به گزارش “دانشجو آزاد “به نقل از ایسنا، در برخی مکانها، همچون اقیانوس پوشیده از یخ قطب شمال، این روش عملا غیرممکن است. در حال حاضر راه بهتری برای جمعآوری این لکههای آلاینده وجود دارد که کارآمدتر بوده و به دلیل امکان تجزیهپذیری توسط موجودات زیستی، از نظر زیستمحیطی نیز مطلوبتر است.
در حال حاضر برای جمعآوری ساده این لکهها از مواد شیمیایی استفاده میشود که وقتی در اطراف یک لکه نفتی در سطح اقیانوس اسپری میشوند، به طور طبیعی نفت را متراکم میکنند.
مشکل اینجاست که این مواد سیلیکونی به مدت نامحدود در اقیانوس باقی میمانند و هرچند در حال حاضر در آبهای باز مورد استفاده قرار میگیرند اما هیچ مشخص نیست که در آینده چه پیامدهای اکولوژیکی به دنبال خواهند داشت.
به تازگی گروهی از شیمیدانان دانشگاه تولان و دانشگاه شهر نیویورک اعلام کردهاند که مادهای برای جمعآوری لکههای نفتی اختراع کردهاند که دوستدار محیطزیست، تجزیهپذیر و با پایه گیاهی است. این جمعکننده نفت ارزان قیمت، عمدتا از فیتولهای گیاهی ساخته شده که یکی از اجزای کلیدی کلروفیل است و به لطف حضور جلبکهای سبز در محیطهای دریایی در مقادیر زیاد وجود دارد.
محققان این ماده را در دمای اتاق، یخ سرد و آب داغ و در آبهایی با سطوح مختلف نمک مورد آزمایش قرار داده و ثابت کردهاند که این ماده تحت هر شرایطی میتواند به خوبی عمل کند و کارایی در حد جمعکنندههای سیلیکونی دارد. این ماده همچنین ظرف مدت چند ساعت دچار تجزیه زیستی میشود و طی دو هفته تا یک ماه کاملا از بین میرود و از این رو آسیبی برای محیطزیست در پی ندارد.
انتهای پیام