به گزارش “دانشجوآزاد” به نقل از خبرگزای دانشجو:مجید تختروانچی در نخستین همایش مشترک ایران و ایتالیا در خصوص مسائل بانکی و وضعیت اجرای برجام اظهار کرد: آن چیزی که مدنظر ایران بوده تا به امروز به طور کامل مشاهده نشده و ما اجرای برجام را به طور کامل ندیدهایم.
وی افزود: دلیل مهم در این ارتباط آن است که دولت آمریکا آنطور که باید به وظایف خود عمل نکرده است و برجام از دید ما به طور کامل موفقیتآمیز نبوده است.
تختروانچی گفت: محافظهکاری بانکهای بزرگ اروپایی در این ارتباط وجود دارد که همه این موارد دست به دست هم داده و اثرات برجام به طور کامل مشاهده نمیشود گرچه اخیرا تحولات خوبی نیز صورت گرفته است.
معاون وزیر امور خارجه ایران در ادامه سخنان خود در نشست ایران و ایتالیا گفت: ۲۰۰ سال است که با ایتالیا روابط سیاسی داریم و ایتالیا یکی از دوستان نزدیک ما در اروپا است و هیچ مشکلی برای توسعه روابط وجود ندارد.
وی افزود: در سالهای گذشته روابط اقتصادی این دو کشور به ۷ میلیارد دلار رسید که به دلیل تحریمهای ظالمانه سطح روابط تجاری کاهش یافت اما آینده روشنی در روابط دو کشور وجود دارد.
معاون وزیر امور خارجه ایران گفت: همکاری با کشورهای دیگر، سرمایهگذاری در پروژههای مشترک مدنظر ایران است که این امر باید با همراه انتقال فناوری صورت گیرد.
تختروانچی گفت: بازار ایران علاوه بر ۸۰ میلیون نفر موجود، جمعیت کشورهای اطراف و پیرامونی را نیز شامل میشود که از این طریق میتوان ایران را به عنوان هاب اقتصادی منطقه در نظر گرفت.
وی ادامه داد: تروریستها در اطراف ایران فعالیتهای زیادی دارند اما کشور ما امن و با ثبات است که این امر مورد توجه تجار قرار میگیرد.
معاون وزیر امور خارجه ایران ادامه داد: مبارزه با پولشویی مورد توجه دولت یازدهم قرار دارد که در این ارتباط قانونی به تصویب مجلس رسیده و شورای نگهبان نیز آن را تایید کرده است.
تختروانچی گفت: معافیتهای مالیاتی و ایجاد شرایط مناسب برای سرمایهگذاری از جمله دیگر مواردی است که برای ورود سرمایهگذاران خارجی انجام شده است.
برخی از بانکهای اروپایی اطلاع ندارند که تحریمها علیه ایران لغو شده است
وی با بیان اینکه براساس گزارش صندوق بینالمللی پول ایران نوزدهمین اقتصاد بزرگ دنیاست گفت: با توجه دولت به امر حضور سرمایهگذاران خارجی و قوانین موجود در کشور و اقتصاد مقاومتی در ایران امکان همکاریهای خوبی با ایتالیا وجود دارد.
معاون وزیر امور خارجه ایران در ادامه سخنان خود در خصوص مبادلات بانکی ایران با کشورهای اروپایی گفت: بانکهای اروپایی نباید بیش از حد مته به خشخاش بگذارند. برخی از بانکهای اروپایی اطلاع ندارند که تحریمها لغو شدند.
مسعود خوانساری رئیس اتاق بازرگانی تهران نیز در تکمیل این موضوع گفت: از ۱۸۰ هیأت خارجی که به ایران آمدهاند ۴۰ تا ۵۰ هیأت به طور مستقیم به اتاق بازرگانی آمدهاند، اما نتیجه، آنطور که میخواستیم نشد.
وی اضافه کرد: با وجود مذاکراتی که انجام شده مشکلاتی وجود دارد که مهمترین آن مسائل بانکی است.
وی خطاب به طرف ایتالیایی و دیگر کشورهای اروپایی گفت: همکاریهای مالی از دیگر موضوعاتی است که باید مورد توجه قرار گیرد چرا که همکاریهای بانکی نقش مهمی را در این میان ایفا میکند و بانکهای اروپایی باید توجه داشته باشند که بیش از حد «مته به خشخاش گذاشتن» سبب از بین رفتن فرصتها میشود چرا که برخی از بانکها از وضعیت لغو تحریمها و مبادلات بانکی با ایران چشمانداز درستی ندارند.
انتهای پیام/س
باسلام
ممنون از پستهای خوبتون.