به گزارش “دانشجو آزاد“، سیامک محمدی محقق مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما با بیان اینکه امروزه سلولهای خورشیدی از پرکاربردترین قطعات حالت جامد هستند، گفت: تولید انرژی الکتریکی از زغال سنگ و گاز و نفت مقادیر زیادی آلودگی منتشر میکند.
وی ادامه داد: از سوی دیگر، محدودیت این منابع برای تولید انرژی از اساسیترین چالشهاست و کمبود منابع آب در کشور و پایین آمدن سطح آب در سدهای نیروگاهی کشور نیز یکی دیگر از چالشهای مهم در زمینه تولید انرژی در نیروگاههای آبی محسوب میشود.
وی با بیان اینکه انرژی خورشیدی، منبعی بدون آلودگی، ارزان و تجدیدپذیر است، خاطرنشان کرد: در همین راستا، طبق ایده اولیه محمود قرآن نویس رئیس مرکز تحقیقات فیزیک واحد علوم و تحقیقات دانشگاه آزاد اسلامی، تحقیقات در زمینه سلولهای خورشیدی از سال ۱۳۸۸ با همکاری مشترکی بین محققان آلمانی و استرالیایی از طریق باریکه الکترونی روی سیلیکانی انجام شد و اولین سلول خورشیدی سیلیکانی به تولید رسید.
محمدی تصریح کرد: در ادامه این هدفگذاری با توجه به گران بودن سیلیکان تحقیقات در زمینه ساخت سلول خورشیدی روی شیشه به روش لایه نشانی از سال ۱۳۹۲ شروع شد.
وی اضافه کرد: پس از طراحی و ساخت تجهیزات پیشرفته تولید سلول خورشیدی در داخل و با استفاده از امکانات کارگاهی، مرکز تحقیقات فیزیک پلاسما اولین سلول خورشیدی روی شیشه در مقیاس آزمایشگاهی در اوایل تابستان ۱۳۹۳ ساخته شد.
محمدی ادامه داد: در این مدت تحقیقات و آزمایشات پیشرفته بسیار زیادی در راستای بهینهسازی به دست آمده است و در آیندهای نزدیک وارد فاز تولید نخستین سلول خورشیدی صنعتی روی شیشه خواهیم شد.
انتهای پیام/
منبع: