پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

9:18:20 - یکشنبه 15 اسفند 1395
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
معاون پژوهشی وزیر علوم خبر داد
صدور رای نهایی برای برخی از متخلفان ۵۸ مقاله ردشده در “نیچر”
معاون پژوهش و فناوری وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با تاکید بر اینکه برای برخی از افراد خاطی در تدوین ۵۸ مقاله ردشده از سوی “نیچر” رای نهایی صادر شده است، گفت: تنزیل مرتبه و تعلیق از فعالیت از جمله مجازات‌هایی است که برای این افراد در نظر گرفته شد.

به گزارش “دانشجوآزاد” دکتر  وحید احمدی در گفت‌وگو با خبرنگار ایسنا در خصوص آخرین وضعیت تخلف ۳۹۸ نفر از پژوهشگران دانشگاه‌های وابسته به وزارتخانه‌های علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد در تولید ۵۸ مقاله، افزود: تقریبا پرونده این افراد بررسی شده است، ضمن آنکه هیات‌هایی که در معاونت‌های پژوهشی دانشگاه‌ها تشکیل شده بود، بررسی‌های اولیه خود را برای افراد خاطی انجام داده‌اند.

وی با بیان اینکه این هیات‌ها نظرات خود را در این باره ارائه کرده‌اند، خاطرنشان کرد: در این گزارش‌ها میزان تخلف و مشارکت هر فرد در تهیه مقالات علمی مشخص شده است.

احمدی تاکید کرد: بررسی‌های نهایی در سیستم قضایی کشور نشان داد که برخی از این افراد به دلیل آنکه در جریان امر نبودند و یا اطلاعی نداشتند، تبرئه شدند و تخلف برخی دیگر نیز محرز شد.

معاون پژوهشی وزیر علوم، تحقیقات و فناوری با بیان اینکه پیشنهاداتی برای برخورد با افراد خاطی ارائه شده است، خاطرنشان کرد:  تنزیل مرتبه و تعلیق از فعالیت از جمله مجازات‌هایی است که برای این افراد در نظر گرفته شد.

روند بررسی پرونده خاطیان

احمدی به بیان نحوه بررسی پرونده خاطیان در تهیه ۵۸ مقاله علمی پرداخت و اظهار کرد: سیستم بررسی این پرونده‌ها به این صورت بوده است که در معاونت پژوهشی دانشگاه‌ها، هیاتی برای بررسی و ارزیابی تشکیل و در این هیات،‌ اقدام به بررسی پرونده‌های مربوط شد.

وی اضافه کرد: گزارش این هیات‌ها به هیات‌های انتظامی ارسال شد و در هیات‌های انتظامی همانند دستگاه قضایی، دادستان نظر خود را ارائه می‌دهد و با رای قاضی میزان برخورد با افراد تعیین خواهد شد.

احمدی با بیان اینکه در برخورد با متخلفان سیستم باید هم قاطع باشد و هم قانون را رعایت کند، یادآور شد: برخورد قاطع بدون مبنای قانونی ما را به هدف نخواهد رساند و بر این اساس همه پرونده‌های این حوزه به دقت مورد بررسی قرار گرفته است.

معاون پژوهشی وزیر علوم از صدور آرای اولیه برای افراد خاطی در این پرونده خبر داد و افزود: ولی برای برخی افراد درگیر در این پرونده رای نهایی نیز صادر شده است.

تلاش برای پیشگیری از تخلفات علمی

وی با اشاره به اقدامات وزارت علوم برای پیشگیری از تخلفات و تقلبات علمی، گفت: به منظور ایجاد همگرایی بیشتر میان حوزه معاونت‌‎های پژوهشی دانشگاه‌ها و هیات‌های انتظامی جلساتی با دبیرخانه‌ها و کمیته‌های انتظامی اساتید دانشگاه‌ها داشتیم.

احمدی، همگرایی بیشتر میان معاونت‌های پژوهشی دانشگاه‌ها با هیات‌های انتظامی را موجب افزایش راندمان سیستم دانست.

معاون پژوهشی وزیر علوم با بیان این‌که بررسی تقلبات اخیر علمی صورت گرفته است، اظهار کرد: در کنار آن سیاست‌های مستمری برای پیشگیری و برخورد با سایر حوزه‌ها داریم.

اعمال اصلاحات در لایحه مبارزه با تخلف

وی با اشاره به آخرین وضعیت لایحه مبارزه با تقلب، گفت: در حال حاضر این لایحه در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی مطرح شده و اصلاحاتی در متن آن اعمال شده است.

احمدی اضافه کرد: به نظر من این لایحه مسیر خوبی را طی می‌کند و باید منتظر باشیم تا این لایحه در صحن علنی مجلس مطرح شود.

به گزارش ایسنا، در آبان ماه امسال ناشر مجلات نیچر ۵۸ مقاله دانشمندان ایرانی را بخاطر جعل علمی و دستکاری توسط نویسندگان تعلیق کرد. گزینش این مقالات در ادامه موارد کشف شده مشابه در سال ۲۰۱۵ بوده است.

طبق گفته‌های احمدی، بر اساس بررسی‌های انجام شده در وزارت علوم، مجموع نویسندگان وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در تهیه ۵۸ مقاله خارج شده از “نیچر” ۳۹۸ نفر بودند که از این تعداد ۲۲ نفر از وزارت علوم، ۳۰ نفر از وزارت بهداشت و ۶ نفر از دانشگاه آزاد اسلامی به عنوان نویسنده مسؤول (Author correspondent) بودند.

تعداد نویسندگان همکار وزارت علوم، تحقیقات و فناوری ۱۱۶ نفر، وزارت بهداشت ۱۶۴ نفر و از دانشگاه آزاد عدد ۶ نفر و تعداد کل نویسندگان این مقالات در وزارت علوم ۱۳۸ نفر، در وزارت بهداشت ۱۹۴ نفر و در دانشگاه‌آزاد ۶۶ نفر را نشان می‌دهد.

موسسه تعداد نویسندگان مسؤول تعداد نویسندگان همکار مجموع
وزارت علوم ۲۲ ۱۱۶ ۱۳۸
وزارت بهداشت ۳۰ ۱۶۴ ۱۹۴
دانشگاه آزاد ۶ ۶۰ ۶۶
مجموع ۵۸ ۳۴۰ ۳۹۸

انتهای پیام

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi