به گزارش“دانشجو آزاد”به نقل از ایسنا ، دکتر سیدمحمد صدری گفت: با اشاره به کاهش جمعیت دانشجویی کشور، گفت: کاهش تعداد دانشجو ماهیت برخی از واحدها را زیر سئوال برده است. زیرا تعداد دانشجویان برخی از واحدها کمتر از ۵۰۰ یا حتی در برخی واحدها ۱۰۰ نفر است ،حتی واحدی وجود دارد که ۳۴ دانشجو دارد. برای این واحدها باید حداقلهایی در نظر گرفت و از نگهبان گرفته تا عضو هیات علمی آنان را تامین کرد، به همین دلیل در اینجا بحث سرمایههای مملکت مطرح می شود.
وی افزود: اداره واحد دانشگاهی با ۱۰۰ یا ۲۰۰ دانشجو، هرز دادن امکانات دانشگاه و کشور است و این فکر را ایجاد میکند که واحدی که تعداد دانشجویان آن کمتر از دانش آموزان یک مدرسه مقطع متوسطه است، باید با واحدی با شرایط مشابه ادغام شود.
معاون حقوقی، پارلمانی و امور استانهای دانشگاه پیامنور با تاکید بر اینکه باید عوامل زیادی را در موضوع ادغام در نظر گرفت، افزود: برای ادغام باید به مسائل فرهنگی، اجتماعی، سیاسی و امنیتی توجه کرد و این مسائل را با مسائل اقتصادی در دو کفه ترازو قرار داد و با یکدیگر سنجید. دانشگاه پیام نور باید بررسی کند تعداد مراکز این دانشگاه در حاشیه مرزها چقدر است و این نکته را مد نظر داشته باشد که جمع کردن امکانات از حاشیه مرزها سبب کوچ مرز نشینان به نقاط مرکزی شده و یک مساله امنیتی برای کشور ایجاد میکند زیرا بهترین مرزبان مرزنشینان هستند. از طرف دیگر کوچ کردن به شهرهای بزرگتر ممکن است مسائل فرهنگی ایجاد کند.
صدری با بیان اینکه دولت باید به فکر تصدی این قضیه باشد، گفت: مساله ادغام واحدهای دانشگاه پیامنور مستلزم این است که نهادهای فرا دستی عنایت به این قضیه داشته باشند زیرا دانشگاه با کاهش دانشجو و کاهش درآمد مواجه میشود و لازم است دولت از دانشگاه برای این موضوع حمایت کند.
وی با تاکید بر اینکه در نقاط پر جمعیت کشور مشکل کمبود دانشجو وجود ندارد، گفت: فعالیت مرکزی که بیش از ۱۰۰۰ دانشجو دارد مقرون به صرفه است. مشکل کمبود دانشجو بیشتر در مناطق محروم وجود دارد که در مرزها مسائل امنیتی نیز اضافه می شود.
معاون حقوقی، پارلمانی و امور استانهای دانشگاه پیامنور با بیان اینکه ادغام واحدهای دانشگاه پیامنور در دست بررسی است، اظهار کرد: این مساله درحال بررسی است، اما هنوز برنامه مدونی برای آن تهیه نشده، زیرا این مساله دارای جوانب حساس است.
انتهای پیام