به گزارش “دانشجوآزاد” نوعی از اقتصاد که براساس تولید و توزیع و کاربرد دانش و اطلاعات شکل گرفته است تحت عنوان اقتصاد دانش بنیان تعریف می گردد.
در این اقتصاد سطح بالایی از سرمایه گذاری به ابداع و فرآوری اقتصادی تخصیص داده می شود. از ویژگی های آن می توان به درصد بالای استفاده از فناوری تولید شده و تحصیلات و سواد عالی نیروی کار اشاره کرد. در همین راستا رهبر معظم انقلاب ارتقای جایگاه جهانی کشور و افزایش سهم تولید وصادرات محصولات و خدمات دانش بنیان و دستیابی به رتبه اول اقتصاد دانش بنیان در منطقه را یکی از اهداف اقتصاد مقاومتی می دانند.
درک ضرورت تولید دانش در جامعه لازمه دستیابی به میزان تولید دانش بنیان در کشور است. طبق آمارهای ارائه شده تولیدات دانش بنیان در کشورهای عضو سازمان همکاری و توسعه به سرعت در حال افزایش است به گونه ای که صادرات و تولید محصولات با فناوری بالا در سال های اخیر آما رو به رشدی را در این کشور ها داشته است.
در حالی که طبق همین آمارها ایران سهم کمتری نسبت به سایر کشورها در این زمینه داشته است. مشاهدات حاکی از این است که علی رغم پیشرفت قابل ملاحظه ایران در حوزه های دیگر در حوزه اقتصاد دانش بنیان نتوانسته است از ظرفیت تولیدات دانش بنیان آنگونه که باید استفاده کند این در حالی است که در کشورهای مدرن این اقتصاد نقش به سزایی را ایفا میکند. علت چیست؟ چه موانعی برسر راه شرکت های دانش بنیان وجود دارد؟ چرا شرکت های دانش بنیان پیشرفت نکرده اند؟
نویسنده: خ.عباس زاده