به گزارش “دانشجوآزاد” به نقل از خبرنگار صنفی – آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ فصل امتحانات برای دانشجویان سختیهای خاص خودش را دارد؛ سختیهایی از جنس استرس که مدل آن در روزهای منتهی به امتحانات به طور جالبی متغیر است.
استرس در آستانه ورود به ماه امتحانات یک جور است، در شب هر امتحان، جور دیگر. البته ساعت به ساعت نیز با نزدیک شدن میلیمتری به زمان برگزاری آزمون همچنان تغییر میکند.
برای حل این استرس که تقریبا تمام دانشجویان با آن دست و پنجه نرم میکنند اما راههای متفاوتی هست که هر کدام تا حدودی به کاهش مجموع این استرس کمک میکند؛ از جمله راههای کاهش استرس به نحوه مطالعه و تقسیمبندی دروس از ماههای منتهی به امتحان تا خود ماه امتحانات میتوان اشاره کرد.
تغذیه دانشجو نیز تاثیر زیادی در کاهش استرس دارد، البته همین تغذیه میتواند باعث افزایش بی حد و حصر استرس نیز باشد؛ متخصصین تغذیه معتقدند که برای کاهش استرس توسط تغذیه، باید بیش از دو ماه مانده به امتحانات شروع کرد، هرچند میشود در روزهای منتهی به امتحان و حتی شب امتحان و چند ساعت مانده به آغاز آزمون، تا حدودی جلوی اقزایش بی رویه استرس داوطلب را گرفت.
در این میان اما نحوه مواجهه دانشجویان با سوالات امتحانی، یکی دیگر از مهمات مبارزه با استرس است.
در ادامه، توصیههایی درباره نحوه خواندن سوالات برگه امتحانی، جمع کردن تمرکز و پاسخ دادن به سوالات یا به عبارتی “فیتیله پیچ کردن سوالات امتحانی” را میبینید:
۱- سر جلسه امتحان یک بار به طور کامل سوال های امتحان را بخوانید. عجله نکنید. اول همه سوالها را بخوانید و بعد سوالی را جواب دهید که برایتان مهم تر است و ارزش بیشتری دارد.
۲- زمان مناسبی را برای هر یک از سوالها اختصاص دهید. زمان امتحان را به سوالهای موجود تقسیم کنید تا مشخص شود برای هر سوال چقدر زمان دارید.
۳- صورت سوالها را به درستی بخوانید. فهمیدن سوال نصف حل آن است. سعی کنید مفهوم هر سوال را به درستی بفهمید تا هر آنچه از شما خواسته شده جواب دهید و اشتباه نکنید.
۴- سوالهایی که می دانید را زودتر جواب بدهید. فواید این کار به صورت زیر است:
– احساس تسلط شما افزایش و اضطرابتان کاهش می یابد.
– اگر ابتدا روی هر سوالی تمرکز کنید ممکن است به سوالهایی که بلدید نرسید و زمان را از دست بدهید.
– تداعی های ناشی از پاسخ به سوالهایی که بلدید باعث می شود که مطالب بیشتری به یاد آورید. در نتیجه امکان این که جواب سوالهای دیگر را بیابید افزایش می یابد.
۵- وقتی سوالی را بی جواب می گذارید، بعد از پاسخ به بقیه سوالها دوباره به آنها برگردید.
۶- اگر سوالهای غلط نمره منفی ندارند، به همه ی سوالها جواب دهید، حتی آنهایی که نمی دانید.
۷- در مورد سوالهای چند گزینه ای، ابتدا جوابهایی که مطمئنید غلط هستند را کنار بگذارید.
۸- در مورد سوالهای تشریحی، ابتدا سر فصلها را بنویسید و بعد سرفصلها را بسط دهید.
۹- اولین فردی نباشید که جلسه را ترک می کند. اگر به سوالها جواب داده و وقت اضافه دارید، بهتر است به وارسی و اصلاح جواب های خود بپردازید.
۱۰- مرور کنید: از این که بخواهید به محض تکمیل کردن همه ی موارد سریعا بلند شوید، خودداری کنید. امتحان تان را مرور کنید تا مطمئن شوید که:
– همه سؤالات را جواب داده اید.
– گزینه ها را اشتباه نزده اید
– دچار اشتباهات جزئی نشده اید
– اشتباهات گرامری، املایی، علامت گذاری و غیره را تصحیح کنید.
– اگر اشتباه کرده اید یا یک سؤال را بد خوانده یا تعبیر کرده اید یا اطلاعاتی در هر جای دیگر از امتحان یافتید که نشان می دهد انتخاب اولیه شما غلط است، پاسخ سؤال ها را عوض کنید.
۱۱- پس از امتحان راهبردهای مطالعه ای را تعیین کنید و به کار برید که بهترین نتیجه را برای شما دارند.
۱۲- حتما سعی کنید سر جلسه از استاد سوال بپرسید؛ مطمئن باشید باعث کمک به شما خواهد شد ولو خیلی کم اما ممکن است با همان میزان، شاه کلید سایر سوالات را هم به دست آورید.
پس تا دیر نشده، خود را برای نبردی سخت و دشوار با امتحانات آماده کنید؛ هرچند که با باور «میتوانم» دیگر نیاز به هیچ نگرانی نیست.