به گزارش “دانشجوآزاد” به نقل از خبرگزاری فارس، نشریات دانشجویی در تحول فکری دانشجویان بسیار نقش دارد و هر چه بتوان زمینه را برای حضور دانشجویان در نشریات دانشجویی فراهم کرد با توجه به ظرفیت هایی که ایجاد میشود میتواند دانشجو را برای خدمت به آینده کشور بیشتر آماده کند.
هدف نشریات دانشجویی افزایش آگاهی جامعه دانشجویی و دانشگاهیان با رعایت موازین قانونی و حفظ مصالح جامعه، تامین زمینههای مشارکت دانشجویان در نشریات دانشجویی و نیز آموزش دانشجویان برای انجام کارهای گروهی و بهره مندی از خرد جمعی درتصمیم گیریها، زمینه سازی برای ایجاد گفتمان علمی در محیط های دانشگاهی و حوزههای فرهنگی، تقویت روحیه آزاد اندیشی، مسئله شناسی فرهنگی است و اگر این هدف به درستی دنبال شود میتواند دانشجو را برای انجام فعالیتهای بزرگتر و جدیتر آماده کند.
این مقدمهای است برای اینکه بگوئیم مدیران مسئول نشریات دانشجویی کشور چندروزی است که در شیراز گردهم آمده اند و مهترین برنامه آنها در این همایش برگزاری انتخابات شورای مرکزی ناظر بر نشریات دانشجویی است.
امورز در این همایش، ۲ نفر به عنوان اعضای اصلی و یک نفر به عنوان عضو علی البدل انتخاب خواهند شد تا برای حضور در جلسات شورای مرکزی ناظر بر نشریات شرکت کنند.
این همایش در حالی برگزار میشود که انتقادهای بسیار جدی از سوی برخی دانشجویان به آن گرفته میشود انتقادهایی در رابطه با نوع اجرای برنامه و حضور برخی از دانشجویان فعال در فتنه که یک دوره محکومیت هم گذراندهاند.
یکی از دانشجویان حاضر در این برنامه میگوید: متاسفانه در این همایش برخی از خط قرمزها نادیده گرفته شده است، مانند نشستن دانشجویان دختر و پسر کنار هم و به صورت مختلط در محل برگزاری همایش و در سرویسهای رفت و آمد و در سالن غذا خوری. وی ادامه میدهد: از طرفی نوع پوشش برخی دانشجویان باعث شده شاهد برخی رفتارهای دور از شان و غیراخلاقی باشیم حتی زمانی برای اقامه نماز در نظر گرفته نشده است.
یکی از نقدهای دیگری که در برگزاری این همایش شده در خصوص ارائه مجوز به برخی از نشریات حامی دولت است، یکی از نمایندگان نشریات دانشجویی میگوید: میگویند ما به تشکلی که علنا از حزب خاصی حمایت کند مجوز نداده و نخواهیم داد در صورتی تشکلهایی در این دولت مجوز گرفته اند که علنا خود را اصلاح طلب و حامی اصلاح طلبان معرفی میکنند مانند انجمن اصلاح طلب دانشگاه سیستان.
از مسائل دیگری که در برگزاری این همایش مطرح شده حضور یک دانشجوی محکوم قضایی و فعال در فتنه است، دانشجویی که بعد از اخراج از دانشگاه با حمایت دولت به دانشگاه بازگشته است.
این دانشجو بارها از سوی سایت سازمان منافقین و سایتهای ضدانقلابی مورد حمایت قرار گرفته و در این همایش نامش در لیست اولیه نامزدها هم دیده می شود.
سیدضیا هاشمی معاون فرهنگی وزیر علوم میگوید « تعداد نشریات دارای مجوز وزارت علوم، تحقیقات و فناوری در این دولت سه برابر و از ۴ هزار و ۳۰۰ جلد فراتر رفته است». این روند باعث انتقاد برخی از دانشجویان شده است. یکی از نمایندگان نشریات داشنجویی این افزایش را سیاسی دانسته و میگوید: « اخیرا یکی از نشریات دانشجویی که متعلق به یکی از تشکلهای انقلابی است برای دریافت مجوز چندین ماه الاف شد ولی شنیده شده ظرف مدت کوتاهی به نشریات با رویکرد اصلاح طلبی و حامی دولت مجوز داده شده است.
با این حال و با توجه به نقدهایی که وجود دارد امروز انتخابات شورای مرکزی کمیته ناظر بر نشریات دانشجویی برگزار خواهد و تا کنون ۲۴ نفر جهت شرکت در این انتخابات ثبت نام کرده اند که از این بین نام محمد علی کامفیروزی از دانشگاه تهران و علیرضا صفرپور از دانشگاه امیرکبیر و البته نام دانشجوی فعال در فتنه به چشم میخورد.
انتهای پیام/