پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

14:19:49 - چهارشنبه 28 آبان 1404
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
مسئولیت‌پذیری بین‌دستگاهی در حوزه سلامت اجتماعی؛
دانشگاه شهید باهنر میزبان دوره تربیت کادر پیشگیری از اعتیاد
به همت مرکز مشاوره و سلامت دانشگاه شهید باهنر کرمان،کارشناسان سازمان‌ها و ادارات دولتی استان کرمان در دوره‌ای که با هدف ایجاد شبکه‌ای پایدار برای مقابله با آسیب‌های اجتماعی برگزار شده، آموزش‌های پایه تا عملیاتی پیشگیری از اعتیاد را فرامی‌گیرند.

به گزارش دانشجو آزاد:  به نقل از روابط‌عمومی دانشگاه شهید باهنر کرمان، دوره آموزشی «تربیت کادر متخصص پیشگیری اولیه از مصرف مواد» با هدف توانمندسازی کارشناسان دستگاه‌های اجرایی در زمینه طراحی و اجرای برنامه‌های پیشگیرانه، ویژه کارشناسان مراکز مشاوره و سلامت سازمان‌ها و ادارات دولتی استان کرمان از ۲۷ آبان‌ماه ۱۴۰۴ آغاز شد و تا ۲۹ آبان‌ماه ۱۴۰۴ در سالن کنفرانس سازمان مرکزی دانشگاه شهید باهنر کرمان ادامه خواهد داشت.

در آیین افتتاحیه و روز نخست این دوره، دکتر مهشید تجربه‌کار، رئیس مرکز مشاوره و سلامت دانشگاه شهید باهنر کرمان، بر اهمیت موضوع پیشگیری از اعتیاد در سطح استان تأکید کرد. وی حضور گسترده نمایندگان دستگاه‌های مختلف از جمله آموزش و پرورش، دانشگاه‌ها، فرهنگ و ارشاد اسلامی، علوم پزشکی، بهزیستی و سایر نهادهای فعال اجتماعی را نشانه مسئولیت‌پذیری جمعی در حوزه پیشگیری دانست.

دکتر تجربه‌کار با اشاره به این‌که اعتیاد تنها یک مشکل فردی نیست، گفت: این پدیده در عمق خود با ساختارهای فرهنگی، سبک زندگی، فشارهای محیط کاری، شرایط اجتماعی و حتی سیاست‌گذاری‌ها مرتبط است. مقابله با آن نیازمند تخصص، تعامل، آگاهی و هم‌افزایی میان دستگاه‌هاست.

وی خاطرنشان کرد؛ این دوره آموزشی با هدف ایجاد نگاه مشترک و رویکرد علمی و عملیاتی در میان کارکنان کلیدی دستگاه‌های اجرایی طراحی شده است اهداف و برنامه این سه روز را اینگونه شرح داد:

در روز نخست، مباحث پایه و علمی پیشگیری ارائه می شود. شرکت‌کنندگان با انواع چهارگانه پیشگیری، نقش دوران کودکی و نوجوانی، طبقه‌بندی مواد و الگوهای مصرف، و سازوکارهای مغزی اعتیاد آشنا خواهند شد. هدف این روز ایجاد یک چارچوب علمی برای ورود به مباحث کاربردی است. مدرسین روز اول دکتر علی بهرام‌نژاد و دکتر محمد نیرومند هستند.

روز دوم به جنبه‌های اجتماعی، رسانه‌ای و مشارکتی پیشگیری اختصاص دارد. مباحثی همچون اجتماعی‌سازی و گفتمان‌سازی، نقش رسانه و فضای مجازی، تسهیلگری، کار گروهی و نقش مدرسه در پیشگیری خواهد پرداخت. شرکت‌کنندگان همچنین مهارت طراحی برنامه‌های عملیاتی در محیط‌های آموزشی را تمرین می‌کنند. دکتر احمد دهقانی، دکتر کمال‌الدین مودب و دکتر نورالله شیخ‌پور مدرسین روز دوم خواهند بود.

در روز سوم، تمرکز بر مداخلات خانوادگی و نظام‌های مؤثر پیشگیری است. شرکت‌کنندگان با نقش خانواده، ویژگی‌های یک نظام پیشگیری کارآمد و نحوه ارائه طرح‌های عملیاتی آشنا می شوند و در پایان، طرح‌های گروهی خود را ارائه می دهند و دکتر علی بهرام‌نژاد مدرس روز سوم آنها را ارزیبی خواهد کرد.

همچنین در این روز پس از برگزاری آزمون و ارزیابی نهایی، در مراسم اختتامیه، دکتر مهشید تجربه‌کار و دکتر احمد یوسفی به جمع‌بندی مباحث، ارائه نکات تکمیلی و تقدیر از شرکت‌کنندگان می پردازند.

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi