




به گزارش دانشجو آزاد: محمد جعفری، مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان، صبح امروز در نشست خبری با ارائه گزارشی جامع از وضعیت خدمات بیمهای و درمانی در استان کرمان، به تشریح برنامهها، چالشها و اقدامات آینده این اداره کل پرداخت و با اشاره به شعار سال سازمان جهانی بهداشت، اظهار داشت: شعار امسال، یعنی «شروعی سالم، آیندهای بهتر»، ناظر بر اهمیت هزار روز نخست زندگی انسان است؛ ما در استان کرمان چند سالی است این موضوع را بهصورت ویژه دنبال میکنیم، چرا که این دوره حیاتی، از پیش از بارداری تا دو سالگی کودک، نقش بنیادینی در شکلگیری سلامت آینده فرد ایفا میکند.
وی با بیان اینکه تعرفههای پزشکی نسبت به سال گذشته رشد زیادی داشته است گفت: در روزهای آخر سال قبل تعرفههای دریافت ویزیت پزشکان برای سال جاری اعلام و ابلاغ شد که ویزیت پزشکان عمومی ۸۰ درصد و پزشکان متخصص ۶۰ درصد طی سال جاری رشد داشته است.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان در ادامه دریافت زیر میزی توسط پزشکان را ممنوع عنوان و تصریح کرد: این کار، فعل حرام و غیرقانونی است.
وی با اشاره به فرا رسیدن هفته سلامت از اول تا هفتم اردیبهشت و با توجه به شعار سازمان بهداشت جهانی با عنوان “شروع سالم، آینده ای پر از امید” افزود: این شعار به موضوع هزار روز طلایی میپردازد.
جعفری گفت: شروع سالم اشاره به دوران قبل از ازدواج، دوران بارداری، شیردهی، دوران نوزادی و کودکی دارد زیرا در صورت رعایت موارد مختلف از جمله تغذیه، موارد عاطفی و روحی فرد در کودکی و بزرگسالی زندگی سالمی را تجربه خواهد کرد.
وی اظهار داشت: از نظر معاینات پزشکی غربالگری دوران بارداری، مصرف مکملهای دارویی لازم و توجه به ایجاد زندگی سرشار از مهر و عطوفت در سلامت افراد در کودکی و بزرگسالی نقش دارد.
مدیرکل بیمه سلامت کرمان هزار روز نخست را شامل ۲۷۰ روز زندگی در شکم مادر و ۲ سال اول زندگی (۲ تا ۳۶۵ روز) عنوان کرد و گفت: بر اساس گزارش سازمان جهانی بهداشت، بسیاری از بیماری های جسمانی و مشکلات رفتاری دوران بزرگسالی، ریشه در کودکی و به خصوص در هزار روز ابتدایی زندگی افراد دارد.
جعفری گفت: متاسفانه مولفههای اجتماعی موثر بر سلامت مانند مراقبت از خواب، تغذیه سالم، تحرک کافی در نزد اقشار مختلف مردم نادیده گرفته میشود در نتیجه مراجعات پزشکی زیاد است.
مدیرکل بیمه سلامت استان کرمان در ادامه دریافت زیر میزی توسط پزشکان را ممنوع عنوان و تصریح کرد: این کار، فعل حرام و غیرقانونی است.
وی افزود: امیدواریم سواد سلامت خانوارها اینقدر بالا برود که شعار سازمان جهانی بهداشت از همان مرحله ابتدایی حتی در بیماریهای روانی عملی شود.
انتهای پیام/