به گزارش “دانشجو آزاد” به نقل از راه آرمان؛ ماه گذشته عده ای قصد داشتند تا با عرضه کیک های حاوی قرص به بازار و فروشگاه های کوچک بگویند که این کیک ها کلا از کارخانه مشکل دارد که پس از مدتی مشخص شد این کیک ها پس از خریداری از کارخانه ها بعد از جاسازی قرص در بین آنها دوباره آن را به چرخه عرضه بر می گرداندند.
و بعد از آن متاسفانه شخصی با عنوان بازرس انجمن بهداشت و ایمنی مواد غذایی ایران در برنامه ” سلام صبح بخیر ” شبکه ۳ سیما مدعی می شود که شیرهای پاستوریزهای که از سوپرمارکتها تهیه میشود مقدار زیادی آلودگی به سم افلاتوکسین دارند. سمی که به منجر به سرطان کبد میشود.
این امر تنها باعث تشویش اذهان عمومی شد، حال سوال می کنیم که آقای بازرس بر چه مبنایی این امر موضوعیت دارد آیا شما مستند و یا آزمایشی دال بر این ادعا دارید؟ و اگر دارید و داشتید چرا در همان سیما در معرض دید همگان قرار ندادید این نمی شود که هر کس بخواهد به صورت شفاها مدعی حرفی شود که سلامت جمعیت ۸۰ میلیونی را به زیر سوال ببرد.
محمد حسیبی کارشناس غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان در این خصوص گفت: این گفته کارکرد عملی نبوده و تنها در حد یک صحبت بوده است.
وی افزود: آفلاتوکسین یک قارچی است که سمی از خود تشرح می کند که دارای گریدهای متفاوت است که گرید Bو G سرطان زا است که اگر انسان مصرف کند دچار سرطان می شود و اگر دام بخورد از طریق شیر آن دفع می شود.
کارشناس غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان ادامه داد: بنابراین منشا آفلاتوکسین شیر می تواند غذای آلوده دام باشد. که در این زمینه کنترل های متفاوتی وجود دارد.
حسیبی تاکید کرد: برنامه های بهداشتی سلامت شیر و فرآورده لبنی در تمامی سطوح از جمله مدیریت بهداشت گاورداری ها، مدیریت بهداشت در مراکز جمع آوری شیر و مدیریت بهداشت در کارخانجات شیر و لبنیات مطابق با استانداردهای ملی و کدکس آلیمانتاریوس ( استاندارد بین المللى) صورت می پذیرد. تمامى این مراحل تحت نظارت سازمان دامپزشکی کشور و وزارت بهداشت بصورت دائم و مستمر انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: خوشبختانه در استان کرمان شرایط رشد قارچ آستری ویروس را در سیلوها نداریم زیرا درجه رطوبت هوا کمتر از ۷ درصد است و مواقعی که هوا سرد و یا بارندگی باشد در این زمان نیز درجه حرارت پایین است و به ۲۵ درجه و یا ۳۰ درجه نمی رسد.
کارشناس غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان گفت: همچنین بر روی شیرهای ورودی به کارخانه پاستوریزه و استریلیزه آزمایشات متفاوتی از جمله آفلاتوکسین انجام می شود تا از سلامت آن اطیمنان حاصل شده سپس به چرخه فرآوری سپرده می شود.
حسیبی ادامه داد: یکی دو سال قبل با تعدادی از همکاران یک بررسی روی شیر و فرآورده های لبنی انجام دادیم و متوجه شدیم که آفلاتوکسین آن زیر استاندارد ملی است، استاندارد ملی و مجاز کمتر از یک دهم PPM است یعنی واحد در یک دهم گرم در میلیون.
وی افزود: در استان کرمان هیچ مستندی دال بر آلودگی شیر وجود ندارد مضافا بر اینکه اگر مشکلی بوجود آید و وزارت بهداشت بخواهد کوتاهی در این مورد انجام دهد بار بیماران بالا رفته و این خسارتی برای وزارت بهداشت ایجاد می کند.
کارشناس غذا و دارو دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان خاطرنشان کرد: شیر سالم است و همچنان در حرم و سبد غذایی وجود دارد و همه باید همانند گذشته از آن استفاده کنند.
حسیبی مطرح کرد: متاسفانه عده ای قصد دارند تا به صنایع خرد و اقتصاد کشور صدمه وارد کنند در ماه گذشته شایعه کردند که کیک ها آلوده به قرص هستند و با این عمل ایجاد رعب و ترس بین مردم کرده بودند و چون در این امر موفق نبودند امروز سعی دارند از طریقی دیگر وارد شوند که این هوشیاری مردم را می طلبد.
وی تاکید کرد: اگر آنها واقعا مدعی وجود شیرهای آلوده هستند یک مستند یا یک آزمایشی که دال بر ادعایشان باشد مطرح کنند.
کارشناس غذا و داروی دانشگاه علوم پزشکی استان کرمان در انتها با تاکید بر اینکه بدن ما نیاز به کلسیم و ویتامین های محلول در شیر دارد، از کلیه شهروندان خواست تا به این شایعات توجه نکنند و همچنان شیر و فرآورده های لبنی را در سبد غذایی خود داشته باشند زیرا نخوردن شیر سبب کوتاهی قد و پوسیدگی استخوان خواهد شد.
انتهای پیام/