به گزارش “دانشجوآزاد” به نقل از سرویس صنفی_آموزشی «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بسیاری از دانشآموزان و دانشجویان با مراجعه به ادمین کانال خبرنامه دانشجویان ایران، سوالاتی درباره ممنوعیتهای حضور در کنکورهای مختلف میپرسند و خواستار پاسخ آن هستند. در همین راستا، قصد داریم در این گزارش به بررسی برخی از قوانین کنکوری میپردازیم و پاسخ برخی از داوطلبان را در خلال این سوالات را خواهیم داد.
*** قوانین و محدودیتهای شرکت در کنکور سراسری
مطابق قوانین سازمان سنجش آموزش کشور داوطلبان برای شرکت در کنکور سراسری سال ۹۷، باید موارد زیر را رعایت کنند.
– داوطلبان شرکت در کنکور سراسری ۹۷ باید یا دیپلم ۴ ساله نظام قدیم ارائه دهند، یا مدرک کاردانی(فوق دیپلم) داشته باشند یا هنگام ثبتنام، مدرک پیش دانشگاهی داشته باشند و یا تا پایان شهریورِ سالِ ثبتنامِ کنکورِ سراسری ۹۷ یکی از این مدارک را اخذ کرده باشند. بدیهی است داوطلبانی که فاقد مدارک مذکور باشند، مجوز شرکت در کنکور سراسری سال ۹۷ را نخواهند داشت.
– اگر شخصی دانشجوی دوره روزانه در کلیه مقاطع تحصیلی(کاردانی، کارشناسی، کارشناسی ارشد و دکتری) باشد، حق ثبتنام در کنکور سراسری ۹۷ را ندارد، مگر اینکه تا ۳۰ بهمن ماه سال ۹۶ از تحصیل دوره روزانه انصراف دهند.
– کلیه کسانی که از کنکور سال ۶۴ تاکنون، ۲ بار بواسطه شرکت در کنکور سراسری در یک رشته محل روزانه پذیرفته شدهاند از شرکت در کنکور سراسری ۹۷ محروم هستند.
– اگر داوطلبی در کنکور سال ۹۶ شرکت کرده و در یک رشته/محل روزانه پذیرفته شده و قصد شرکت در کنکور سراسری ۹۷ را دارد اولا تنها حق انتخاب دورههای غیرروزانه را در انتخاب رشته کنکور سراسری ۹۷ دارد( مثل دانشگاههای شبانه، پردیس خودگردان، پیام نور، غیرانتفاعی، مجازی و دانشگاه آزاد) همچنین باید حتما تا ۳۰ بهمن ۹۶ از دوره روزانه انصراف دهد.
– دانشجویان دورههای غیرروزانه(مثل دانشگاههای شبانه، پردیس خودگردان، پیام نور، غیرانتفاعی، مجازی و دانشگاه آزاد) میتوانند بدون انصراف از دانشگاه محل تحصیل، در مرحله ثبتنام کنکور سراسری ۹۷ شرکت کنند و پس از قبولی نهایی در یک رشته/محل در انتخاب رشته کنکور سراسری ۹۷ از دانشگاه اولیه خود انصراف دهند.
– کلیه داوطلبان کنکور سراسری ۹۷ که قبلا در یک رشته دانشگاهی از مزایای تحصیل رایگان استفاده کردهاند و میخواهند در رشتههای غیرپزشکی تحصیل مجدد کنند در صورت قبولی در یک رشته محل روزانه، باید شهریه معادل شبانه آن را پرداخت کنند. برای مثال، اگر داوطلبی در کنکور سراسری ۹۱، شرکت کرده باشد و در دوره روزانه رشته مدیریت دانشگاه تهران قبول شده باشد و از این دانشگاه فارغالتحصیل شده باشد، اگر بازهم در کنکور سراسری شرکت کند و باز هم در دوره روزانه قبول شود، باید حتما شهریه دانشگاه را بپردازد.
* تذکر: درمورد رشتههای پزشکی اشاره شده است که برای تحصیل رایگان مجدد باید حتما «تعهد تحصیل رایگان» مقطع قبلی انجام شده باشد یا هزینه آن پرداخت شده باشد. این قانون کمی گنگ است ولی بنا به آرای چندین باره دیوان عدالت اداری اگر کسی مثلا در مقطع کارشناسی در هر رشتهای تحصیل رایگان داشته، حق دارد یک بار دیگر در مقطع دکتری پزشکی تحصیل رایگان داشته باشد. این رای حتی به کسانی که هم مقطع کارشناسی هم کارشناسی ارشد تحصیل رایگان داشتهاند قابل تعمیم است و اگر وزارت بهداشت در این زمینه تخلفی انجام دهد و اقدام به اخذ شهریه از دانشجویان کند این موضوع قابل پیگیری بوده و حق شکایت برای دانشجو محفوظ است.
*** قوانین و محدودیتهای شرکت در کنکور کارشناسی ارشد
مطابق قوانین سازمان سنجش آموزش کشور داوطلبان برای شرکت در کنکور کارشناسی ارشد سال ۹۷، باید موارد زیر را رعایت کنند.
– پذیرفتهشدگان نهایی دوره روزانه آزمون کارشناسی ارشد در صورت انصراف حق ثبتنام در آزمون دوره بعد را ندارند.
– دانشجویان دورههای غیرروزانه(مثل دانشگاههای شبانه، پردیس خودگردان، پیام نور، غیرانتفاعی، مجازی و دانشگاه آزاد) میتوانند بدون انصراف از دانشگاه محل تحصیل، در مرحله ثبتنام کنکور سراسری ۹۷ شرکت کنند و پس از قبولی نهایی در یک رشته/محل در انتخاب رشته کنکور سراسری ۹۷ از دانشگاه اولیه خود انصراف دهند.
– پذیرفتهشدگان مرحله تکمیل ظرفیت در رشتههای تحصیلی دوره شبانه، نیمه حضوری، دانشگاه پیام نور، مؤسسات آموزش عالی غیرانتفاعی و غیردولتی، بینالملل و دوره مجازی در آزمون ورودی تحصیلات تکمیلی سال ۱۳۹۶، در صورتیکه دارای قبولی اولیه در دوره روزانه این آزمون باشند، حق ثبتنام و شرکت در آزمون کارشناسی ارشد سال ۱۳۹۷ را ندارند.