به گزارش “دانشجو آزاد” به نقل از مهر؛ روزی را تصور کنید که به یک نسخه کاملا دقیق از شیئی نیاز داشته باشید و باز هم تصور کنید که با خارج کردن تلفن همراه هوشمند از جیب و گرفتن یک تصویر کامل و دقیق با تراشه ویژه ثبت تصاویر سه بعدی در آن و در نهایت ارسال تصویر به چاپگر سه بعدی تنها در عرض چند دقیقه نسخه مورد نظر در دستانتان باشد. چندان تعجب نکنید چون آن روز فرا رسیده است.
تمامی این اتفاقات هیجان انگیز به لطف نوآوری علی حاجی میری – دانشمند ایرانی انستیتو فناوری Caltech و همکاری وی با فیروز افلاطونی و بهروز عبیری از دانشگاه پنسیلوانیا صورت گرفته است. آنها ریز سیستم جدید ثبت سه بعدی تصاویر با کیفیت بالا را در انستیتو فناوری Caltech و با حمایتهای مالی این مرکز علمی به دنیا معرفی کرده اند.
در واقع می توان گفت چنین سیستم سه بعدی ثبت تصاویر تاکنون وجود داشته اما نه تنها ابعاد بسیار بزرگی داشته بلکه استفاده از آن با صرف هزینه زیادی نیز همراه بوده است. اکنون در نوآوری دانشمندان ایرانی این دو فاکتور منفی جای خود را به موارد مثبت داده اند.
این فناوری جدید NCI نام دارد و درحقیقت یک ثبت کننده همسان نانوفوتونیک محسوب می شود که به نظر می رسد در آینده نزدیک دنیای ثبت تصاویر سه بعدی و به تبع آن فناوری چاپ سه بعدی را دستخوش تغییرات وسیع خواهد کرد.
قلب تپنده این فناوری جدید تراشه سیلیکنی ارزان قیمتی است که کمتر از یک میلیمتر مربع اندازه دارد اما کار اصلی در ثبت تصاویر با کیفیت بسیار بالا را انجام می دهد.
جزئیات کامل این دستاورد جدید در تازه ترین شماره نشریه Optics Express منتشر شده است.
انتهای پیام/