پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

8:11:34 - دوشنبه 3 آذر 1393
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
سرطان خیزترین مناطق دنیا را بشناسید/ ۴ سرطان معروف سال ۲۰۱۴
سرطان در حالی تبدیل به یکی از بیماری‌های عصر جدید شده که با وجود پیشرفت‌های شگرف در علم و دانش بازهم درمان و راه حل صد در صدی برای آن وجود ندارد.

به گزارش “دانشجو آزاد” به نقل از دانشگاه نیوز؛ سرطان، یکی از بیماری های مهلکی است که هر ثانیه قربانیان بسیاری را در سراسر این کره خاکی به کام مرگ می کشاند و تنها راه حلی که علیه این بیماری وجود دارد، به تاخیر انداختن مرگ در مبتلایان است تا بتوان راهکار جدیدی علیه این بیماری یافت. اما از سوی دیگر، تغییر شیوه غذایی، سبک زندگی و ترک رفتاری های پرخطر، … می تواند سهم به سزایی را در کاهش ابتلا به سرطان داشته باشند.

سرطان چگونه به وجود می آید 

یک سلول طبیعی بدن ممکن است بدون هیچ دلیل واضحی به سلول سرطانی تبدیل شود. اما معمولا مواجه با مواد سرطانزایی مانند الکل و دخانیات می تواند دلیل این تغییر شکل باشد. جهش یا تغییر در DNA سلول رخ می دهد. وقتیDNA یک سلول تغییر می کند، آن سلول با سلول های اطراف خود تفاوت پیدا می کند و عملکرد سلول های طبیعی بدن از حالت اولیه خود خارج می شود.

سرطان بیماری است که با تکثیر غیر طبیعی سلول های بدن آغاز می شود. بدن انسان از میلیون ها سلولی ساخته شده که با یکدیگر گروه بندی شده تا بافت ها و اندام های مختلف را بسازند. ژن های داخل هر سلول به آنها دستورهای لازم را صادر می‌کنند تا بدن بتواند به فعالیت نرمال خود ادامه دهد. گاهی اوقات این دستورات در یک سلول مبهم و مغشوش بوده و سلول رفتار غیر طبیعی دارد و پس از مدتی گروهی از سلول های غیر طبیعی می توانند در خون یا سیستم ایمنی گردش کرده یا تبدیل به توده یا تومور بدخیم یا سرطانی شوند. در واقع، سلول های بدن در طی یک روند تنظیم یافته از بین رفته و سلول های جدید جایگزین آنها می شوند و گاهی اوقات این روند طبیعی از تنظیم خارج شده و سلول های فرسوده از بین نمی روند و توده ای را تشکیل می دهند که می ‌تواند تبدیل به تومور بدخیم یا سرطان شود.

* اقدامات سازمان بهداشت جهانی علیه سرطان

سازمان بهداشت جهانی WHO نیز به نوبه خود اقدامات و تصمیمات مهمی را در مسیر مبارزه با سرطان اتخاذ کرده تا بتواند توجه کشورهای مختلف را به این مهم جلب کند. از میان آنها می توان به نام گذاری روزی به عنوان “روز جهانی سرطان” اشاره کرد. چهارم فوریه برابر با ۱۵ بهمن ماه به عنوان روز جهانی سرطان نامگذاری شده است. سازمان بهداشت جهانی هر ساله شعاری را برای این روز بر می گزیند تا به توسعه تحقیقات، درمان یا پیشگیری در رابطه با این بیماری پرداخته شود. این موضوع تا جایی حائز اهمیت است که شعاری بر مبنای مبارزه با خرافات و باورهای اشتباه در رابطه با سرطان انتخاب شد. بنا به گزارشات منتشر شده در سازمان جهانی بهداشت، الگوهای غلط زندگی و تغذیه نامناسب، مصرف دائمی غذاهای چرب، فست فود، مصرف الکل، استعمال دخانیات و آلودگی هوا از مواردی هستند که  آمار سرطان را در کشورهای پیشرفته به نسبت سایر کشورها و حتی کشورهای در حال توسعه افزایش داده اند.

* آمارهای ابتلا به سرطان در کانادا

هر ساله آمار سرطان در سراسر دنیا به دلیل تغییر در شیوه های سبک زندگی با رشد قابل توجهی مواجه شده است. رشد جمعیت و افزایش سن می توانند از عواملی باشند که شیوع سرطان در کشورهای مختلف را سبب شده اند. بنا به گزارشات منتشر شده در سازمان بهداشت جهانی، سرطان به عنوان یکی از عمده علت های مرگ در کانادا محسوب می شود. از دلایل شیوع بیش از پیش سرطان می توان به نبود سازمان حمایتگری از بیماران سرطانی اشاره کرد که هر ساله به مرگ محکوم می شوند.

“پرفسور سیمون ساتکلیف” در این رابطه می گوید:” از سال ۱۹۹۸ میلادی بنا بود تا سازمان حمایت گری برای مبتلایان به سرطان تاسیس شود تا بتواند به طور اختصاصی به نیاز مبتلایان بپردازد اما پس از گذشت چندین سال، هنوز این طرح محقق نشده در صورتی که در سال های آتی شاهد گسترش باورنکردنی آمار ابتلا به سرطان خواهیم بود.”

* مهمترین سرطان های سال ۲۰۱۴ میلادی را بشناسید

Graph1

Lung & Bronchus – ریه و برونشیت
Prostate – پروستات
Breasr- سینه
Colorectal – روده بزرگ

* کامرون و شیوع سرطان در میان نوجوانان و جوانان

آمارها نشان می دهد که کامرون، یکی از کشورهایی است که با شیوع عجیب ابتلا به سرطان در بین جوانان و نوجوانان دست و پنجه نرم می کند. آمار ارائه شده از ابتلا به سرطان در سنین پایین در این کشور قابل توجه هستند و علت آن را می توان در مصرف مواد مخدر در بین قشر جوان افریقا دانست. نوجوانان و جوانان کامرونی از سنین پایین مصرف مواد مخدر و سیگار کشیدن را آغاز می کنند که می تواند در ابتلای آنها به سرطان نقش قابل توجهی را داشته باشد. 

* ارتباط بین سرطان و استعمال دخانیات

Graph1

افرادی که سیگار کشیدن را ترک کرده اند / بیش از ۴۹ درصد
افرادی که سیگاری هستند / در حدود ۴۰ درصد
افرادی که سیگار نمی کشند / در حدود ۱۰- ۱۵ درصد

* پاکستان سردمدار کشورهای آسیایی 

سرطان سینه در زنان و سرطان پروستات در مردان از سرطان های شایعی هستند که هر ساله قربانیان بسیاری را به خود اختصاص می دهند. از هر ۸ زن امریکایی، یک نفر به سرطان سینه مبتلا بوده و آماری در حدود ۱۲ درصد را نشان می دهد. ۴۰ درصد از مردان و ۲۰ درصد از زنان پاکستانی به سرطان مبتلا می شوند و علت عمده آن را می توان در مصرف مواد مخدر دانست. همچنین بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی پاکستان یکی از سردمداران سرطان سینه در میان کشورهای آسیایی است.

* نقشه جهانی از میزان ابتلا به سرطان سینه

سرطان سینه، رشد بدخیم سلول های سرطانی در بافت پستان است. در بیماری سرطان، سلول ها به صورت کنترل نشده ای رشد می کنند. سرطان سینه یکی از سرطان های شایع در بین زنان می باشد، اما این سرطان در بین مردان نیز دیده می شود.

Graph1
* مناطق سرطان خیز را بشناسید

نیوزلند، امریکای شمالی، اروپای غربی، اروپای شمالی، اروپای جنوبی، اروپای شرقی، جنوب امریکا، آسیای شرقی، کارایب (بین امریکای جنوبی و امریکای مرکزی)، افریقای جنوبی، آسیای غربی، مِلانِزی(ناحیه‌ای است که از کناره غربی اقیانوس آرام شرقی تا دریای آرافورا در شمال و شمال شرقی استرالیا ادامه دارد) آسیای جنوب شرقی، آسیای شرقی، امریکای مرکزی، افریقای شمالی، افریقای شرقی، آسیای مرکزی جنوبی و غرب افریقا را به عنوان کشورهای سرطان خیز می شناسند.

Graph1

همانطور که در نمودار بالا نیز ذکر شده است، امریکا با وجود اینکه جزو کشورهای پیشرفته محسوب می شود اما آمار قابل توجهی از سرطان را به خود اختصاص داده و پیش بینی می شود این روند تا سال های آینده( سال ۲۰۲۰ میلادی) رشد صعودی به خود بگیرد.

Graph1

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi