به گزارش “دانشجو آزاد”، هفتمین جشنواره فناوری نانو از سوی ستاد توسعه فناوری نانو در هفته گذشته در نمایشگاه بین المللی تهران برگزار شد.
در این نمایشگاه، فناوریهای زیادی از سوی محققان ایرانی عرضه شد که بسیاری از این فناوریها مانند لباسها و جورابهای نانو را میتوان در زندگی روزمره به کار گرفت.
مسئولان کشور نیز از این نمایشگاه بازدید کردند که این مسئله هم نشانگر عزم جزم مسئولان برای توسعه علم و فناوری در کشور است.
برگزاری چنین نمایشگاههایی نشان میدهد که محققان ایرانی سعی خود را به کار گرفتهاند تا علم را به فناوری تبدیل کنند تا در زندگی روزمره مردم به کار گرفته شود.
در هفتمین جشنواره نانو بر تمام زمینههای زندگی تاکید شده بود ولی از جمله زمینههایی که بسیار مورد تاکید قرار گرفت سه بخش ساختمان، پتروشیمی و کشاورزی بود.
حضور دانش آموزان دراین نمایشگاه نیز نشان از آیندهای درخشان برای کشور داشت.
نرم افزار جعبه نانو، بازی رایانهای نانو کوچولو، نرمافزار اموزشی نانو پیام، نانو بیوحسگر شناسایی گلوکز، نانو کاتالیزگر افزاینده بازده سوختن زغال سنگ و کرم ضدآفتاب نانویی از محصولات ارائه شده در باشگاه نانو فناوری بود.
مراکز پژوهشی و دانشگاهی هم در این نمایشگاه حضور فعال داشتند و هر دانشگاه محصولات خود را در یک غرفه به نمایش گذاشته بود.
کارگاههای آموزشی نظیر کاربرد مواد، سامانه نوین داروسازی، نانوکامپوزیت های پلیمری، اصول و کاربرد طیف سنجی UV-Vis در آنالیز نانو مواد، استفاده از نانو ذرات مغناطیسی در هایپرترمیا برای درمان تومورهای سرطانی نیز در نمایشگاه برگزار شد.
* تولید دستگاه تصفیه پساب و آب شور با حجم بالا
یک شرکت فناور نانو حاضر در هفتمین نمایشگاه فناوری نانو موفق به ساخت دستگاهی شده است که با استفاده از آن میتوان آب دریاها را با تصفیه و به آب شرب تبدیل کرد.
حسین احمدی، فعال عرصه فناوری نانو، که در هفتمین نمایشگاه فناوری نانو صاحب غرفه است، درباره محصول خود گفت: فعالیت ما از سال ۱۳۸۸ در یک پژوهشگاه آغاز شد. پس از سه ماه تحقیق، توانستیم دستگاههای تک تصفیه پساب صنعتی را از مدل کوچک به مدل بزرگ برسانیم و وارد صنعت شویم.
وی افزود: دستگاه ما میتواند با حجم دو میلیون لیتر، پالایش پسابهای صنعتی به روش غشایی و تصفیه پساب انجام دهد. که این یک فعالیت نادر است. به طوری که بعد از کشور آمریکا ما دومین کشوری بودیم که به صورت بومی به آن دست پیدا کردیم. همین مسئله باعث شد کشور ما در این زمینه در دنیا شناخته شود.
وی ادامه داد: محصول ما میتواند رد صنعت نفت، گاز، پتروشیمی و غیره مورد استفاده قرار بگیرد.
* سنسورهای گازی
یک شرکت دیگر نیز سنسورهای گازی ارائه کرده بود که هم کاربرد صنعتی دارد و هم در تشخیص های پزشکی به کار برده می شود. این دستگاه میتواند با تشخیصی که روی بازدم اتفاق میافتد به پزشک کمک کن تا تشخیص دهد بیمار آیا به بیماریهای معده یا ریه دچار هست یا خیر.
در این نمایشگاه شرکت های خارجی هم حضور داشتند.
انتهای پیام/
منبع: فارس