به گزارش “دانشجوآزاد” محمودآبادی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان سیرجان گفت: کل سطح گلخانه های شهرستان بیش از ۲۶ هکتار می باشد که از این سطح گلخانه ۲ هکتار به صورت کاشت هیدروپونیک می باشد.
وی اظهار داشت: محصولات گلخانه ای این شهرستان شامل سبزی و صیفی با سطحی معادل ۲۳٫۲۳ هکتار ، گل و گیاهان زینتی با سطحی معادل ۱٫۹۳ هکتار ، گیاه آلوئه ورا با سطح 0.41 هکتار و گلخانه لیموترش با سطح 0.3 هکتار می باشد.
وی با بیان اینکه از نظر برداشت محصول تفاوت محسوسی بین برداشت در فضای باز، گلخانه خاکی و هیدروپونیک وجود دارد، تصریح کرد: برداشت در محیط گلخانهای به مراتب بیشتر از برداشت در فضای باز است و برداشت در گلخانه هیدروپونیک بیشتر از گلخانه خاکی میباشد.
محمودآبادی اظهار داشت: هزینه کرد جهت احداث هر مترمربع گلخانه خاکی مبلغی حدود پنج میلیون ریال و در گلخانه هیدرو پونیک حدود شش میلیون ریال می باشد که با توجه به برداشت محصول بیشتر در گلخانه هیدروپونیک برداشت سرمایه در گلخانه هیدرو پونیک سریعتر انجام میشود.
وی اظهار داشت: در گلخانه های هیدرو پونیک به علت تغذیه بهتر بوته ها و کاهش آفات و بیماریها، به ویژه بیماریهای قارچی و خاکزی می توان محصول سالمتری نسبت به گلخانه خاکی تولید نمود.
محمودآبادی ابراز داشت: برنامه کوتاه مدت جهت توسعه گلخانه ها توسعه مطابق با برنامه سازمان جهاد کشاورزی استان می باشد و برنامه میان مدت این مدیریت نیز توسعه مجتمع گلخانه ای شهرستان و برنامه بلتدمدت استفاده از سرمایه گذاران بخش خصوصی با توانایی اجرای گلخانه هایی با مساحت بیشتر از ۲ هکتار است.
وی در پایان خاطرنشان کرد: با اقدامات ترویجی و آموزشی جهت توسعه گلخانه ها مثل برگزاری کلاسهای آموزشی، بازدید از گلخانههای شهرستانهای هم جوار و ترویج احداث گلخانه توسط کارشناسان پهنه، مسیر توسعه گلخانه ها در این شهرستان رونق می یابد.