پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

7:48:08 - چهارشنبه 18 شهریور 1394
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
تدوین طرح ملی اخلاق حرفه‌ای در دانشگاه آزاد/تجلیل از مفاخر و مشاهیر ایرانی
معاون دانشجویی فرهنگی دانشگاه آزاد با اشاره به تدوین طرح ملی اخلاق حرفه‌ای در این دانشگاه، گفت: کمیته‌ای متشکل از شخصیت‌های مطرح علمی و فرهنگی تشکیل داده‌ایم و در حال بررسی مسائل ضداخلاقی و راه‌های مقابله با آن هستیم.

به گزارش “دانشجو آزاد “به نقل از مرکز حوزه ریاست و روابط عمومی دانشگاه آزاد، نخستین گردهمایی معاونان دانشجویی، فرهنگی و اجتماعی مراکز استان‌های دانشگاه آزاد در ساختمان فرهیختگان سازمان مرکزی دانشگاه آزاد با حضور طه هاشمی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد و معاونان دانشجویی و فرهنگی واحدها برگزار شد.

در ابتدای این همایش، طه هاشمی معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد گفت: این جلسه برای تبیین وظایف معاونان و ارائه تصویری از آنچه که در حوزه فرهنگی و دانشجویی مد نظر است، چه در زمانی که این دو حوزه جدا بودند و چه امروز که ادغام شده‌اند، تشکیل شده است.

وی با اشاره به سالروز ۱۷ شهریور خاطرنشان کرد: امروز همزمان است با سالروز شهادت تعدادی از هموطنان ما در میدان ژاله تهران. ۱۷ شهریور تذکری است که باعث می‌شود همه نسل‌های امروز و آینده به عظمت‌هایی که در این کشور خلق شده، توجه کنند. یاد این مناسبت‌ها و توجه به آرمان‌هایی که در این روزها شکل گرفت، ما را در حفظ دستاوردهای انقلاب اسلامی کمک خواهد کرد.

* وظیفه حوزه فرهنگی و اجتماعی؛ حفظ و انتقال پیام انقلاب

هاشمی افزود: همه ما نیازمند شناسایی اهداف و آرمان‌های انقلاب هستیم و به عنوان مسئولان فرهنگی و اجتماعی وظیفه سنگین‌تری را برعهده داریم. اگر بخواهیم در میان همه بخش‌های دانشگاه، یک بخش را معرفی کنیم که وظیفه حفاظت و نگهداری و انتقال پیام انقلاب را برعهده دارد، این حوزه است.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی تأکید کرد: دانشگاه به دو دلیل باید به شناسایی آرمان‌های انقلاب اسلامی توجه ویژه داشته باشد؛ اول اینکه قشری که در آن وجود دارد، فردا در جامعه عهده دار مسئولیت می‌شود. در همین راستا باید آرمان‌های انقلاب را بشناسد. دلیل دیگر اینکه دانشجویان و دانشگاهیان، قشر فرهیخته جامعه هستند و با کارهای تکراری و بی محتوا نمی‌توان این گروه را اغنا کرد.

هاشمی با بیان اینکه دانشگاه می‌تواند بر سایر عرصه‌ها نیز اثرگذار باشد، گفت: باید در برگزاری مراسم یادبودها و بزرگداشت‌های مربوط به انقلاب اسلامی از خلاقیت‌ها حداکثر بهره را ببریم و در  راستای برگزاری برنامه‌های بانشاط و تأثیرگذار حرکت کنیم.

وی با بیان اینکه تذکر ایام الله و انتقال آن به نسل آینده باعث حفظ دستاوردهای انقلاب می‌شود، اظهار داشت: در دانشگاه آزاد باید با جدیت بیشتری به مناسبت‌ها و بزرگداشت دستاوردهای فرهنگی و اجتماعی انقلاب اسلامی پردازیم ولی نه به شکلی خسته کننده و تکراری. باید در برگزاری اینگونه مراسم‌ها از توانایی اساتید و دانشجویان استفاده کنیم.

* توجه ویژه ریاست دانشگاه به حوزه فرهنگی

هاشمی به تشریح وظایف معاونت دانشجویی و فرهنگی در دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت و گفت: حوزه فرهنگی متشکل از دو اداره کل «امور فرهنگی اجتماعی» و «آموزش های فرهنگی و اسناد» و سه پژوهشکده «قرآن و عترت»، «مطالعات اجتماعی» و «مطالعات میان فرهنگی» به عنوان جریان تولید فکر و اندیشه در معاونت فرهنگی است. حوزه دانشجویی نیز از دو اداره کل «دانشجویی» و «دانش آموختگان» تشکیل شده است.

وی با بیان اینکه در دوران مدیریت میرزاده توجه ویژه‌ای به حوزه فرهنگی و اجتماعی شده است، اظهار داشت: این حوزه قبلاً متناسب با سایر حوزه‌ها رشد نکرده بود و از ۴۰۰ واحد دانشگاه آزاد اسلامی، تنها ۱۵ واحد، معاون فرهنگی داشت. در دوره جدید واژه اجتماعی هم به عنوان این معاونت اضافه شد زیرا دانشگاه باید در مقوله اجتماعی نیز ورود و دانشجویان را یاری کند.

وی افزود: در ابتدای دوره جدید یک بررسی اجمالی از واحدهای سراسر کشور صورت گرفت تا مشخص شود جایگاه برنامه‌های فرهنگی در دانشگاه آزاد چگونه است و دیدیم که تا حدود زیادی مهجور است و برنامه و بودجه مشخصی ندارد. حتی برنامه جدی برای فعالیت‌های فرهنگی اعضای هیأت علمی در نظر گرفته نشده بود.

* تثبیت یا تهدید ارزش‌ها در دست اعضای هیأت علمی است

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی با بیان اینکه بیش از ۷۰درصد تثبیت یا تهدید ارزش‌ها در دست اعضای هیأت علمی است، گفت: ارتباط بین خانه و دانشگاه تقریباً در زمان ورود به دانشگاه قطع می‌شود و به همان میزان که دانشجویان از خانواده‌ها فاصله می‌گیرند، به اساتید نزدیک می‌شوند. به همین دلیل این جایگاه، مرجع است و بخش عمده تثبیت و تهدید ارزش‌ها در دست اعضای هیأت علمی بخش دیگر به برنامه های فرهنگی برمی‌گردد.

هاشمی در ادامه خاطرنشان کرد: برای اینکه حوزه فرهنگی به سرعت بتواند جایگاه خود را حفظ کند، شورای راهبردی فرهنگی و اجتماعی را راه اندازی کردیم که اولین شورای تشکیل شده در دوران مدیریت جدید دانشگاه آزاد اسلامی بود و به دلیل اهمیت بالای امور فرهنگی و اجتماعی، حمید میرزاده شخصاً این شورا را اداره می کند.

* طرح‌های ماندگار فرهنگی

وی در ادامه به تحولات صورت گرفته در حوزه فرهنگی دانشگاه آزاد اسلامی در دوره جدید اشاره کرد و گفت: منظور از یک طرح ماندگار به طور کلی طرح یا پیشنهادی است که آغازگر یا شتاب بخش تحول یا حرکت با نمایه‌های مشخص و غیرتکراری باشد. در همین راستا طرح‌های فرهنگی ماندگار به سه دسته «رخدادگر»، «نهادی» و «کالبدی» تقسیم شده اند.

طه هاشمی در تشریح طرح ماندگار رخدادگر گفت: دانشگاه مرجع است یعنی باید در لایه‌های مختلف اجتماعی اثرگذار باشد. دانشگاه اگر به درستی وارد این مقوله شود، می‌تواند بخش قابل توجهی از دغدغه های فرهنگی را برطرف کند.

وی افزود: از جمله فعالیت‌های طرح ماندگار نهادی، راه‌اندازی شوراهای راهبردی، کارگروه توسعه زبان فارسی، کانون‌ها و نشریات در سطح واحدها است. در گذشته از تشکل‌های سیاسی فرهنگی و کانون ها و نشریات استقبال خوبی نمی‌شد، بنابراین اینها را جزو طرح‌های نهادی آوردیم و در ارزیابی تراز مدیران نیز مد نظر قرار می‌دهیم. بر همین اساس یکی از شاخص‌هایی که برای ارتقای مدیران واحدها بررسی می کنیم، میزان تأسیس نهادهای فرهنگی و اجتماعی در داخل دانشگاه است.

* دانشگاه محل تمرین است

هاشمی ادامه داد: ما در دانشگاه به دنبال این هستیم که اگر دانشجویی می خواهد فعالیت کند، کار فرهنگی، اجتماعی و سیاست ورزی را یاد بگیرد و توجیه اندیشه‌های این حوزه‌ها را اساتید انجام دهند.

معاون دانشجویی و فرهنگی با بیان اینکه دانشگاه محل تمرین است، اظهار داشت: ما در دانشگاه نباید انتظار کار حرفه ای از دانشجویان داشته باشیم. در واقع دانشگاه محل تمرین است و باید اجازه خطا و اشتباه را به دانشجویان بدهیم.

وی به اهمیت نشاط فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه اشاره کرد و افزود: باید اجازه داد نشاط فرهنگی و اجتماعی در دانشگاه ایجاد شود. دانشگاهی که این نوع فعالیت‌ها در آن زنده است، توسعه پیدا می کند.

هاشمی در زمینه طرح‌های ماندگار کالبدی گفت: این طرح‌ها جزو طرح‌های مشترک عمرانی است که ساختن مساجد، یادبودها، خانه هنر را شامل می‌شود. این ساختمان ها باید در مکان‌هایی طراحی و ساخته شوند که در حاشیه سایت دانشگاه باشند تا افراد بیرون دانشگاه هم بتوانند از آن استفاده کنند.

وی افزود: تاکنون۱۱۳ یادمان شهدا و مساجد در واحدهای دانشگاه آزاد اسلامی به بهره برداری رسیده است و حدود ۴۰ مسجد و یادمان شهدا را در دست ساخت داریم. همچنین دانشگاه آزاد اسلامی بنا دارد که در حداقل ۲۶۰ واحد دانشگاهی در سراسر کشور یادمان شهدای گمنام و مسجد احداث کند و در اختیار این دانشگاه‌ها قرار دهد.

معاون دانشجویی و فرهنگی دانشگاه آزاد به برگزاری ۲۰ همایش در سال گذشته اشاره کرد و گفت: در نظر داریم جشنواره شیخ طبرسی را هردو سال یک بار برگزار کنیم که طی آن، از پایان نامه‌های برتر که مربوط به مباحث قرآنی بوده، تجلیل به عمل خواهد آمد.

* تدوین طرح ملی اخلاق حرفه‌ای در دانشگاه آزاد

وی همچنین به تدوین طرح ملی اخلاق حرفه‌ای در دانشگاه آزاد اسلامی اشاره کرد و گفت: کمیته‌ای متشکل از شخصیت‌های مطرح علمی و فرهنگی تشکیل داده‌ایم و در حال بررسی مسائل ضداخلاقی و راه‌های مقابله با آن در رشته‌های مختلف هستیم.

طه هاشمی افزود: براساس این طرح، مسائل اخلاقی رشته‌های مختلف بررسی می‌شود. در واقع اول باید بدانیم در رشته هایی مانند مهندسی، ‌پزشکی چه مسائلی بحران ایجاد کرده است تا بتوانیم با اتخاذ راهکارهای مناسب از بروز آسیب‌ها جلوگیری کنیم. البته تاکنون هیچ دانشگاهی در جهان اسلام به این کار نپرداخته است.

* تجلیل از مفاخر و مشاهیر از برنامه‌های معاونت فرهنگی و اجتماعی

هاشمی با اشاره به معرفی مفاخر و مشاهیر است، توضیح داد: تاکنون حدود ۳۰۰ واحد دانشگاه آزاد اسلامی مفاخر و مشاهیر علمی، ادبی منطقه خود را معرفی کرده‌اند. در نهایت بیش از ۱۵۰۰ نفر از شخصیت های علمی و ادبی در سطح محلی، منطقه‌ای، ملی و بین‌المللی توسط دانشگاه آزاد اسلامی معرفی می‌شوند.

* تأسیس کانون خانه و دانشگاه و اتاق فکر فرهنگی و دانشجویی

وی افزود: طرح بخشنامه تأسیس کانون خانه و دانشگاه، به ایجاد ارتباط میان خانواده‌ها و دانشگاه می پردازد. در تهران با استفاده از اساتید، یک مرکز مشاوره در دو بخش درمان و پیشگیری طراحی خواهیم کرد تا به راهنمایی و هدایت دانشجویان بپردازد.

هاشمی ادامه داد: یکی دیگر از طرح‌های ماندگار فرهنگی، تشکیل اتاق فکر فرهنگی و دانشجویی در واحدهاست که با همکاری اعضای هیأت علمی در بحث علوم انسانی فعالیت خواهند کرد.

معاون دانشجویی و فرهنگی به برگزاری مسابقات قرآن و عترت در واحد بروجرد اشاره کرد و گفت: در این مسابقات طرحی را پیشنهاد کردیم که اساتید حافظ و قاری در رشته‌های گوناگون حوزه علوم قرآن و عترت، آیات علمی قرآنی را استخراج کنند.

هاشمی به فعالیت‌های حوزه فرهنگیِ معاونت متبوع خود اشاره کرد و افزود: راه اندازی بازار مشترک هنر، جایزه وحدت، جایزه شیخ شلتوت، جایزه آیت الله بروجردی، شرکت در نمایشگاه بین المللی کتاب و نمایشگاه بین المللی قرآن، توجه به فرهنگ نماز، برگزاری اردوها، بخشنامه عفاف و حجاب و طراحی و تدوین پیوست فرهنگی از جمله مهمترین فعالیت‌های حوزه فرهنگی است.

وی افزود: در حوزه دانشجویی نیز فعالیت‌هایی از قبیل پیگیری وام‌های دانشجویی، خوابگاه‌ها، سلف سرویس‌ها، ایجاد کانون‌های هلال احمر، ایاب و ذهاب، وام ازدواج دانشجویی، امور مربوط به دانش آموختگان در حال انجام است.

انتهای پیام/

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi