به گزارش “دانشجوآزاد” به نقل از گروه دانشگاه خبرگزاری دانشجو، بسیج دانشجویی دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر طی بیانیهای با تأکید بر اینکه استدلالهای غیرمنطقی مدافعان محصولات ترا ریخته و تخریب منتقدان به هیچ وجه جامعه نخبگانی را اقناع نمیکند، برای برگزاری مناظرهای در این زمینه اعلام آمادگی کرد.
در ابتدای این بیانیه آمده است: بسیاری از کشورهای پیشرفته دنیا از جمله ۱۹ کشور عضو اتحادیه اروپا فرآیند کشت محصولات ترا ریخته را ممنوع اعلام کردهاند و نکته مهم آنکه نام بسیاری از کشورهای پیشرفته از جمله آلمان، فرانسه، هلند، روسیه، ایتالیا، دانمارک، سوئیس،نروژ، اوکراین و ترکیه در این فهرست هستند.
در ادامه این بیانیه آمده است: با توجه به گسترش ممنوعیت کشت محصولات ترا ریخته در کشورهای پیشرفته و توسعه یافته، اصرار مسئولان دولت و وزارت بهداشت بر واردات و کشت محصولات ترا ریخته و دفاع صریح سخنگوی دولت از موضوع محصولات ترا ریخته به هیچ عنوان پذیرفته نیست.
این بیانیه میافزاید: آقایان باید بدانند محصولات ترا ریخته که اکنون در بین مدیران وزارت بهداشت بهعنوان یک فنّاوری پیشرفته و بدون خطر برای دفع و کاهش آفت محصولات کشاورزی مطرح است، درحالیکه در سال ۱۹۷۴ نیکسون رئیس جمهور وقت ایالات متحده آمریکا همین محصولات را بهعنوان سلاح بیولوژیک در جهت اجرای سند NSSM۲۰۰ به کار گرفت و موجب عقیم سازی بسیاری از مردم آفریقا شد.
در ادامه این بیانیه آمده است: اگر واقعاً کشت محصولات ترا ریخته در جهت توسعه و پیشرفت کشور است پس چگونه این فنّاوری تقریباً در همه کشورهای پیشرفته جهان ممنوع شده است. چگونه میشود که بزرگترین و مادر کمپانیهای ترا ریخته در آلمان از شدت بدنامی تعطیل ولی در کشور ما به بهانه الگو گیری از کشورهای پیشرفته از محصولات ترا ریخته حمایت میشود.
دانشجویان بسیجی در بیانیه خود ادامه میدهند:همانطور که در بیانیه قبلی بسیج دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اشاره شد، محصولات ترا ریخته محصولاتی هستند عموماً برای آنکه در برابر خشکی و آفات بیشتر مقاوم باشند از نظر ژنتیکی دست کاری شدهاند تا محصولات کشاورزی با بهرهوری بیشتری تولید شوند؛ اما در یک شبکه ژنی زمانی که یک ژن دست کاری میشود تأثیر آن در سایر ژنهای شبکه نباید نادیده گرفته شود. همانطور که اقتضای هر شبکه منظم ایجاب میکند هر یک از اجزای آن متناسب با ساختار کلی آن مجموعه تغییر کند.
این بیانیه میافزاید: حال این سؤال مطرح است که تنها چند روز پس از فتوای صریح مراجع که اعلام فرمودند کشت تجاری مواد ترا ریخته مورد اشکال است، باز هم برخی مسئولین بر موضع خود اصرار میورزند و برخی افراد که هیچ گونه تخصصی در این حوزه ندارند حمایت خود را از ترا ریخته با استهزاء علما و تخریب منتقدین بدون هیچ باکی اعلام میکنند. موضوع خطرناکی که حتی یکی از وزرای همین دولت در سال ۷۸ که در آن زمان نماینده ایران در نشستهای متوالی مربوط به پروتکل ایمنی زیستی کارتاهنا بوده است در بخشی از نامه ای به رئیس دفتر وقت نهاد ریاست جمهوری اذعان می کند : ” این امکان وجود خواهد داشت که این محصولات حتی به صورت سلاح مورد بهره برداری قرار گرفته و یا با استفاده از ژن های خاصی حالات جسمی ، روانی انسان ها را تغییر داده و محیط زیست را به نابودی بکشاند.”
خطر بزرگی که در خود ایالات متحده آمریکا چندین و چند کتاب درباره آن هشدار داده شده است.
این بیانیه می افزاید: با توجه به نکاتی که در بیانیه گذشته و این بیانیه بسیج دانشکده مهندسی پزشکی دانشگاه صنعتی امیرکبیر اشاره شد و سخنان مسئولان در خصوص مباحثه منتقدان و مخالفان بحث محصولات تراریخته با مدیران وزارت بهداشت و آموزش پزشکی بسیج دانشجویی دانشگاه امیرکبیر به عنوان پیش گام اعلام آمادگی می کند تا فضایی را در دانشگاه به وجود آورد تا منتقدان و مسئولان در فضایی منطقی و علمی مباحث و استدلال های خود را مطرح نمایند تا مشخص شود چه کسانی حرفی برای گفتن ندارند.