پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

20:35:30 - شنبه 22 اردیبهشت 1403
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
معاون دادگستری کل استان کرمان:
١۶ دادگاه صلح در شهر کرمان ایجاد می‌شود/ رسیدگی به ٢٢ عنوان مسئله حقوقی
معاون توسعه حل اختلاف دادگستری کل استان کرمان از تشکیل ۱۶ دادگاه صلح در شهر کرمان خبر داد و گفت: در این دادگاه‌ها رسیدگی به ٢٢عنوان مسئله حقوقی صورت خواهد پذیرفت.

به گزارش دانشجو آزاد: حجت‌الاسلام محمدامیر ابراهیمی معاون توسعه حل اختلاف دادگستری استان کرمان در نشست خبری افزود: قانون شورا‌های حل اختلاف، قانونی ۴۱ ماده‌ای است که احکام مهمی را در خود جای داده است که از مهمترین مواد آن می‌توان به پیش‌بینی ایجاد دادگاهی به نام «دادگاه صلح» و تعیین تکلیف نیرو‌های شورا‌های حل اختلاف اشاره کرد.


او اظهار داشت: رویکرد دادگاه‌های صلح گسترش فرهنگ صلح و سازش در جامعه است.

وی گفت: براساس قانون جدیدشورای حل اختلاف، دادگاه‌های صلح هم به دعاوی حقوقی و کیفری رسیدگی می‌کنند و بخش قابل توجهی از صلاحیت‌های دادگاه‌ها را دربرمی گیرند؛ به طوری که ۲۲ عنوان حقوقی در صلاحیت رسیدگی دادگاه‌های صلح قرار گرفته است.

معاون توسعه حل اختلاف دادگستری استان کرمان افزود: در ماده ۱۱ قانون شورا‌های حل اختلاف جدید آمده است که دعاوی مالی اعم از منقول و غیرمنقول تا یکصد میلیون تومان که نصاب آن هر سه سال یکبار توسط ریاست قوه قضاییه تعیین می‌شود، دعاوی حقوقی تصرف عدوانی، مزاحمت و ممانعت از حق، دعاوی مربوط به جهیزیه و مهریه با حد نصاب یکصد میلیون تومان، کلیه دعاوی مربوط به تخلیه عین مستأجره و تعدیل اجاره بها، دعاوی مربوط به ادعای اعسار از پرداخت محکوم به در صورتی که شورا نسبت به اصل دعوی رسیدگی کرده باشد، دعاوی مربوط به صدور گواهی حصروراثت، تحریر ترکه، مهر و موم ترکه ورفع آن، دعاوی مربوط به تامین دلیل، دعاوی مربوط سازش، دعاوی مربوط به به جنبه خصوصی و عمومی جرایم غیرعمد ناشی از کار یا تصادفات رانندگی، جرایم عمدی تعزیری مستوجب مجازات درجه هشت، ادعاوی دیگر از جمله اصلاح شناسنامه، استرداد شناسنامه، اثبات رشد، الزام به صدور شناسنامه و تغییر نام در صلاحیت دادگاه‌های صلح قرار گرفته است.

او اظهار کرد: ماده ۵ قانون جدید شورا‌های حل اختلاف نیز به موضوع جذب نیروی انسانی و تعیین تکلیف کارکنان شورا‌ها اشاره دارد و براساس آن، قوه قضاییه می‌تواند برای اجرای این قانون حداکثر ۱۰ هزار نفر نیروی انسانی لازم را ظرف مدت پنج سال از میان اشخاص واجد شرایط از طریق آزمون عمومی و تخصصی به صورت پیمانی یا قرارداد کار معین بکارگیری کند؛ کارکنان تمام وقت شورا‌های حل اختلاف اعم از اعضا یا سایر افرادی که در شورا‌های حل اختلاف مشغول بوده‌اند، در اولویت استخدام قرار دارند.

وی گفت: یک هزار و ٢٨٠ عضو شورای حل اختلاف، ۴۵۵ دبیر در استان وجود دارد و تا کنون به اهتمام این شورا‌ها ١۶۵ نفر با رضایت از اولیای دم از قصاص رهایی یافته اند.

ابراهیمی با اشاره به برگزاری همایش صبر در تاریخ ٣٠ اردیبهشت ماه در رفسنجان اعلام کرد: مراسم تحلیف داوران و میانجیگران نیز برگزار خواهد شد.

او همچنین از اجرای هر مسجد یک حقوقدان، یک صلح یار خبر داد و گفت بیشترین تعداد دادگاه‌های صلح بعد از کرمان در رفسنجان ٧، سیرجان ٧ و جیرفت ۵ مورد تشکیل خواهد شد.

انتهای پیام/

پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi