به گزارش “دانشجوآزاد” به نقل از پایگاه اطلاع رسانی کرمان۱۴۰۰ ؛ محمد مهدی پهلوان پور دکترای کشاورزی از دانشگاه تهران دارای ۳۵ اختراع در زمینه های مختلف می باشد که از مجموع این اختراعات تعداد ۳۰ اختراع دارای تاییدیه ثبت و ۵ اختراع در دست تدوین است .
پهلوان پور فعالیت خود را از سال ۱۳۹۰ شروع کرده است که از مجموع این اختراعات ۱۵ اختراع در بخش کشاورزی است و شامل دستگاه هایی از جمله فرآوری تفاله میوه جات ، دستگاه خشک کن میوه جات ،دستگاه خندان کردن پسته با بخار ، دستگاه اصلاح درخت خرما ، دستگاه اسکلت هوشمند گلخانه ای، دستگاه روکش حرارتی برای گلخانه ها و … است .
فرآوری تفاله میوه جات از اولین اختراعات پهلوان پور است که در سال ۱۳۸۸ در استان یزد برای تجاری سازی آن یک صد میلیون تومان هزینه شده است و با استفاده از این دستگاه می توان خوراک دام و طیور را از بقایای محصولات کشاورزی تولید کرد.
در همین بین دستگاه دیگر را به تولید رسانده است تا بتوانند ضایعات محصولات کشاورزی را که با گذشت زمان دچار قارچ و کپک می شوند را فرآوری و خشک نماید و با طراحی این دستگاه ضایعات محصولات کشاورزی با حرارت غیرمستقیم یا فرآوری بخار ارگانیک و خشک شده و بعدا به صورت پودر با هر میزان رطوبت استخراج می شوند که یک سرمایه گذار رفسنجانی برای پوست کردن پسته تر از این دستگاه استفاده کرده است تا پوست تر پسته بدون هیچ نوع آلودگی فرآوری و جایگزین ذرت علوفه ای در خوراک دام شود و از این دستگاه حتی می توان برای خشک و فراوری سرشاخه های درخت خرما هم استفاده کرد .
دستگاه خشک کن میوجات از دیگر اختراعات پهلوان پور است که بر خلاف دستگاه هایی که در بازار وجود دارد میوه ها را درسته خشک می کند و در صورت تمایل میوه چیپس می شود ، از جمله مزیت های این دستگاه حفظ ارزش غذایی ۱۰۰ درصدی میوه است که با حرارت غیرمستقیم آب میوه داخل پوست خشک و ارگانیک می شود .
برای خشک کردن انواع محصولات کشاورزی دستگاه های خاصی مورد نیاز است و هر کدام از این دستگاه ها دارای هزینه ای خاص می باشند اما با این دستگاه می توان همه محصولات کشاورزی را خشک کرد و تنها تفاوت این دستگاه با دستگاه های موجود در بازار توری آن است که برای انواع محصولات متفاوت می باشد.
وی در صنعت پسته هم دست به اختراع دستگاه خندان کردن پسته زده است که با استفاده از این دستگاه پسته بدون خیس خوردن در آب و استفاده از نیروی انسانی خندان می شود ؛ بدین صورت که پسته های خشک را با بخار خشک و پسته های تر که دیگر نیاز به بخار ندارند وارد دستگاه می شوند و خندان خارج می شوند و این کار اصلا نیاز به مصرف آب بالایی ندارد .
اختراع دیگری که در زمینه محصول خرما وجود دارد چینش و بسته بندی این محصول است که با این اختراع دیگر نیازی به کارگر برای بالا رفتن از درخت به صورت سنتی وجود ندارد و این کار را یک ربات با بالا بردن از درخت انجام می دهد و برای ماندگاری خرما هم بسته بندی خاصی را اختراع کرده است که قابلیت نگه داری خرما را به مدت۳ ماه بدون یخچال دارد و می توان برای صادرات از این نوع اختراع استفاده کرد و دستگاهی هم برای خرد کردن ضایعات درخت خرما وجود دارد تا این ضایعات بعد از خشک شدن جایگزین کاه برای دام شود .
اصلاح درخت خرما یکی دیگر از مشکلات نخل داران است که با اختراع این دستگاه دیگر نیازی به کارگر برای اصلاح درخت خرما وجود ندارد و بر کیفیت محصول خرما افزوده می شود زیرا دیگر شاخه های درخت محل رشد حشرات نیستند.
اسکلت هوشمند گلخانه ای نوع دیگری از اختراعات پهلوان پور در بخش کشاورزی می باشد ؛ از آن جایی که سازه گلخانه های کشاورزی سنتی و با لوله های گالوانیزه و نایلون است ، نبود دمای یکسان در گلخانه ها، سرمازدگی و گرمازدگی محصولات کشاورزی معضلی است که در این بین وجود دارد اما در مقابل دستگاه اسکلت هوشمند با استفاده از همه امکاناتی که در خود گلخانه وجود دارد برای سیستم آبیاری ، کوددهی و تامین حرارت گلخانه ها استفاده می کند که دیگر نیازی به کارگر و نیروی انسانی نیست زیرا پایه های تمام گلخانه نقش منبع حرارتی برای کل گلخانه را ایفا می کنند و حرارت جابه جا می شود و از کارگران تنها برای چیدمان استفاده می شود و اکنون هم در حال طراحی دستگاهی برای چیدمان محصول هستیم و تست های اولیه آن انجام شده است .
نکته جالب دیگر در رابطه با گلخانه ها وجود دارد این است که می توانیم از ۱۲ ماه سال برای کشت محصولات کشاورزی استفاده کنیم و این کار با طراحی روکش حفاظتی برای گلخانه ها ایجاد شده است زیرا دمای هوای گلخانه با بیرون جابه جا نمی شود و با ادغام این طرح با دستگاه اسکلت هوشمند دیگر تا زمانی که درب گلخانه باز نشود دمای گلخانه تغییر نمی کند و این افزایش محصول باعث سوداوری بیشتر برای صاحبان گلخانه خواهد شد .
وی همچنین دستگاه هایی همچون دستگاه رولت ساز خرما ،دستگاه سنگ شور گیاهان دارویی، دستگاه پوست گیری کنجد ،دستگاه سوهان ساز ورقه ای و دستگاه پوست گیری کنجد را از جمله اختراع دیگر خود دانست که باعث صرفه جویی در مصرف آب و نیروی انسانی می شوند .
انتهای پیام/