به گزارش دانشجو آزاد: دکتر مسعود ایرانمنش در نشست هم اندیشی با مدیران محلی و واحدهای صنعتی شهرستان سیرجان اظهار کرد: دانشگاه جامع علمی کاربردی محصول انقلاب و دوران دفاع مقدس است که در سال ۱۳۷۰ به تصویب شورای عالی انقلاب فرهنگی رسید.
وی به خلاءهای آن زمان اشاره و تصریح کرد: بعد از دوران دفاع مقدس نیاز شدید به سازندگی احساس می شد و از طرفی محصولات دانشگاه ها کفایت لازم را برای رفع این نیازها نداشت و می بایست نیروهایی تربیت شوند که مهارت کافی را برای رفع مشکلات بخش سازندگی کشور داشته باشند. بر این اساس این دانشگاه با شعار ” آموزشهای ما برای اشتغال زایی و کارآفرینی است” ایجاد شد. یعنی ما آموزشهایی را ارائه می دهیم که منجر به اشتغالزایی و کارآفرینی می شود.
ایرانمنش به ارائه آمار مربوط به دانشگاه علمی کاربردی پرداخت و افزود: در حال حاضر بیش از ۲۰۰ هزار دانشجو در کشور در این دانشگاه مشغول تحصیل هستد که این آمار در استان کرمان قریب به ۷۰۰۰ نفر است. ۴۴ هزار مدرس در کل کشور و حدود ۷۰۰ نفر در استان کرمان تدریس در این دانشگاه را انجام می دهند و همچنین در حال حاضر حدود ۶۰۰ مرکز علمی کاربردی در کشور فعال است که این آمار در استان کرمان ۱۳ مرکز بوده و دو مرکز آن در سیرجان واقع شده است.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کرمان گفت: این دانشگاه رشته هایی را در مقاطع کاردانی و کارشناسی و در کنار آن دوره های کوتاه مدت را طراحی کرده. دوره های مهارتی که هم علمی و هم کاربردی است و جنبه های دوگانه را در نظر می گیرد، آن را از سایر دانشگاه های مشابه خود متمایز کرده است.
وی تصریح کرد: ما این انعطاف پذیری را داریم که بر اساس نیاز جامعه طراحی دوره آموزشی را انجام دهیم و با توجه به نیازی که به اشتغال وجود دارد، این دوره ها را طراحی کنیم و آموزش دهیم.
ایرانمنش یادآور شد: ما در حدود ۱۴۴۰ دوره آموزشی کوتاه مدت را طراحی و اجرا کرده ایم. در سال جاری دانشگاه ۱۲۵ دوره آموزشی جدید را طراحی کرده که کاملا مباحثی به روز و موردنیاز هستند.
رئیس دانشگاه جامع علمی کاربردی استان کرمان ادامه داد: این دانشگاه در چهار گروه صنعت، خدمات اجتماعی، فرهنگ و هنر و کشاورزی، می تواند برای صنایع، اصناف، ارگانهای دولتی و غیردولتی دوره های موردنیاز را برگزار کند.
وی یادآور شد: تنها شهرستانی که دو مرکز علمی کاربردی دارد و بسیار هم از آنها استقبال شده، سیرجان است و این به واسطه پتانسیلهای این شهرستان، فرهنگ بالای مردم و توجه به مسئله آموزش است.
ایرانمنش ادامه داد: یکی از عوامل اصلی زیرساخت توسعه، نیروی متخصص و آموزش دیده است و ما بدون نیروی متخصص و آموزش دیده نمی توانیم به فکر توسعه باشیم. سیرجان این پتانسیل را دارد و یک شهر فرهنگی، صنعتی و معدنی است و همچنین پتانسیلهای کشاورزی خوبی دارد و در همه زمینه ها می تواند توسعه پیدا کند و نیاز به نیروی متخصص دارد و با برنامه ریزی هایی که انجام شده و در حال تقویت است، این آمادگی وجود دارد که برای ارگانهایی که نیازمند نیروی متخصص و ماهر هستند، دانشگاه علمی کاربردی بتواند نیرو تربیت کند.
وی تصریح کرد: یکی از ظرفیتهایی که در دانشگاه جامع علمی کاربردی وجود دارد مدرسان ما هستند که از بین نیروهای تحصیلکرده، با تجربه و خبره بوده و این آمادگی را داریم که از بین صنایع فعال، خبرگان حوزه های مهارتی را شناسایی و از وجود آنها هم به عنوان مدرس و هم به عنوان مشاور در بخش کارهای نوآورانه، فناورانه و پژوهشی بهره ببریم.
انتهای پیام/