به گزارش “دانشجوآزاد” به نقل از «خبرنامه دانشجویان ایران»؛ بایدها و نبایدهای مسیر آمادگی برای شرکت در کنکور همواره چراغ راه داوطلبین آزمونهای علمی حساس بوده است؛ کنکور کارشناسی ارشد این سالها خیلی داغ و حساس شده است.
شاید اگر برگردیم به هفت-هشت سال قبل، اخبار و اطلاعات پیرامون کنکور کارشناسی ارشد خیلی دغ و مهیج نبود و مخاطب زیادی هم نداشت؛ امروز اما حساسیتها زیادتر از گذشته است و با افتادن کشور روی ریل علم و حرکت روز افزون به سوی رشد علمی، دیگر حرفها بر سر آزمون دکتری و (P.hd) است، چه برسد به ارشد.
اما هرقدر علم پیشرفت کند و جلو برویم، اندر حکایت توصیههای شب امتحانی به کنکوریها و بایدها و نبایدهای یکی دوماهه پیش از کنکور و حتی سفارشهای سرجلسهای و موارد اینچنینی، آش، همان آش است و کاسه، همان کاسه!
هرچند دیگر برای توصیه درباره کنکور شاید دیر باشد اما ماهی را هر وقت از آب بگیرید، تازه است؛ پس اولین اشتباه از امروز تا روز آزمون، ناامیدی از تلاش برای کسب نتیجهای بهتر از چیزی است که شما داوطلبین امروز در آن قرار گرفتهاید.
عدهای فرصت طلایی خود را از ابتدای نوروز آغاز کردهاند و عدهای ممکن است بخواهد از همین حالا تا یکماه آینده تمرکز خود را بر روی دروسی خاص آغاز کنند تا نتیجه مطلوبی در آزمون بگیرند.
بر همین اساس توصیههایی برای یک ماه پایانی و منتهی به آزمون کارشناسی ارشد ۹۵ را برای داوطلبین گرامی جمعآوری کردیم که در ادامه میخوانید:
آزمون ارشد امسال با بیش از ۷۲۰ هزار شرکت کننده در روزهای ۱۶ و ۱۷ اردیبهشتماه برگزار میشود و از امروز ۲۵ روز تا آزمون فاصله داریم.
* ظرفیتها کم نشده است
اولین خبر خوب برای کنکوریهای عزیز این است که ظرفیت پذیرش در دانشگاههای نسبت به سال گذشته کم نشده است و در برخی نیز افزایش ظرفیت داشتهایم.(اینجــــــا)
* دوران طلایی پیش از کنکور
تعطیلات نوروز و یک ماهه بعد از آن تا کنکور ارشد ۹۵ هرچند که میتواند آبستن بسیاری از تفریحات برای اقشار مختلف جامعه باشد، اما در عین حال میتواند یک فرصت استثنایی و برگ برنده ای برای کنکوریها باشد.
حساس ترین دوره آمادگی برای کنکور شروع شده است؛ مسائل خاص موجود در ۱۳ روز اول این دوره مانند تعطیل شدن کلاس های مدرسه، جبران عقب ماندگی های درسی و … برنامه ریزی عید را از سایر دوره های متمایز می کند.
مطالعهی جدی این ایام، اصلا به معنای آن نیست که صبح تا شب فقط درس بخوانید؛ میتوانید در این ایام به شیوههای مناسب، تفریح و استراحت کنید.
یک ماه پایانی تا کنکور برای بسیاری از آموزشگاهها و کلاسهای کنکور فرصت مناسبی است تا با تنظیم (کلاسهای فوقالعاده) عقب ماندگی آموزشی خود را جبران و در واقع سرهم کنند، ولی بعدا متوجه میشوید که این کلاسها (تله)ی بزرگی برای وقت بچههاست و دست و پاگیر کنکوری ها میشود.
در این دوره برنامه ریزی شخصی شما اهمیت بیشتری نسبت به سایر برنامه ها پیدا می کند گویی با خودتان مسابقه می دهید و خودتان هم باید این مسابقه را داوری کنید.
با درنظر گرفتن تمامی جوانب، مطالعه ۱۰ ساعته در روز بهترین برنامه درسی برای کنکوریهاست و با محاسبهای سرانگشتی در فرصت طلایی پیش از کنکور میشود ۳۰۰ ساعت مطالعه مفید داشت.
مزیتهای مطالعه در دوران طلایی پیش از کنکور
– آمادگی مطالعاتی شما افت نمیکند
دونده ای را تصور کنید که خود را برای شرکت در مسابقات آماده می کند و به صورت شبانه روزی تلاش می کند، اما اگر ۱۰ روز و یا بیشتر، تمرینات خود را رها کند، آمادگی او پایین می آید. حتما برای شما هم اتفاق افتاده است که در سالهای گذشته به دلیل عدم مطالعه در دوران عید یا تابستان، پس از شروع مجدد مطالعه، احساس کرده اید کار دشواری در پیش دارید و به اصطلاح پشتتان باد خورده است، البته در سالهای گذشته به دلیل نبودن حساسیت ویژه، این موضوع اهمیت چندانی نداشت؛ ولی در سال کنکور ارزش لحظات بسیار زیاد و تعیین کننده است.
– فاصله خود را با رقبایتان حفظ میکنید
تصور کنید در این ایام برخی از رقبای شما درس می خوانند و برخی دیگر درس نمی خوانند، در این صورت اگر شما خوب مطالعه کنید از کسانی که درس نخوانده اند، سبقت گرفته و در ضمن فاصله خود را نسبت به دانش آموزانی که درس خوانده اند نیز حفظ کرده اید.
– مباحث کلیدی نا تمام را کامل کنید
دروس خوانده شده را بطور فعال مرور کنید. برای این کار درسهای عمومی را کامل دوره نموده و در دروس اختصاصی یادداشتها و خلاصه درسها را مرور کنید و در این درسها روی اشکالات خود تمرکز کنید. در صورتیکه وقتی باقی ماند، در مباحثی که ضعیف هستید تست بیشتری بزنید.
– گرفتار تلویزیون نشوید!
در این ایام تلویزیون برنامه های متنوعی پخش می کند. دیدن این سریالها و برنامه های وسوسه انگیز فقط بزرگترین دشمن وقت شما محسوب می شود. دیدن و بازدیدهای محدود را که باعث آرامش و شادابی شما می شود، می توانید در ساعات آخر شب و پس از مطالعه خود قرار دهید.
یک ساعت ورزش روزانه و تفریحات شاد دسته جمعی موثرترین ابزار مقابله با خواب بهاری است.
سعی کنید بعد از هر چند روز مطالعه، آموختههای خود را در آزمونهای تستی استاندارد (سوالات کنکورهای سال قبل) محک بزنید تا مطمئن شوید که ضعف شما در آن مبحث برطرف شده و اگر هنوز ضعفی باقی مانده است از آن آگاه شوید و در صدد رفع آن برآیید.
در مطالعه شتاب بگیرید
کم کم به مطالعه خود شتاب دهید و توجه کنید که این شتاب دادن نباید بصورت افراطی و سنگین باشد. از هم اکنون با یک شیب ملایم شروع کنید و تا زمان کنکور به اوج مطالعه خود نزدیک شوید.
تنها با این روند تدریجی رو به رشد است که میتوانید مطالعه خود را همواره در حد مطلوبی نگاه دارید.
در این شتاب گرفتن یک نکته یادتان باشد:
عادت به متراکم خوانی را در خود تقویت کنید، اول اینکه تراکم کارهای روزانه خود را بیشتر روی درس خواندن متمرکز کنید و دوم اینکه در یک روز، چند درس مختلف را مطالعه کنید. چرا که در روز کنکور با تراکم بالایی از دروس مواجه هستید
* یک روز مانده به کنکور چه کنیم؟
– زودتر بخوابید
تا امروز بر اساس برنامهریزی درس خواندید و برنامهریزی شما بر کمتر خوابیدن تنظیم شده بود ولی امشب همه عادتها را کنار بگذارید و زودتر بخوابید. حتی اگر خوابتان نمیآید روی تختتان دراز بکشید و با بستن چشمها به مغزتان استراحت دهید تا صبح زودتر بیدار شوید.
بر اساس نظر کارشناسان ۴۰ دقیقه زمان میبرد تا سیستم اعصاب مرکزی شما آماده سرویسدهی شود بنابراین شب زودتر بخوابید تا صبح زودتر از زمان معین بیدار شوید.
– غذای مناسب بخورید
مطمئنا مغز شما در روز کنکور از انرژی استفاده میکند که شما آن را در روزهای قبل ذخیره کردهاید. در روز پایانی مصرف میوهها و سبزیجات تازه، خرما، عسل، انجیر و مغز گردو را حتما در برنامه غذاییتان قرار دهید.
شام قبل از کنکور به هیچوجه نباید غذای حجیم، پرکالری و سرخکردنی باشد زیرا باعث اختلال در خواب شده و همچنین استرسزا است.
بهترین شام یک وعده غذایی معمول و سبک حدود ۵۰۰ کیلوکالری است که باعث ایجاد آرامش در فرد میشود.
در مورد صبحانه هم باید دو موضوع را در نظر گرفت؛ اینکه چه چیز باید خورد و چه چیز نباید خورد. بهترین وعده صبحانه برای روز کنکور، نان و پنیر و خرما یا گردو است.
از سوی دیگر با توجه به اینکه درصد قابلتوجهی از افراد مشکل عدم تحمل لاکتوز شیر را دارند به هیچعنوان نوشیدن شیر، شیرقهوه، شیر کاکائو برای صبحانه روز کنکور توصیه نمیشود زیرا ممکن است باعث مشکلات گوارشی شود.
داوطلبانی که در نوبت بعدازظهر آزمون دارند نیز باید از یک وعده غذای سبک استفاده کنند تا باعث انحراف گردش خون به سمت دستگاه گوارش و در نتیجه اختلال در خونرسانی به مغز نشود.
در زمان کنکور نیز یک کف دست نان همراه با پنیر و گردو یا مقداری میوه خشک آماده کنید تا بتوانید حین آزمون از آن استفاده کنید.
– ورزش کنید
کاهش افسردگی، کاهش اضطراب و استرس و بالا بردن عزت نفس و آسایش فکری از جمله فواید مهم ورزش است.
در واقع ورزش کردن، سبب ترشح هورمون آدرنالین در بدن شده و این هورمون در بدن به بیدار ماندن بیشتر و تمرکز افراد کمک میکند.
این را فراموش نکنید که در روز امتحان باید حدود ۴ تا ۵ ساعت روی صندلی سفت و سخت امتحان بنشینید بنابراین از حالا باید فکری برای تقویت عضلات بدنتان کنید.
لازم نیست بدنتان را با ورزشهای سنگین خسته کنید. شما میتوانید با چند حرکت کششی سبک و ساده در منزل عضلات خودتان را تقویت کنید.
روانشناسان در تمام توصیههای خود تاکید ویژهای بر تاثیر آب بر آرامش روانی داشتهاند. بنابراین در این روز پایانی اگر توانستید به استخر بروید و آرام شنا کنید.
– شناسایی محل آزمون
امروز به اطراف محل آزمون بروید تا ضمن شناسایی محل آزمون گردش مختصری هم داشته باشید.
این کار علاوه بر اینکه به شناسایی محل آزمون به شما کمک میکند باعث میشود، ارتباط خوبی با آن محل برقرار کنید و در روز آزمون ترس و استرسی بابت غریب بودن در آن محل نداشته باشید.
– به خدا توکل کنید
شما درستان را خواندهاید، تست زدهاید، تلاش کردهاید و از همه وقتتان بهره بردهاید پس دیگر کاری از دست شما برنمیآید و کار را باید به کسی بسپارید که همه قفلها به دست او باز میشود.
با این حساب باید همه انرژیهای منفی و فکر و خیالها را از ذهنتان دور کنید و فقط به خدا توکل کنید.
مطمئنا آرامشی که توکل به خداوند متعال به شما میدهد، قدرتی نصیبتان میکند تا کنکور که در ذهن خودتان به غول تشبیهش کردهاید را به راحتی و با موفقیت از مقابلتان برمیدارد.
* سر جلسه چی بخوریم مغزمان هنگ نکند؟
سیب قرمز را به صورت قاچ شده سر جلسه آزمون برند، چراکه هم برای تقویت حافظه مفید است و هم قند طبیعی دارد. شکلات، آبنبات و شیرینیهای مصنوعی برای جلسه کنکور مفید نیست، زیرا به همان سرعتی که قند خون را بالا میبرد، آن را پایین میآورد و تنها برای حدود یک ساعت گلوکز را تامین میکند؛ انجیر و توت خشک، خرما و کشمش نیز قندهای طبیعی مناسبی برای جلسه کنکور است که هم حمل آن راحت است و هم بالا و پایین رفتن ناگهانی قند خون را همراه ندارد.(اینجـــــــا)
* مهارت تست زنی
با داغ شدن حواشی پیرامون برگزاری کنکور ارشد و میهج شدن اخبار و اطلاعات و دنبال کنندگان آن و از طرفی سیل عظیم متقاضیان شرکت در این آزمون، جای تعجب نیست که مهارتهایی مثل مهارت تستزنی در این میان اهمیت پیدا کند.
نحوه تست زنی در جلسه کنکور یکی از نکاتی است که باید مورد توجه داوطلبان باشد زیرا بسیاری از داوطلبان در جلسه آزمون در برخورد با چند سوال دشوار ناگهان دستپاچه میشوند و نظم ذهنی خود را از دست میدهند، بنابراین احساس میکنند کنکور را به طور کامل از دست دادهاند و همین امر سبب میشود تا در پاسخ به سوالات دیگر نیز با مشکل مواجه شوند.(اینجـــــــا)