به گزارش “دانشجو آزاد” به نقل از خبرگزاری دانشجو، در آستانه انتخابات و با توجه به نقش مهم دانشجویان در جامعه از اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان به عنوان یکی از از پنج اتحادیه بزرگ دانشجویی برای حضور در خبرگزاری دانشجو دعوت کرده تا از مواضع این تشکل دانشجویی در قبال مسائل کشور مطلع شویم. در همین راستا نشستی صمیمی با حضور اعضای شورای مرکزی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان و با موضوع شفافیت در انتخابات در خبرگزاری دانشجو برگزار شد. که شرح نشست در ادامه خواهد آمد.
به عنوان اولین سئوال پیرامون سوابق و فعالیت اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان توضیحاتی ارائه دهید.
حسین زینلیان دبیر اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان ضمن تشکر از خبرگزاری دانشجو گفت: این خبرگزاری از بدو زمان تاسیس تاکنون همیشه همراه و همیار جامعه اسلامی دانشجویان بوده و قرار است صدای جامعهی دانشجویان را به گوش مسئولین کشور برساند، خدا را شاکریم با آیتمهایی همچون دکتر سلام که یکی از دستاوردهای خوب این خبرگزاریست، گام های مفیدی را پیرامون رساندن صدای دانشجویان به مسئولین برداشته است.
وی تصریح کرد: جامعه اسلامی دانشجویان از بعد از توقف فعالیت حزب جمهوری اسلامی در شاخه دانش آموزی و دانشجویی فعالیت داشت و پس از اتمام جنگ وارد فضای دانشگاه شد ،البته به دلیل این که در آن زمان یک تک صدایی را بر دانشگاه حاکم بود و دفتر تحکیم وحدت آن زمان با دیکتاتوری،مانع شنیدن صداهای مخالفین منتقدین و بقیه دانشجویان میشد، برخی از دوستان جامعه اسلامی و هیئت موسسان اتحادیه به این نتیجه رسیدند که باید سیستم و ساز و کار تغییر کرده و دیگر قرار نیست یک عده تمامیت خواهی کنند، که این نتیجه گیری منجر به ایجاد جامعه اسلامی دانشجویان شد.
دبیر اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به آغاز فعالیت جامعه اسلامی دانشجویان اظهار داشت: این تشکل در حالی روی کار آمد که با مشکلات عدیده جناح چپ مواجه شد، تشکلی که برخواسته از آرمانها بوده و قرار بوده از اصول انقلاب و ارزش های آن دفاع کند، ولی متاسفانه در فضای تمامیت خواهی دفتر تحکیم وحدت، حتی در برههای دوستان تشکلی م ارا کتک زدند،حتی شیشههای دفاتر ما را میشکستند و برنامه های ما را به سمت لغو میبردند.
وی افزود: امروز هم رفتار های تند و خشن را از مدعیان آزادیبیان میبینیم، پای دبیر دفتر جامعه اسلامی دانشجویان یزد را میشکنند و باز فضا را به گونه دیگری جلوه می دهند که انگار ما فضاشکن بودهایم، در صورتی که از سال ۱۳۶۸ تاکنون جامعه اسلامی دانشجویان یکی از تشکلهای عقلانی بوده که برمبنای آرمانگرایی فعالیت دانشجویش را انجام داده است.
زینلیان با اشاره به انتخابات پیش رو و نقش جامعه اسلامی دانشجویان بیان داشت: در انتخابات بعدی جامعه اسلامی دانشجویان با توجه به بستر فضا، زمان و مکانیاش دست به فعالیت سیاسی میزند، آن زمان دوستان جنبش دانشجویی به شدت در مباحث سیاسی و انتخاباتی فعال بودند و همین باعث میشود که امروز جامعه اسلامی دانشجویان در انتخابات ۷ اسفند ۱۳۹۴حضور انتخاباتی به معنای حضور آرمان گرایانه با درک واقعیتها را داشته باشد.
وی افزود: ما در تمامی انتخابات ریاست جمهوری از یک کاندیدای مورد نظر حمایت میکنیم، براین مبنا که شورای مرکزی یا دفتر سیاسی اتحادیه کاندیداهایی که به ما نزدیکتر هستند را شناسایی و در آخرین مجمع قبل از انتخابات آن افراد به رای اعضای مجمعمان می رسد، در زمینه انتخابات مجلس شورای اسلامی هم جامعه اسلامی دانشجویان همیشه لیست خودش را داشته است، لیست انتخاباتی جامعه اسلامی لیستی مستقل از جریانات سیاسی بوده و شاید هم به همین دلیل موجب می شود که جامعه اسلامی دانشجویان حتی اگر لیستش تاثیرگذار نباشد، اما آزمون و تلاشی برای ایجاد انتخاباتی پرشور در دانشگاهها را انجام دهد و افرادی که آرمانیتر اند، را بیابد.
به نظر شما دانشجویان چه جایگاهی در روند سیاسی کشور و همچنین اتفاقات مهمی همچون انتخابات داشته اند؟
متین منتظمی دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به اینکه دید جامعه دید روشنی است و این امر باعث تاثیرپذیری بالاتر جامعه از دانشگاه و به تبع آن از قشر دانشجو میشود ادامه داد: این یعنی تاثیری که دانشگاه بر جامعه میگذارد به طبع بالاتر از تاثیرات سایر اشکال جامعه خواهد بود، به همین دلیل دانشجو و دانشگاه نقش ویژهای در حوزه سیاسی و فعالیتهای سیاسی خواهند داشت، این دید را در نظر بگیرید که جامعه به دانشگاه و به یک قشر روشنفکر نگاه کرده و این تحرکات قشر دانشجو در جامعه تاثیراتی را به دنبال خواهد داشت و طبیعتا اگر این فعالیتهای سیاسی برمبنای فعالیت های سریع دقیق و آرمان ها و اصول انقلاب ما باشد جامعه هم به همان سمت کشیده خواهد شد.
وی افزود: امروز دانشجو باید دروازه های نفوذ را به همگان نشان دهد، جنبش دانشجویی باید به عرصه سیاسی ورود پیدا کرده و مردم را هم در این راه روشن کند،باید برنامههایی را که برای قشر کف جامعه قابل فهم و قابل درک است ارائه کند. در طول تاریخ دانشجویان جنبش های دانشجویی سردمداران انقلاب فرهنگی بودند، در بحث انتخابات هم طبیعتا چنین دیدی نسبت به دانشجو و دانشگاه وجود دارد.
شما در این راستا چه کردید؟ شما معتقدید که جنبشها و تشکلهای دانشجویی باید کف جامعه را بیدار کند،برای رساندن مطالب به کف جامعه چه روندی را طی می کنید؟
متین منتظمی دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان در پاسخ به این سوال گفت: در راه رسیدن به آرمانها و اهداف تلاش میکنیم، فعالیت هایمان در قالب بروشور، نشریه، کلاس، همایش و سخنرانی است که در آنها باتوجه به آرمانهایمان و آموخته های جمهوری اسلامی در صدد جستجوی نمایندگان اصلح هستیم که از این طریق به دانشگاه و جامعه افکارمان منتقل میشود، اما کار اساسی این است که قبل از اینکه بحث هایی پیرامون نماینده ها و تعلقاتشان به جناح ها مطرح شود، بحث میکنیم که ما در چه بستر اجتماعی و در چه فضایی نفس میکشیم در این فضا ما باید به عنوان کار بنیادی و مبانی کار تئوری به اصول نظام دینی و قبلتر از آن نظام تفکر دینی بپردازیم.
وی ادامه داد: یعنی با این کار ما می توانیم ابتدا بگوییم که تفکر دینی چه تفکری است ؟ تا بر اساس آن بگوییم که حکومت دینی چیست و نهایتا به این برسیم که این حکومت دینی کارگزارانی می خواهد تا به عنوان مسئولین و نمایندگان دولت و قوه قضاییه به صورت شاخص باشند و ما بتوانیم از آنها به عنوان یک متد عالی و نیروی ارزشی انقلاب را تعریف کنیم. لازم است بگویم این اتحادیه برای آگاه سازی کف جامعه همایشی با عنوان گفتمان عزت ملی در هفته گذشته برگزار کرد.
دبیر سیاسی جامعه اسلامی دانشجویان با بیان اینکه ما در همایش گفتمان عزت ملی سعی داشتیم که مقداری کار را از سطح نخبگان جلوتر ببریم، ادامه داد: حضرت آقا در سال ۱۳۹۴ بارها از بحث عزت نام بردند و آنهم نه فقط عزت سیاسی؛ ما از سطح کف جامعه مخصوصا جامعه اسلامی دانشجویان سراغ اقشار مستضعف و کسانی که در زیر این روند توسعه سیاست های خارجی یا توسعه اقتصادی فشار دیده اند رفتیم، ما احساس می کنیم اگر روندی در اوایل دهه ۷۰ تا اواسط دهه ۷۰ موجب له شدن یک قشر از جامعه شد، روند کنونی دولت بازهم در همان مسیر گام برمیدارد، مثلا همان روند اقتصاد توسعه گرا.
وی اضافه کرد: مردم بسیاری از روستاها از ساده ترین امکانات محرومند، ولی به دلیل این که احساس می کنند این انقلاب، انقلاب خودشان است و دانشجویان انقلابی فرزندان خودشان هستند، پای انقلاب ایستادند. بالای ۷۰ درصد مردم روستا کمترین امکانات را دارند و متاسفانه بسیاری از مسئولین هم توجه نمیکنند، در اردوهای جهادی دانشجویان ارتباطشان با مردم بیشتر شده و این تفکر یعنی احساس نزدیکی و تقربی که بین مردم و دانشجویان وجود دارد باعث حل خیلی از مسائل خواهد شد. حال افرادی که به تفکرات اصلاح طلبی نزدیکند، چه میزان به معیشت مردم احساس دغدغه میکنند؟ عده ای که مثلا دنبال منافع شخصی هستند در زمان تحریم ها که مردم به موجب آنها زجر می کشیدند سفرهای تایلند و دوبی و ترکیهشان رها نمیشد! ما دنبال کسانی هستیم که چه حالا و چه در زمان پسا تحریم از دیگ برجام و مذاکرات برایشان خورشتی ایجاد نمی شود!
رفتار قهرآمیز دولت یازدهم با تشکل های دانشجویی و انقلابی را چگونه ارزیابی می کنید؟
حسین زینلیان دبیر جامعه اسلامی دانشجویان در پاسخ گفت: اولویت اصلی جامعه اسلامی دانشجویان قانون است، هر حرکتی که قانونی نباشد با آن فاصله داریم، بر سیر قانون بسیار تاکید داریم اگر مخالف هستیم که یک عده ای در سال ۷۸ یا ۸۸ در مسیر غیرقانونی رفتارکرده و کشور را به لبه پرتگاه هدایت می کردند، حداقل ما جوانانی که در محیط جمهوری اسلامی می خواهیم فعالیت کنیم آن بحث قانون را فراموش نکنیم و البته بسیار میتوان آرمان گرایانه رفتار کرد.
وی ادامه داد: اگر خودمان به قانون احترام نگذاریم، نباید توقع داشته باشیم که از هر گرایشی چه معاند و مخالف دولت جمهوری اسلامی بخواهد رفتار غیرقانونی نداشته باشد، اما نکته ای که وجود دارد این است که به طبع دوستانی که دغدغه نظام دارند و در برهههای مختلف تعهد و پای بندی خود را به انقلاب اسلامی مسئولین و حاکمیت نشان دادهاند، با این افراد در برخوردها باید رفتار ملایمتری اتفاق بیفتد، اما متاسفانه شاهد هسیتم همان رفتاری که با متخلفان فتنه ۸۸ شد، با کسانی که دردهای جمهوری اسلامی را فریاد میزنند ، برخورد میشود.
دبیر جامعه اسلامی دانشجویان با اشاره به اینکه رفتار دولت با حمله کنندگان سفارت عربستان و کسانی که تجمع و فریاد مطالبات اقتصادی را دارند یکی است، گفت: این دو از هم جداست، نمیتوان گفت تمام اینها را در یک پازل میتوان جمع کرد، نباید هر کسی هر مدلی رفتار میکند با یک تیغ بزنیم، درصورتی که میشود با رفتاری درستتر با آنها برخورد شود.
وی اضافه کرد: یکی از وظایف جنبشهای دانشجویی مطالبه گری است. یک تشکل دانشجویی مثل جنبش عدالتخواه که در مورد قراردادهای نفتی تحقیقاتی انجام دادند و به نتایج خوبی هم رسیدند، میخواهند مباحث تخصصی را مطالبهگری کنند، اما متاسفانه مسئولین جواب درستی نمیدهند. حضور دانشجویان جلوی سفارت عربستان تجمع بود، قرار نبود شیشهای شکسته شود یا در آن تجمع وزارت خانهای تصرف شود، ولی رفتاری صورت گرفت که کاش همان رفتار با افراد حمله کنندگان به سفارت عربستان صورت میگرفت! برای ما قابل درک نیست با جوانانی که این روحیه را دارند و خودشان را اثبات کردهاند این رفتارهای قهرآمیز اتفاق بیفتد ولی با کسانی که سفارت خانه عربستان را آتش کشیدند برخوردی صورت نگیرد.
مسعود رشید دبیر روابط عمومی جامعه اسلامی دانشجویان در پاسخ به سوال فوق گفت: در ارتباط با رفتار دولت با تشکلها، حضرت آقا بارها گفتهاند که باید مدافع جوانان انقلابی در جامعه باشید و نباید با این جوانان برخوردی صورت گیرد نکته بعدی تشکلهای دولت ساخته است که در این تشکلها چنین برخوردهایی وجود ندارد، رفتارها قهرآمیز نبوده و کاملا دوستانه است. بودجههای خوب، حمایتهای زیاد، تسریع رد زر شد تشکلها از جمله کارهای دولت پیرامون اینگونه تشکل هاست، اما متعاقبا از این طرف با شروع دولت یازدهم روابط با تشکلهای انقلابی تنگ شد.
وی ادامه داد: در روز دانشجو، در حضور رئیس جمهور نمایندگان تشکلها به راحتی با لحن تند انتقاد میکردند،این خودش پیامی دارد چرا که دانشجویان رئیس جمهور را ندیده بودند و در این دو سال فضایی به جوانان داده نمی شد، در صورت ادامه این روابط تنگ، تجمعاتی پیش میآید که به مذاق دولت هم خوش نمیآید، متاسفانه دولت پاک و سالم نیست با بدنه دانشگاهی و نخبگان صاف و ساده رفتار نمیکند و بعضا سعی دارد فضای دانشگاه را به سمت سود آوری و منفعت پیش ببرد، دولت باید کاری کند که دانشگاه به کمک دولت بیاید.
پیشینهای از رفتار دولتهای قبل با دانشجویان ارائه دهید
متین منتظمی، دبیر سیاسی اتحادیه جامعه اسلامی دانشجویان گفت: در دوران اصلاحات، فضای تمامیت خواهی دفتر تحکیم وحدت وجود داشت،اتفاقات زیادی در آن زمان رخ داد برای مثال دبیر دفتر تبریز هفت روز در اتاق دفتر تحکیم زندانی بود! این اتفاقات ادامه داشت تا بالاخره جامعه اسلامی دانشجویان توانست این تابو را بکشند و آن هم به خاطر حضور دانشجویان انقلابی و مومن بود. جامعه اسلامی دانشجویان توانست پا بگیرد، این روند ادامه پیدا کرد تا دولت احمدی نژاد روی کار آمد. در آن دولت انجمن اسلامی هم فعالیت داشت، ولی یک سری کارهای غیرقانونی جلوی آن گرفته میشد، اولین انتقاد از احمدی نژاد از سوی جامعه اسلامی دانشجویان مطرح شد و اولین تشکلی هم بود که از احمدی نژاد حمایت کرد!جامعه اسلامی و جنبش دانشجویی عقد اخوت با کسی ندارد، مهم درد مردم و درد جامعه است.
وی ادامه داد: اما متاسفانه انجمن اسلامی که منتقد جدی آن هشت سال بود امروز حامی این دولت بوده و یعنی به شدت رای خود را عوض کرده است. بازی جناحی تشکلهای دانشجویی کار بسیار خطرناکی است و میتواند قشر دانشجو را به پرتگاه ببرد. در دولت فعلی علاوه بر تاکید رهبری تشکلهای جدیدی از سوی خودشان افتتاح شد تشکل هایی که رهبر معظم انقلاب در دیدار دانشجویان هم اعلام کردند که اینها یک بار مصرف انتخاباتی هستند، صرفا در فضای انتخابات یک سری حرفها را بزنند و از طرفی در دانشگاهها بر دانشجویان فشار بیاورند.
کاویانی دبیر آموزش جامعه اسلامی دانشجویان در ادامه تصریح کرد: در حوزه نشریات فضای پویایی شکل گرفته است، اما در شرایط فعلی هزاران شرط من درآوردی قید می کنندکه این امر موجب التهاب میشود می گویند نقد سیاسی و نقد دانشگاه نکنید یک سری بهان هایی را می آورند که این کار پویایی فضا را از بین میبرد، کم کم بچه ها خسته شده و نشریات کیفیتشان پایین می آید. لذا مسئولین فعلی دید و آیند نگری ندارند، تمام تلاششان را برای جلوگیری از صدای دانشجو می کنند، سنگ اندازیها، توطئه ها در دانشگاه ها در آینده مدیریت کشور را تحت تاثیر قرار داده و به ضرر جمهوری اسلامی خواهد بود.
حسین زینلیان در ادامه گفت: این مسائل در دانشگاهها اتفاق می افتد و در وزارت علوم شاهد این مسئله نیستیم . با اینکه انتقاداتی به این مجموعه داریم ولی وزارت علوم بر مبنای قانون سعی بر رفتار درست دارد اما متاسفانه باید آن تبعیتی که معاونان فرهنگی دانشگاهها از وزارت علوم داشته باشند، ندارند.
با توجه به برنامه ریزی استکبار جهانی برای برهم زدن انتخابات کشورمان، تشکل های دانشجویی چگونه می توانند این حربهها را خنثی کنند؟
کاویانی دبیر آموزش جامعه اسلامی دانشجویان پاسخ داد: استکبار برای برنامههای مختلف جمهوری اسلامی به خصوص در بحث انتخابات چه قبل و بعدش نقشههای را تدوین میکند و در واقع هر کاری که از دستش بربیاید انجام میدهد. این کار را در انتخابات سال ۸۸ دیدیم در این انتخابات نیروها و کاندیداهای با پرچمیهایی اعم از اصولگرایی، اصلاح طلبی و یا مستقل میآیند، که شاید در داخل پیاده نظام و اهداف غرب باشند و قطعا برخی از آنها مستقیم یا غیرمستقیم مهرههای پازل غرب هستند.
وی ادامه داد: با توجه به سخنان امام دانشجو مبدا و تحول است، شهید بهشتی هم فرمودند: دانشجو موذن جامعه است. پس باید مبانی و شاخصهایی را بیاوریم تا مشارکت عمومی را گسترش دهیم. مشارکت گسترده مردم در نظام آبروی نظام را افزایش میدهد و منجر به افزایش تعهد کشور و نظام خواهد شد.
مسعود رشید دبیر روابط عمومی جامعه اسلامی دانشجویان گفت: نمود این قضیه هم نفوذ در اصحاب رسانه به اسم خبرنگار بود، بعضی از مطبوعات و رسانههای داخل کشور از روی دلباختگی در پازل غرب قرار گرفتند. رسانههای زنجیرهای به اهداف غرب دامن زده و من فکر میکنم مقابله با استکبار بیشتر از آنکه در کف خیابان دنبال شود در فضای مجازی و در رسانههای وجود دارد.
آیا تشکل های دانشجویی برای انتخابات جلسه و برنامه ها یخاصی را تدارک دیده اند؟ منظور ۵تشکل بزرگ دانشجویی کشور است؟
حسین زینلیان دبیر جامعه اسلامی دانشجویان پاسخ داد: به دلیل اختلاف سلیقهای که حتی در جریان حزب اللهی وجود دارد، برنامه خاصی تدارک دیده نشده است. ما در دو مسئله با تشکلهای انقلابی هم سو هستیم یک در مسئله حضور پرشور مردم در انتخابات که همه تشکلهای دانشجویی در این جهت گام برمی دارند دوم در زمینه بحث نفوذ که نفوذگرایانی که به دلیل حضرت آقا مانند موریانه در داخل ارکان نظام به ویژه مجلس شورای اسلامی می خواهند بروند و در آینده نظام را سست کنند.
پیشنهاد جامعه اسلامی به کاندیداهای دو مجلس پیش رو برای داشتن انتخابات سالم در کشورمان چیست؟
حسین زینلیان دبیر جامعه اسلامی دانشجویان پاسخ داد: جامعه اسلامی دانشجویان از کاندیداها میخواهد که به دور از فضای تبلیغاتی، رسانهای، سیاسی و جناحی به سمت انتخابات بروند، همان طور که میگوییم حضور در انتخابات حق الناس است، رای با خلوص نیت مردم نیز در انتخابات حق الناس است. نمایندگی مردم ارزش زیادی دارد چرا که ما بسیاری از شهدا، آزادگان و انسانها را داشتیم که در برهههای مختلف در مجلس شورای مجلس شورای اسلامی آمدند و به مقام شامخ شهادت رسیدند.
وی افزود: خیلی اوقات قولهایی ندهند که با وظایف نمایندگی مغایرت داشته باشد، کاندیدها با دغدغه رسیدگی به مردم به خصوص مناطق محروم برسرکار بیایند. اخلاق انتخاباتی یکی دیگر از مسائل مهمی است رعایت آن برای کاندیدهای انتخابات امری واجب است.