیگر نقاط کشور و بهره گیری از فرصت حضور محققان و دانشمندان خارجی در عرصه نانو برشمرد و گفت : برای نخستین بار اساتید خارجی را به دانشگاه های کاشان ، اصفهان و تهران ( مدرسه نانو ) دعوت و با حضور آنها ، در سطوح مختلف دانش آموزی ، دانشجویی و هیات علمی کلاس های آموزشی برگزار کردیم تا همه از برپایی این همایش سود ببرند.
وی گفت : در این اقدام ابتکاری و بی سابقه تنها در دانشگاه کاشان بیش از ۴۵۰ نفر از اعضای هیات علمی، دانشجویان از وجود این اساتید خارجی بهره مند شد.
شیرازی با تاکید برجایگاه علم درهمه دنیا و هزینه کرد برای بهره مندی از آن اظهار داشت : در این همایش برنامه این بود که افراد یاد بگیرند که برای کسب علم باید هزینه کنند ، چرا که علم متاعی با ارزش است و زحمات زیادی برای بدست آوردن آن باید متحمل شد .
دبیر همایش نانو با بیان اینکه برخی همایش ها امروز به میهمانی لوکس تبدیل شده و این خود نوعی ضربه زدن به علم است، گفت : ما علاوه بر رعایت آداب میهمان نوازی و ارائه تسهیلات ارزانتر از شرکت کنندگان برای حضور در کارگاه های آموزشی ، استقرار درهتل و حتی ناهار هزینه دریافت کردیم ، به نظر می رسد باید فرهنگ حضور در همایش ها و نگاه مهیمانی داشتن به آن تغییر کند.
شیرازی دستاورد دیگر را ایجاد تفاهم نامه مشترک همکاری با دانشگاه های مختلف خارجی عنوان کرد و گفت : همکاری و تبادل دانشجو در حوزه های مختلف نانو با دانشگاه استرالیا ، انجام همکاری علمی و طرح های تحقیقاتی مشترک با دانشگاه تایلند و برگزاری برنامه های مشترک علمی و ارتقا علم نانو به صنعت با دانشگاه خصوصی در کانادا از دیگر اقدامات انجام شده در این همایش بود.
وی در پایان با قدردانی از ستاد فناوری نانوی ریاست جمهوری ، دانشجویان داروسازی دانشگاه شهید بهشتی و صنعتی شریف کیش گفت : کیش به دلیل نیاز نداشتن به روادید می تواند محل مناسبی برای میزبانی رویدادهای مختلف علمی در سطوح ملی و بین المللی باشد .
انتهای پیام/