به گزارش “دانشجوآزاد” به نقل از «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ از نکات جالب دیگر نیم سال دوم تصحیلی ۹۶ – ۹۵ دانشگاه ها، این است که معمولا زودتر از موعد به استقبال عید نوروز می روند و علاوه بر آن یک هفته بعد از پایان تعطیلات، هنوز دانشگاه ها آنطور که باید شاهد حضور دانشجویان نیستند.
هر چند طبق تقویم آموزشی دانشگاه ها، نیم سال دوم تحصیلی بسیاری از دانشگاه های کشور قرار بود از ۹ بهمن یا ۱۶ بهمن آغاز شود، با این حال دانشجویان امسال نیز همچون سال های گذشته به یک قانون نانوشته عمل کردند و رسما از امروز یعنی ۳۰ بهمن، به کلاس های درس رفتند.
این قانون نانوشته می گوید: «دانشجو حق دارد تا زمانی که مهلت حذف و اضافه به پایان نرسیده است و هنوز لیست انتخاب واحد وی قطعی نشده است، از رفتن به کلاس درس جدا خودداری کند و در اولین شنبه بعد از مرحله حذف و اضافه به دانشگاه رفته و رسما ترم را آغاز کند.» هر چند عبارت مذکور طنزآمیز باشد و در نگاه اول غیرمنطقی، اما دانشجویان ایرانی نشان داده اند در عمل کردن به این قانون هرگز کوتاهی نمی کنند و به آن پایبند هستند.
برای مثال، طبق تقویم آموزشی دانشگاه تهران، قرار بود نیم سال دوم تحصیلی این دانشگاه، از روز شنبه ۹ بهمن آغاز شود، اما با توجه به اینکه پایان حذف و اضافه در این دانشگاه روز سه شنبه ۲۶ بهمن تعیین شده بود، عملا دانشجویان از روز شنبه ۳۰ بهمن در کلاس ها حضور خواهند داشت. البته ممکن است در این فاصله حتی کلاس هایی تشکیل شده باشد، اما قطعا می توان گفت با حضور حداقلی دانشجویان این کلاس ها تشکیل شده است و عموم دانشجویان بعد از مرحله حذف و اضافه به دانشگاه مراجعه می کنند.
دانشگاه شاهد نیز، پایان مرحله حذف و اضافه را روز ۱۰ اسفند تعیین کرده است و با توجه به اینکه از دهه سوم اسفند، دانشجویان تمایل زیادی برای حضور در کلاس ندارند، بنابراین دانشجویان شاهدی تنها ۱۰ روز درسی را تا عید نوروز دارند! این درحالی است که طبق تقویم آموزشی این دانشگاه روز آغاز ترم تحصیلی جدید ۲۳ بهمن اعلام شده بود.
از نکات جالب دیگر نیم سال دوم تصحیلی ۹۶ – ۹۵ دانشگاه ها، این است که معمولا زودتر از موعد به استقبال عید نوروز می روند و علاوه بر آن یک هفته بعد از پایان تعطیلات، هنوز دانشگاه ها آنطور که باید شاهد حضور دانشجویان نیستند. همچنین در اردیبهشت ماه سال ۹۶، انتخابات ریاست جمهوری و برنامه های خاص آن در پیش است و بعد از آن دانشجویان آماده ماه مبارک رمضان و روزه داری می شوند و به عبارتی باید گفت، نیم سال دوم دانشگاه ها زودتر از آنچه فکر کنید، به اتمام خواهد رسید و ترمی کوتاه در انتظار دانشجویان خواهد بود. این مساله در برخی صفحات دانشجویی اینستاگرام مورد توجه دانشجویان بوده است:
در نهایت باید گفت، هرچند این نوسانات، از نظر بسیاری از دانشجویان خوشایند باشد، اما مسئولان دانشگاهی باید توجه داشته باشند که سالانه هزینه های زیادی برای برقراری کلاس های درسی و … انجام می شود و یک برنامه ریزی نادرست می تواند این هزینه ها را بی ثمر نماید و دانشگاه به کارخانه عظیمی برای تولید «بیکار» تبدیل شود.