به گزارش “دانشجو آزاد”به نقل از ایرنا، دکتر جلال بختیاری با اشاره به تشکیل دبیرخانه دائمی ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری اظهار داشت: این ستاد از ابتدای دی ماه سال ۱۳۹۳ آغاز به کار کرد و پس از برگزاری جلسات و نشست های مختلف، آیین نامه اجرایی هفته ملی پژوهش و فناوری مصوب و مقرر شد بر اساس آن دیگر فعالیت ها نیز انجام شود.
وی برپایی نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری و رونمایی از دستاوردهای جدید، جشنواره تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر، جشنواره ملی ایده های برتر و حمایت از بازار ایده، برنامه های استانی هفته ملی پژوهش و فناوری، تجلیل از پژوهشگران و فناوران برتر دانش آموزش، فن بازار، اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه ها، دستگاه های اجرایی، روسای موسسات پژوهشی دولتی و غیردولتی و مستندسازی یافته ها و دستاوردهای پژوهش و فناوری جدید را از برنامه های هفته ملی پژوهش و فناوری برشمرد.
بختیاری تشکیل جشنواره ملی ایده های برتر و حمایت از بازار ایده و استارت آپ دانشجویی و جشنواره تجلیل از پژوهشگران دانش آموزی را دو برنامه جدید هفته ملی پژوهش و فناوری در سال جاری ذکر کرد و گفت: جشنواره دانش آموزی با محوریت وزارت آموزش و پرورش برگزار می شود، البته در سال های قبل به صورت همکاری این امر انجام شده ولی امسال هم آیین نامه و هم تفاهم نامه مدونی برای آن شکل گرفته تا این جشنواره به صورت علمی به توانمندی پژوهشی دانشگاه ها متصل شود.
دبیر ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری افزود: برنامه های استانی هفته پژوهش با همکاری وزارت کشور متفاوت با سال های گذشته برگزار می شود و در این زمینه علاوه بر تدوین آیین نامه های مربوطه، ارتباط از طریق استانداران و رئیس دانشگاه مادر هر استان جهت برگزاری هفته ملی پژوهش و فناوری در استان ها با اولویت دادن به تحقیقات بومی شکل گرفته است.
وی با بیان اینکه مشارکت دستگاه ها در سال جاری نسبت به سال قبل تقویت شده است، خاطرنشان کرد: دانشگاه ها و مراکز آموزش عالی، آخرین یافته های خود را با اولویت شکل گیری ایده های مبتنی بر فناوری، تولید یا ساخت نمونه های اولیه دارای تأییدیه از مراجع ذیصلاح، فناوری های آماده تجاری سازی و ورود به بازار و پژوهش های به نتیجه رسیده سال ۹۴- ۱۳۹۳ را در اختیار دبیرخانه ستاد ملی هفته پژوهش و فناوری قرار خواهند داد.
به گفته وی ستادهای استانی هفته پژوهش و فناوری متفاوت تر از سال های گذشته پیش بینی شده اند و آیین نامه ای در این زمینه تهیه شده که به امضای معاون پژوهشی و فناوری وزیر علوم و رئیس مرکز مطالعات راهبردی وزارت کشور رسیده و به استانداران سراسر کشور اعلام شده است.
مدیرکل دفتر حمایت و پشتیبانی امور پژوهشی و فناوری افزود: در این آیین نامه مقرر شده است که ستاد هفته پژوهش و فناوری در سطح استان ها آغاز به فعالیت کنند تا بتوانند پتانسیل ها، فناوری های بومی و پژوهشگران و فناوران برتر استان ها را در هر منطقه معرفی کنند.
وی خاطرنشان کرد: امسال فناوری و دستاوردهای برتر قابل ارائه در سطح ملی، در قالب ۲۰متر فضا برای هر استان در نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی و فناوری ارائه خواهد شد.
اجلاس معاونان پژوهش و فناوری دانشگاه ها، دستگاه های اجرایی، روسای موسسات پژوهشی دولتی و غیردولتی با حضور معاونان و مدیران پژوهش و فناوری در هفته ملی پژوهش و فناوری برگزار می شود.
نمایشگاه دستاوردهای پژوهش و فناوری ۲۳ تا ۲۶ آذرماه در محل دائمی نمایشگاه های بین المللی تهران در سالن های ۷،۸، ۹، ۱۰، ۱۱ و ۲۷ برگزار میشود
انتهای پیام /M