پايگاه خبری تحليلي دانشجو آزاد

9:30:50 - چهارشنبه 20 خرداد 1394
داغ کن - کلوب دات کام Balatarin اشتراک گذاری در فیس بوک تویت کردن این مطلب
دستورالعمل زنگنه درباره توسعه میادین گازی و نفتی توسط دانشگاه‌ها
معاون وزیر نفت از ابلاغ دستورالعمل توسعه میادین نفت و گاز و اجرای طرح‌های این بخش توسط دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی خبر داد.

به گزارش دانشجو آزاد به نقل از مهر، محمدرضا مقدم امروز در چهارمین کنگره ملی مهندسی نفت ایران با اشاره به دارا بودن کشورمان به بالاترین ذخایر نفت و گاز در دنیا، گفت: آمارهای دریافتی از منابع طبیعی نفت و گاز نشان می‌دهد که تاکنون در حدود هشت هزار میلیارد دلار از این منابع با قیمت نفت حدود ۱۰۰ دلار در ایران تولید و مصرف شده است.

وی با بیان اینکه چنانچه فناوری را در این بخش توسعه دهیم، می‌توانیم اعداد و ضریب برداشت را در حوزه نفت و گاز ارتقا دهیم و ارزش این منابع را به دو برابر برسانیم، افزود: اگرچه در بحث اکتشافات میادین گازی در ابتدای راه هستیم و ذخایر گازی کشور ما به مراتب فراتر از این مقدار است.

معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت با تاکید بر اینکه در دنیا در کنار امنیت انرژی، به موضوع رشد اقتصادی، رفاه اجتماعی و مسائل محیط زیستی نیز اهمیت داده می‌شود، خاطر نشان کرد: بدون استفاده از تکنولوژی، تعامل میان این پارامترها برقرار نخواهد شد.

مقدم با تاکید بر لزوم انتقال تکنولوژی در این بخش گفت: تنها با رشد و گسترش تکنولوژی در آینده می‌توان سهم اصلی خود را از منابع نفت و گاز به دست آورد.

وی با بیان اینکه نفت و گاز یک دارایی محسوب شده و محصول تولیدی نیستند، اضافه کرد: این موضوع که منابع نفتی و گازی جزو درآمدهای متغیر است به اشتباه وارد اقتصاد کلان شده است، اما باید توجه داشت که نفت و گاز به منزله دارایی محسوب می‌شود و با تولید ارزش افزوده می‌توان ارزش آن را افزایش داد.

معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت با اشاره به کشورهای پیشتاز در امر تکنولوژی، تاکید کرد: ما باید به قدرت طراحی در تولید محصولات برسیم و تنها مصرف‌کننده تکنولوژی نباشیم.

مقدم درباره تجاری‌سازی فناوری نفت و گاز تاکید کرد و گفت: باید از علم سیاستگذاری و مدیریت فناوری بهره کامل ببریم و با تکیه بر این ویژگی‌ها، نظام نوآوری را برقرار کنیم.

وی از تدوین نظام نوآوری ملی با تکیه بر اقتصاد دانش بنیان در این بخش خبر داد و گفت: در این زمینه باید از ظرفیت‌های آموزش عالی بهره ببریم. بر این اساس طبق دستور وزیر نفت، ۵۲ مخزن اساسی در بخش نفت و گاز که حدود ۱۳۰ میلیارد بشکه ذخایر نفتی و گازی محسوب می‌شود، در اختیار دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی قرار می‌گیرد.

معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت این اقدام را در اختیار قرار دادن کامل توسعه تکنولوژی ذخایر نفت و گاز به دست‌ دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی عنوان کرد و گفت: این یک میدان وسیع نفت و گاز خواهد بود که می‌تواند در اختیار دانشگاه‌ها قرار گیرد.

مقدم افزود: اولین دستورالعمل در این زمینه به بازیگران این عرصه که همان دانشگاه‌ها و مراکز تحقیقاتی هستند، به عنوان دستورالعمل ساختار سازمانی اجرای این طرح ابلاغ شده است.

وی با بیان اینکه این طرح در جهت پیوند دانشگاه و صنعت با تکیه بر اصول نظام نوآورانه فناوری به اجرا درمی‌آید، اظهار امیدواری کرد: این طرح فضایی را برای توسعه تکنولوژی بخش نفت و گاز در کشور فراهم می‌کند.

معاون پژوهش و فناوری وزیر نفت با اشاره به این دستورالعمل، به برنامه‌های سیاست‌گذاری و نظارت در این بخش اشاره کرد و گفت: بر اساس بررسی‌های صورت گرفته، اجرای کامل این دستورالعمل نیازمند ۳۴ آئین‌نامه خواهد بود که در بحث بخش زیرساختی، دانشگاه‌ها باید وارد یک ساختار حرفه‌ای شوند تا توسعه میادین نفتی و گازی به بلوغ تجاری‌سازی برسند.

مقدم همچنین از تشکیل شورای مشورتی در سطح بین‌المللی برای ایجاد ارتباط میان نهادهای سیاستگذاری و اجرایی در این بخش خبر داد.

بر چسب ها:
پاتوق دانشجوها کوثر سایت زنان کویر تابناك وب تابناك وب logo-samandehi