به گزارش “دانشجوآزاد” اقتصادی که قرار باشد آینده من و شما و همه ما به آن وابسته باشد باید اقتصادی قوی و قابل اعتماد باشد یعنی حداقل نیازهای ما را برطرف کند از خوراک، پوشاک و مسکن گرفته تا دارو و خودرو و موبایل.
حتما بارها و بارها کلمه اقتصاد مقاومتی را از رسانه ها و مسئولین شنیده اید و شاید یک کلیتی از آن فهمیده اید، راستش را بخواهید اقتصاد مقاومتی چیز جدید یا عجیب وغریبی نیست اقتصاد مقاومتی همان اقتصادی است تمدن ها با آن ساخته شده اند و کلیت روش ها وسیاست ها همان است؛ اما امروزه رهبر انقلاب با توجه به شرایط گذشته حال و آینده کشور عزیزمان ایران سیاست های کلی را برای اجرا به مسئولین ابلاغ نموده اند.
این سیاست ها که با رویکردی جهادی، انعطاف پذیر، فرصت ساز، مولد، درون زا، پیشرو و برون گرا ابلاغ می گردیده است شامل ۲۴ بند است که تمام بندها خطاب به مسئولین است برای اجرا، اما سوال اینجاست آیا ما مسئول هستیم؟ آیا ما در اقدام و عمل به اقتصاد مقاومتی نقش و وظیفه ای داریم؟ آیا ما باید خودمان با کمک مسئولان اقتصاد کشورمان را قوی کنیم یا باید منتظر مردم و مسئولانی باشیم که از خارج بیایند تا اقتصاد مقاومتی را اجرا کنند؟!
مردم بخصوص دانشجویان، دو مسئولیت بزرگ دارند ۱- اجرا و کمک به اجرا (از طریق نقد و ارائه راهکار و …) و ۲- فرهنگ سازی و تبیین سیاست های اقتصاد مقاومتی تا بند ۸ از ۲۴ بند سیاست های ابلاغی کلیدواژه های مهم برای ما دانشجویان عبارتند از: توسعه کارآفرینی، مشارکت آحاد جامعه در فعالیت های اقتصادی، اقتصاد دانش بنیان، توانمندسازی نیروی کار، تقویت رقابت پذیری اقتصاد، صادرات محصولات، افزایش تولید داخلی نهاده ها و کالاهای اساسی (بویژه در اقلام وارداتی )
اولویت دادن به تولید محصولات و خدمات راهبردی و ایجاد تنوع در مبادی تامین کالاهای وارداتی، مدیریت مصرف با تاکید بر اجرای سیاست های کلی اصلاح الگوی مصرف و ترویج مصرف کالاهای داخلی و…
خوب راه کار ما در وهله اول به شما این است
- بر مصرف خود مدیریت کنید. البته با تاکید بر اجرای سیاست های کلی اصلاح الگوی مصرف
- فرهنگ مصرف کالاهای داخلی را اجرا و ترویج دهید
- به دنبال دانشی باشید که بتوان اقتصادی بر روی آن بنیان گذاشت-
- اگر می توانید نیروی کار را با آموزش های نوین و انتقال نظریات و تجربیات توانمند سازید و…
فعلا تمرکز با انجام این موارد قدم های بزرگی برای هموار کرد.
علیرضا آقایی