به گزارش “دانشجو آزاد” ؛به نقل از فارس، سیدحسین صابری استاد دانشگاه علوم پزشکی کرمان، از فعالان سیاسی اصولگرا و استاندار اسبق لرستان، اردبیل کهگیلویه و بویراحمد در آستانه دو سالگی دولت تدبیر و امید در گفتوگویی تفصیلی با خبرنگار فارس دیدگاههای خود را تشریح کردند.
فارس: روند کار دولت را چگونه ارزیابی میکنید؟
صابری: به نظر من در مجموع ارزیابی کارکرد دولت رو به پیشرفت است و اصلاً مردم ما خوشباور و خوشبین هستند و بر اساس شعارهای محوری دولت و موضوعات اصلی و شعارهای اساسی دوران تبلیغات انتخاباتی روحانی، بعد از اعلام نتایج و پیروزی و استقرار دولت و وجود عناصر مجرب و کارکشته در دولت یازدهم خوشبین شده و آرامشی نسبی در ابعاد مختلف بر جامعه حاکم شد.
به نظر شما نقطه برجسته دولت در روزهای آغازین کار چه بود؟
صابری: تأکید بر تعامل سازنده و فراگیر و کارآمد با جهان و حل مسائل مربوط به تحریمها و روانسازی موضوعات هستهای، حل مشکلات اقتصادی، تداوم طرحها و برنامههای جاری و طرحهای عمرانی زیربنایی کشور که محتوای اصلی و برنامههای اساسی دکتر روحانی بود.
میزان توفیق در این اولویتها تا چه اندازه بوده است؟
صابری: در برخی از اولویتها از جمله حضور مرتب، منظم و فعال و گسترده در بحث مذاکرات هستهای و تلاش در راستای لغو تحریمهای ظالمانه، تأکید بر وعده و وعیدها و تلاش در راستای حل مشکلات معیشتی جامعه و تکمیل و افتتاح برخی از پروژههای ناتمام با درصد پیشرفت بالا توفیقاتی حاصل شده است.
آیا مواردی وجود دارد که مورد غفلت قرار گرفته باشد؟
صابری: به علت وجود محدودیتها بله، مثلاً میشد طرح مسکن مهر را که مورد انتظار آحاد مردم و تأکید اکثریت مسئولان بود، مورد توجه بیشتری قرار میگرفت و عدهای را زودتر از بیسرپناهی رهانید با توجه به مسائل اقتصادی در ابعاد مختلف به علت توجه ویژه دولت به مذاکرات هستهای مورد غفلت قرار گرفت و عملاً فرصت دو سالهای در عرصه اقتصادی منقضی شد.
به سایر موفقیتها و احیانا کاستیها اشارهای بفرمایید؟
صابری: اراده، همت و تلاش دولت و وزارت بهداشت و درمان در توجه به درمان مردم و برقراری عدالت نسبی در برخورداری از خدمات درمانی و اجرای طرح تحول نظام سلامت یکی از توفیقات چشمگیر دولت بهحساب میآید.
کمکهای غیرنقدی و توزیع بستههای کالایی بین نیازمندان یکی دیگر از توفیقات است به شرطی که استمرار داشته باشد و اشکالات اجرایی آن برطرف شود.
توجه به اجرای قانون در زمینه معرفی بهموقع هیئت وزیران، برنامه و بودجه سالانه و تنظیم آییننامههای مربوطه از دیگر توفیقات دولت محسوب میشود.
بهدلایلی خیلی بنای بر نقد دولت را ندارم، فقط به چند مطلب بهطور اختصار اشاره میکنم صرفا به این نیت که در راستای بهتر شدن امور و تحقق رسالتهای عظیم و کارساز دولت اسلامی مفید فایده باشد.
۱- اهمیت ویژه و دقیق و بلندمدت برای تحقق اقتصاد مقاومتی و تکیه بر داشتهها و توانمندیهای خود هم در برنامهریزی و هم در عمل و اجرا که فعلا کمتر مورد توجه و دولتمردان است.
۲ـ استمرار همه جانبه طرح تحول سلامت بهویژه توجه به امر بهداشت پیشگیری و محیط زیست و برقراری اعتبار و ردیف بودجهای ثابت و دائمی در این زمینه با کمک مجلس شورای اسلامی.
۳ـ توجه بیشتر و جبران کمکاریها در حوزه فرهنگ اسلامی و ارزشهای دفاع مقدس و حمایت مادی و معنوی از مقاومت در اقصا نقاط عالم بهویژه همسایگان و ملل مسلمان.
۴ـ توجه به توسعه پایدار و چارهاندیشی جدی به مسئله اشتغال بهویژه اشتغال فارغالتحصیلان دانشگاهی.
۵ـ تلاش جدی در کاهش واردات و تقویت و حمایت جدی از تولیدات داخلی همراه با ارتقای کمی ـ کیفی و قیمت تمام شده تولیدات داخل که در حال حاضر میزان واردات بالاست بهویژه مصارف غیرضروری نظیر خودرو، لوازم خانگی و… .
۶ـ توجه جدی به امر تامین مسکن گروههای نیازمند و تکمیل و تامین زیرساختهای پروژههای ناتمام مسکن مهر در کوتاهترین زمان ممکن.
۷ـ توجه به ارتباط واقعی و منطقی همهجانبه با جهان بهمعنای عام، زیرا جهان در چهار کشور زورگو و چپاولگر خلاصه نمیشود و صدها کشور و میلیاردها انسان آزاده شیفته عدالت، حقانیت و جمهوری اسلامی ایران بوده و علاقهمند به داشتن روابط همهجانبه با ایران اسلامی هستند.
۸- تلاش جدی در راستای کاهش اختلاف سلیقه و مواضع اجرایی کارگزاران بهویژه در سطح وزرا در موضوعات مختلف بهویژه در موضوعات اقتصادی، بیان آمارها و قیمتها که به کرات دیده شده که بر میزان اعتماد عمومی و آرامش نسبی جامعه اثرگذار است.
زیرا گاهی اوقات آمار، اعداد و ارقام نجومی بیان میشود که موضوعیت و باور آن سخت بلکه غیرممکن است و موجبات بدبینی را فراهم میکند، مثلا «بلا تکلیفی و نامعلوم بودن» ۱۰۰ میلیارد تومان درآمد خصوصیسازی و یا ۷۲۰ میلیارد دلار واردات و عمدتا از چین و ایجاد رونق بازار خارجی و ایجاد اشتغال برای چینیها و… .
ارزیابی شما از مذاکرات و میزان حضور و تلاش مسئولان و تیم مذاکرهکننده چیست؟
صابری: بهنظر من دولت، وزارت امور خارجه و تیم مذاکرهکننده تمام هم و غم خود را بر مذاکرات و حل موضوعات مربوط به فعالیتهای هستهای و تحریمها متمرکز کردند و توفیقاتی هم بهدست آوردهاند، هر چند سایر موضوعات مهم داخلی و خارجی و مورد انتظار که جزو وعدههای دکتر روحانی هم بود، در اولویتهای بعدی قرار گرفته و موقتا هم که بوده به بوته فراموشی سپرده شد.
اما همانگونه که بارها اعلام شده و شنیدهاید مذاکرات طی این مدت آثار مثبت و منفی فراوانی بهدنبال داشته که اگر به سوابق تاریخی، هدایتهای رهبری، تذکرات و هشدارهای معظمله، توصیههای مراجع و علما و خواستهای عمومی جامعه توجه بیشتری صورت میگرفت، آثار مثبت آن افزایش و از آثار منفی آن میکاست.
جلب اعتماد و اطمینان بینالمللی در صداقت، درستی، صلحآمیز بودن فعالیتهای هستهای ایران، روحیه تعامل و موافقت با مذاکره، توانمندی بالای ایران در غنیسازی و تامین نیازهای خود در داخل، پایبندی به توافق و اجرای بهموقع و تمام و کمال تعهدات ژنو، اعلام آمادگی مشارکت در کمک به کشورهای علاقهمند به فعالیت هستهای صلحآمیز و سازنده مقاومت و پایداری و حضور در صحنه امت همیشه حاضر ایران اسلامی.
شناخت چندباره دشمن و انواع و اقسام ترفندهای بیگانگان و بیصداقتی و نیرنگ آنها بخشی از آثار مثبت مذاکرات به حساب میآید و اما کمتوجهی به سایر موضوعات مهم و طرحها و برنامههای وعده داده شده دولت بهعلت توجه ویژه به مذاکرات، اتلاف وقت نزدیک به دو سال بر سر موضوعی که بهراحتی میشود در یک دوره زمانی کوتاه به نتیجه رسد.
عدم پایبندی به تعهدات گروه ۱+۵ بهویژه آمریکاییها و زیادهخواهی آنها، مداخلات بیجا، افزایش و اعمال تحریمهای جدید متجاوز از ۱۰۰ مورد، عدم اجرای تعهدات اقدام مشترک معروف به توافقنامه ژنو در طول ۱۵ ماه گذشته، تهدیدات و تحریکات و زیادهخواهیهای جدید از جانب آمریکاییها از یک طرف و پیوند زدن بسیاری از موضوعات داخلی به مذاکرات از لسان مسئولان در گفتمانها که موجب پررویی و جسور شدن بیگانگان شده از سوی دیگر از آثار منفی شکل مذاکرات محسوب میشود که حتماً باید اصلاح شود.
ایران و تلاشگران عرصه خدمتگزاری از جمله مذاکرات باید به فرمایشات و تذکرات و هشدارهای مقام معظم رهبری و دلسوزان نظام توجه ویژه داشته باشند و همیشه بهیاد بیاوریم که آمریکا دشمن شماره یک ماست، آمریکا شیطان بزرگ است و شعار مرگ بر آمریکا شعار اصلی و مشت گره کرده ابزار کارآمد امت حزبالله است، آمریکا قابل اعتماد نیست، فریبکار و مکار و غیر قابل اعتماد است.
تحریمها گرچه مشکلاتی به وجود آورده، اما حربه زنگ زدهای است که با سر انگشت تدبیر و با تکیه برداشتهها و توانمندیهای داخلی قابل حل است و به فرموده مقام معظم رهبری کلید حل مشکلات در ژنو – توکیو و لوزان نیست، بلکه کلید حل مشکلات در داخل و توجه به توانمندیهای عدیده نیروهای خودی و توجه جدی به اقتصاد مقاومتی است.
با همت در اصلاح سبک زندگی، توجه به احکام ناب و فرهنگساز اسلامی، اجرای اصول اقتصاد مقاومتی بهراحتی میتوان بر مشکلات ناشی از تحریم نائل آمد.
بیایید همه با هم باور کنیم که این نظام و این کشور با وجود رهبری هوشمند، بصیر و آگاه و مردم ولایتمدار، ولایتپذیر و ولایتمحور و ولایتتسلیم امکانات و توان بالقوه فراوانی دارد که با تبدیل آن به بالفعل بهراحتی میتوان نهتنها ایران را بهخوبی و عزتمندانه اداره کرد، بلکه الگویی برای سایر کشورها بود و به دیگران هم کمک کرد.
نمونه عینی آن اداره افتخارآفرین و پیروزمندانه هشت سال دفاع مقدس، آن هم با دست خالی اما با توکل بر خدا و همراهی مردم و گوش بهفرمان ولایت در مقابل همه ظالمان و مستکبران عالم بود.
صدور انقلاب اسلامی و فراگیر شدن موج بیداری اسلامی در همین راستاست که استکبار را بهوحشت انداخته و یقین بدانید که با حفظ خدامحوری، ولایتپذیری، مقاومت، ایثار، استکبارستیزی و حضور در صحنه عمده مشکلات ناشی از تحریمها با سرپنجه تدبیر رفع و موضوعاتی از قبیل تحول، پیشرفت، رشد، توسعه، سرمایهگذاری، ایجاد زیرساختها، مسائل محیط زیست، آب شرب و صنعت و کشاورزی، کنترل و هدایت روانآبها، سدسازیها، مشکلات جوانان و وام ازدواج بدون ارتباط دادن آنها به تحریمها و مذاکره برطرف میشود.
انتهای پیام