به گزارش “دانشجو آزاد ” به نقل از ایسنا، دکتر وحید احمدی در هفتمین جلسه کارگروه توسعه پژوهش قرآنی، با اشاره به سیاستپژوهی توسعه پژوهشهای قرآنی به عنوان گام اول این فرایند، گفت: بررسی و تحلیل اسناد بالادستی و تعیین مطالبات و ماموریتها، پژوهش میدانی با رویکرد تعیین آسیبها و نواقص، تعیین و اولویتبندی عرصههای اقدام پژوهشهای قرآنی و شناسایی سیاستهای جاریسازی مأموریتها و رفع آسیبها و نواقص، چهار مرحله این گام هستند که مسئولیت انجام این چهار مرحله برعهده کمیته سیاستپژوهی و برنامهریزی امور پژوهشی قرآنی به ریاست مدیر کل دفتر برنامهریزی و سیاستگذاری امور پژوهشی وزارت علوم است.
عضو کمیسیون توسعه پژوهش و آموزش عالی قرآنی کشور ضمن تاکید بر تهیه برنامه زمانبندی برای گام اول این فرایند اظهار داشت: مدیریت علمی طرحها و پروژهها مستلزم برنامهریزی و زمانبندی است و پیشرفت یک پروژه در گرو تهیه نمودار زمانبندی و پایبندی به آن است.
وی افزود: تدوین سیاستهای توسعه پژوهشهای قرآنی، اجرای سیاستها و ارزیابی آن، ۳ گام بعدی این فرایند است که بعد از سیاست پژوهی توسعه پژوهشهای قرآنی انجام خواهد شد.
به گفته دکتر احمدی، رویکرد این کارگروه در سیاستگذاریها، مشارکتی و بهرهگیری از ظرفیت همه اعضا و جلب مشارکت آنهاست و طرح این فرایند در کارگروه، به منظور تقسیم کار بین اعضا و جلب مشارکت آنان، انجام شده است.
دبیر شورای عالی عتف ضمن اظهار امیدواری نسبت به تهیه آییننامه توسعه پژوهشهای قرآنی تا نیمه امسال گفت: ماموریتگرایی مراکز پژوهشی قرآنی و مسئله محور کردن پژوهشهای قرآنی از اهداف اساسی طرح سیاستگذاری توسعه پژوهشهای قرآنی است که تحقق آن موجب افزایش اثربخشی و بهرهوری خواهد شد و این ظرفیت را فراهم میکند که به سمت بودجهریزی عملیاتی حرکت و از موازی کاری در پژوهشهای قرآنی جلوگیری کنیم.
وی در پایان با تاکید بر ضرورت انجام این طرح بیان داشت: امیدواریم طرح سیاستگذاری توسعه پژوهشهای قرآنی عملیاتی و به عنوان الگویی برای دیگر بخشهای پژوهش مطرح شود.