پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

11:16:01 - چهارشنبه 5 اسفند 1394
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
چرایی راستگویی غیرمنتظره بی بی سی!
گسترش وسایل ارتباطی و شبکه های اجتماعی موبایلی، سرعت انتشار خبرهای انتخاباتی را به صورت قابل توجهی بالا برده است. از این نظر، انتخابات هفتم اسفند را باید اولین انتخابات با طعم تلگرام تلقی نمود.

به گزارش “دانشجو آزاد” به نقل از  «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ یکی از خبرهایی که به طور قابل توجهی در روزهای اخیر فضای انتخابات کشور را تحت تاثیر خود قرار داد، تبلیغ لیست خبرگان معرفی شده از سوی اکبر هاشمی توسط بی بی سی بود.

جدای از اینکه این موضع بی بی سی، یک دستور کار کلی یا یک گاف مسلم بوده باشد، این رسانه پادشاهی انگلستان برای اولین بار به وضوح نیات درونی خود را در معرض دید مخاطبان ایرانی گذاشت. پیش از این، هرگز سابقه نداشته است که بی بی سی چنین رفتاری را در قبال تحولات داخلی ایران اتخاذ نماید.

چه اینکه شعار کذب و همیشگی این رسانه روباه پیر، بی طرفی در قبال تحولات داخلی ایران بوده است. امری که البته باور کردنش نیاز به انسان هایی با ضریب حماقت و ساده لوحی قابل توجه دارد! بی بی سی البته همواره مانند همپالگی هی خود چون صدای آمریکا، رادیو فردا و دیگران در حمایت از اصلاح طلبان کوتاهی نکرده اند، منتهی نه بدین وضوح و در حد پیشنهاد رسمی لیست آنها در شرف انتخابات!

دخالت های سیاسی انگلیس در ایران، به مناسبت تخصص ویژه بریتانیایی ها در فعالیت های اطلاعاتی و جاسوسی، همواره به صورت غیرمستقیم و با واسطه بوده است. نقش بی بدیل رادیو بی بی سی در راه اندازی کودتای ۲۸ مرداد از همین قسم فعالیت های پنهان و امنیتی-اطلاعاتی رسانه های انگلیس به حساب می آید.

چرایی راستگویی غیرمنتظره بی بی سی!

دانشنامه عمومی ویکی پدیا در همین زمینه می نویسد:« دستور کودتا از طرف چرچیل و آیزنهاور صادر شده بود. اولی به خاطر انتقام ملی شدن صنعت نفت و دومی به خاطر ترس از حاکم شدن کمونیسم بر ایران، خلع دکتر مصدق به وسیله انجام کودتا یک بار هم قرار بود در سال ۱۳۳۱ بیفتد. اما مصدق متوجه شد و با تعطیل کردن سفارت انگلیس در تهران و اخراج تمام دیپلمات‌های انگلیسی، این برنامه را ناکام گذاشت. غروب روز ۲۴ مرداد ۱۳۳۲ گروهی از افسران سیا در ویلای امنی در تهران گردهم آمدند. قرار بود در نیمه شب آن روز رمز عملیات آژاکس با عنوان «حالا دقیقاً نیمه شب است» به صورت رمز از رادیو بی‌بی‌سی اعلام شود.» بی بی سی اسم رمز کودتا را اعلام کرد و شد آنچه شد!

حالا و پس از گذشت نزدیک به ۶۰ سال از آن واقعه تلخ، باز هم بی بی سی می خواهد صحنه گردان تحولات سیاسی ایران باشد. این بار البته کاملاً عریان و بی پرده! اما بهتر است پس از این مقدمه تقریباً بلند، به خود ماجرا بپردازیم.

ماجرا از آنجا شروع شد که پایگاه اینترنتی بی بی سی فارسی چند روز قبل، با انتشار گزارشی، ضمن تحلیل وضعیت انتخابات مجلس خبرگان رهبری، مخاطبان خود را به رای ندادن به آیت الله مصباح یزدی، آیت الله محمد یزدی و آیت الله احمد جنتی توصیه نمود.

لیست خبرگان مردم

نویسنده این گزارش با چیدن یک منطق ریاضی سعی کرده بود، مخاطبان خود را متقاعد کند که در صورت پیروی از دستور بی بی سی، بی شک سه نفر مذکور، به مجلس خبرگان راه نخواهند یافت و در عوض، لیست مورد حمایت اکبر هاشمی پیروز انتخابات خواهد بود.

بی بی سی گفته بود: «رای دهندگان به فهرست رفسنجانی-روحانی، بیش از نیم میلیون نفر از رای دهندگان به فهرست یزدی-جنتی-مصباح بیشتر هستند. در چنین شرایطی اگر حامیان رئیس جمهور فعلی در انتخابات خبرگان پیش رو، به طور هماهنگ به ۱۶ نفر رقیب آقایان یزدی، جنتی و مصباح رای بدهند، به راحتی امکان راندن آنها به جایگاه های ۱۷ به پایین فهرست منتخبان استان تهران را خواهند داشت.»

درواقع این سناریوسازی آشکار نشان می داد که دستگاه تفکر حاکم بر این رسانه انگلیسی، نتوانسته است ولع خود برای حمایت آشکار از لیست مذکور را پنهان نماید. این مسئله البته با واکنش قاطع رهبر انقلاب مواجه شد. معظم له که پیش از این بارها دولت انگلیس را خبیث ترین دشمن ملت ایران نامیده بودند، در جریان دیدار اخیر خود با جمعی از مردم آذربایجان شرقی، فرمودند:«رادیوی انگلیسی دارد به مردم تهران دستورالعمل می دهد به فلانی رأی بدهید، به فلانی رأی ندهید! معنای این چیست؟ انگلیسی‌ها دلشان تنگ شده برای دخالت کردن در ایران… دلشان تنگ شده، حالا از راه رادیو به مردم دارند دستور می دهند به فلانی رأی بدهید، به فلانی رأی ندهید. اینکه ما عرض میکنیم در انتخابات، مردم با بصیرت، با آگاهی، با دانایی وارد بشوند، به‌خاطر این است؛ بدانند دشمن چه میخواهد؛ وقتی شما دانستی دشمن چه میخواهد، عکس او عمل میکنی؛ معلوم است.»

پس از این موضعگیری آشکار رهبر انقلاب، شخص رئیس جمهور نیز به جمع محکوم کنندگان بی بی پیوست. وی بدون آنکه اشاره ای به نام بی بی سی نماید، گفت: «ما نیازی به نصیحت هیچ غیرایرانی نداریم چون مردم ما آگاه و بیدارند و مصالح خود را به خوبی تشخیص می‌دهند و در میان کاندیداهایی که تأیید شده‌اند بهترین‌ها و اصلح را برمی‌گزینند.» پس از روحانی، افراد دیگری نیز به جمع محکوم کنندگان بی بی سی پیوستند.

با این حال، اکبر هاشمی که دلیل اصلی حمایت بی بی سی از لیست مذکور بود، ترجیح داد به جای محکومیت اقدام بی بی سی، منتقدان داخلی خود را محکوم کند. وی گفت:« تعبیر لیست انگلیسی را توهین به فهم و شعور مردم ایران است.»

چرایی راستگویی غیرمنتظره بی بی سی!

هاشمی و اصلاح طلبان دوست ندارند به ابهامات پیرامون حمایت رسانه انگلیس از خود پاسخ دهند. و به واقع، باید پرسید آنها می توانند چه پاسخی در برابر این واقعیت داشته باشند؟ لذا طبیعی است که بخواهند با ترتیب دادن یک فرار رو به جلو، خود را در موضع مدعی و طلبکار قرار داده، مردم را به خاظر انتقاد از خود محکوم نمایند.

ممکن است فردی بخواهد آنگونه که آقای هاشمی صغری و کبرای خود را چیده است، این مسئله را در راستای القا و ایجاد اختلاف بین مردم تلقی کند. در پاسخ باید گفت، شکی نیست که انگلیس همواره از وجود اختلاف بین مردم ایران حمایت می کرده است، با این حال آیا با این منطق، حمایت بی بی سی و رسانه های صدانقلاب از هاشمی و اصلاح طلبان در سال ۸۸ را هم تنها باید در راستای اختلاف اندازی بین مردم تعبیر کرد؟ این دقیقاً همان سوالی است که آقای هاشمی و اصلاح طلبان بدان پاسخ دهند. هاشمی هنوز هم بر مواضع فتنه انگیز خود در کودتای سال ۸۸ باقی است و این مسئله را بارها گفته است.

قاطبه اصلاح طلبان نیز  هنوز حتی از به کار بردن لفظ «فتنه» برای حوادث سال ۸۸ خودداری می کنند. این چه منطقی است که حمایت کنونی بی بی سی از هاشمی و اصلاح طلبان را اکنون در راستای ایجاد اختلاف بین مردم تلقی می کند، ولی چشم خود را بر حمایت های چندین ساله بی بی سی از آنها در جریان کودتای سال ۸۸ می بندد؟!

چرایی راستگویی غیرمنتظره بی بی سی!

آیا آقای هاشمی و اصلاح طلبان حاضرند هم اکنون از تفاهم اتفاقی! خود با بی بی سی در موضوع فتنه ۸۸ برائت بجویند؟ طبیعتاً نه! بر این اساس، حمایت کنونی بی بی سی از لیست هاشمی و اصلاح طلبان را نباید یک اختلاف افکنی، که بایستی حمایت صادقانه یک رسانه از دوستان و همدستان قدیمی خود دانست.

مردم هنوز مصاحبه های متعدد اصلاح طلبان و وابستگان آقای هاشمی با بی بی سی را در سال ۸۸ و پس از آن تا کنون از یاد نبرده اند. از طرفی، تعداد قابل توجهی از روزنامه نگاران اصلاح طلب، هم اکنون در بی بی سی، صدای آمریکا و دیگر رسانه های ضد ایرانی فعالیت می کنند. بر اساس همین شواهد زنده و منطق روشن، لیست جناب هاشمی و اصلاح طلبان، نه از روی مزاح، که به یقین، لیست انگلیسی ست.

در این فضا، طبیعتاً نامزدهای محترم خبرگان، باید برای روشن شدن موضوع برای افکار عمومی، هر چه سریعتر موضع خود در قبال حمایت رسانه انگلیس را اعلام نمایند. این مسئله البته برای جناب هاشمی و اصلاح طلبان قائل به فتنه نبودن حوادث سال ۸۸، بر اساس همان منطق توضیح داده شده طبیعتاً موضوعیت نخواهد داشت. در حالی که رهبر فرزانه انقلاب اسلامی حوادث سال ۸۸ را یک کودتای تمام عیار بر علیه موجودیت انقلاب اسلامی معرفی کرده اند، افرادی که هنوز هم بر فتنه نبودن حوادث ۸۸ تاکید دارند، چه بخواهند و چه نخواهند، چه از موضع بی بی سی برائت بجویند و چه سکوت کنند، بی شک در لیست انگلیس هستند. بر همین اساس، مردم و تمامی افراد پایبند به امنیت و منافع ملی کشور همانگونه که رهبر انقلاب فرمودند، در صورتی به تکلیف شرعی خود عمل کرده اند که بر خلاف خواست دشمن رای خود را به صندوق بیندازند. والسلام.

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi