به گزارش “دانشجو آزاد” به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی کرمان؛ مهدی شفیعی گفت: یک مورد بیماری گوارشی با علائم دل درد، دل پیچه و تهوع و استفراغ از ساعت شش عصر روز گذشته در منطقه شهداد اعلام شد که با توجه به اینکه تعداد موارد رو به افزایش بود، همان دیشب احتمال طغیان بیماری منتقله از آب و غذا داده شد و در این رابطه کمیته بهداشت شهرستان کرمان فعال شد و به دنبال آن دو نفر از کارشناسان این کمیته در منطقه حضور پیدا کردند.
وی ادامه داد: چون تعداد بیماران در حال افزایش بود بررسی در منطقه انجام شد و چون اکثر این مراجعین از یک غذای نذری استفاده کرده بودند بیشتر شک بر این شد که مسمومیت غذایی ناشی از مصرف این غذا باید باشد.
وی گفت: درمانگاه اندوهجرد و مرکز بهداشتی درمانی شهداد بیماران را از شب گذشته پذیرش و کارها ی درمانی آنها را انجام می دهند و تا ساعت ۱۵ امروز جمعه ۲۴ مهرماه حدود ۲۴۲ نفر مراجعه کننده به درمانگاه های اندوهجرد، شهداد و بیمارستان افضلی پور کرمان که برخی از این بیماران به صورت مستقیم به کرمان آمدند، گزارش شده است.
شفیعی افزود: از کل بیماران تعداد ۶۲ نفر توسط اورژانس پیش بیمارستانی به مراکز درمانی منتقل شدند.
وی اضافه کرد: از دیروز تا به امروز ۶۶ نفر در بیمارستان افضلی پور مراجعه کردند و بستری شدند و تعدادی هم مرخص شدند و در حال حاضر ۲۸ نفر بزرگسال و ۹ کودک در این بیمارستان بستری هستند.
مدیر گروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان در مورد اقدامات انجام شده این دانشگاه در رابطه با این بیماری گفت: همان شب گذشته ۴ کد آمبولانس ۱۱۵ به همراه یک دستگاه اتوبوس آمبولانس نیز به منطقه اعزام شد.
وی گفت: همچنین تیم درمان متشکل از ۴ نفر کارشناس پرستاری و تکنسین فوریتهای پزشکی به همراه یک نفر پزشک به منطقه اعزام و امر مداوا و درمان این بیماران را به عهده گرفتند.
دکتر شفیعی گفت: امروز صبح که آمار رو به افزایش گذاشت، علاوه بر تقویت تیم درمانگاه اندوهجرد، در بیمارستان افضلی پور شرایط لازم جهت پذیرش بیماران بیشتر ایجاد شد.
به گفته وی علاوه بر تیم های اعزامی شب گذشته از معاونت درمان نیز یک تیم پرستاری برای کمک به همکاران در درمانگاه اندهجرد و دوتیم بهداشتی هم برای بررسی بیشتربه منطقه اعزام شدند.
وی ادامه داد: همچنین نمونه های مواد غذایی که احتمالا مرتبط با بیماری بودند برای بررسی بیشتر به آزمایشگاه ارسال شده است.
مدیر گروه مبارزه با بیماری های معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمان گفت: این رخ داد در حال مدیریت است و کنترل شده است.
توصیه هایی را که باید جدی گرفت
دکتر شفیعی گفت: رعایت بهداشت فردی خیلی مهم است قبل از مصرف غذا دست ها را با آب و صابون بشویید.
وی افزود:در شرایطی که معمولا اپیدمی آب و غذا ایجاد می شود باید از آب آشامیدنی سالم و بهداشتی استفاده کرد.
وی توصیه کرد: مواد اولیه غذا بایستی از محلهای مناسب و مورد تایید تهیه شود و نکات بهداشتی در هنگام پخت، نگهداری، توزیع و مصرف غذا رعایت شود.
شفیعی ادامه داد: ترجیحا غذا را بایستی تازه به تازه استفاده کرد و کسانی که نذری میدهند حتما تمام نکات بهداشتی را در طبخ و توزیع غذا رعایت کنند و غذا چند ساعت در محیط باز نماند و بلافاصله استفاده شود.