به گزارش “دانشجو آزاد” به نقل از «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ «چرچیل» جملهای دارد. او میگوید «راستی آنقدر عزیز است که باید انسان حتماً آن را در پوششی از دروغ بپیچاند و محفوظ بدارد»! این جمله چرچیل با همه کوتاهی توانسته است متون مفصل سیاست و حکومت در غرب و بویژه در بریتانیا را خلاصه کند.
در این میان با اطلاع قبلی از همه سیاستهای آغشته به دروغ بنگاههای انگلیس، «بیبیسی» چندروزی است تلاش دارد با همان شیوه و سیاستی که گفته شد، مقاصدش را در داخل پیش ببرد. بیبیسی که همه توان خود را این روزها برای حمایت از هاشمیرفسنجانی و لیست اصلاحطلبان مصروف میکند، در آستانه انتخابات نوشته است: اگر ۴۰ درصد هواداران هاشمی و روحانی رأی بدهند، [آیات] جنتی مصباح و یزدی رأی نمیآورند.
دخالت و البته حمایت تاسفبار بیبیسی که از کودتای ۲۸ مرداد و علیالخصوص در همه این ۳۷ سال با نام رسانه روباه پیر برای مردم شناخته میشود، نشان میدهد دل دشمن انگلیسیها برای دخالتی که سالهاست از آن محروم شدهاند، تنگ شده است! انگلیسیها دلشان برای دخالت در ایران تنگ شده است که برای خبرگان لیست میدهند و به دور از هیاهوی همیشگی تحریم انتخابات اینبار میخواهند با نفوذ و تغییر در سیستم تصمیمگیری اهداف خود را پیش ببرند. «دشمن انگلیسی» نقشه دارد و لیست انتخاباتی عالیجناب را تایید میکند. اپوزیسیون ۶ سال است در خطی مشترک از عالیجناب به عنوان «روحانی منتقد حکومت» نام میبرد و با همه قوا او را مورد حمایت قرار میدهد، نشانههای فراوانی از یک هماهنگی برای تاثیرگذاری بر انتخابات ایران بروز و ظهور پیدا میکند که قابل تامل نیز هست. چندی قبل حمیدرضا جلاییپور، از چهرههای شاخص جریان دوم خرداد، از دیداری که با هاشمی داشته گفته بود: با آقای هاشمی صحبت کردم. همه انرژیاش را بر رای نیاوردن [آقایان] یزدی، جنتی و مصباح یزدی گذاشته است.
تلاش هاشمیرفسنجانی گویا در همین «هماهنگی» که گفته شد، توسط بیبیسی فارسی تئوریزه میشود و همکار سابق نشریات اصلاحطلب در گزارشی شرایط مطالبه هاشمیرفسنجانی را تشریح میکند.
در واقع بیبیسی فارسی اگر هم دستورالعملی برای انتخابات خبرگان رهبری در تهران منتشر کرده، نسخهای است که پیشتر از بیبیسی توسط هاشمیرفسنجانی پیچیده شده است.
فهرستی که توسط عالیجناب برای انتخابات مجلس خبرگان و مجلس شورای اسلامی مورد تایید قرار گرفته است، توسط بیبیسی تبلیغ میشود و این یعنی هماهنگی منحصربهفردی در جریان است. انتخابات ۲۴ خرداد ۹۲ به عنوان مبدأ تاریخی مهمی در اتخاذ سیاستهای دشمنانه علیه ایران در اندیشکدههای غربی مورد تحلیل قرار میگیرد. انتخاباتی که همزمان هاشمیرفسنجانی نیز از آن مسرور است.
شادی هاشمیرفسنجانی در خرداد ۹۲ و پس از رأیآوری حسن روحانی در پیامی که منتشر میکند، غرب را به تاثیرگذاری او در «دوران جدید» امیدوارتر میکند. اندیشکدههای آمریکایی برای دوران جدید بر حضور فعال هاشمیرفسنجانی در مناسبات تاکید میکنند و از وی به عنوان یار قدرتمند روحانی تعبیر میکنند. هاشمیرفسنجانی در حالی به «امید غرب» تبدیل شده است که با حمایت همهجانبه از حسن روحانی، سیاستهای وی در همگرایی نسبت به غرب و ایجاد تغییرات بنیادین در نظام ارزشی در سیاست خارجه را تایید میکند. رویکردهایی که از مناسبات سیاسی تا اقتصادی را در برگرفته و به دخالت انگلیس در شئون مختلف در نظام منجر میشود. سیاستهایی که پای انگلیس برای دخالت در ایران را باز کرده است و انگار داروی «دلتنگی دشمنانه» انگلیسیهاست.
* گزارش از محمدرضا کردلو