حالا یک محقق دانشگاه بینگمتون باتری جدیدی ساخته که تولید اندک برق در آن به واسطه تنفس باکتریها در قطره ای از آب آلوده موجود در کاغذ آن صورت می گیرد! نکته مهم در این فناوری جدید، ساختار آن است که با الهام گرفتن از اوریگامی ارایه شده است.
در این فرآیند عجیب که در نشریه تخصصی «نانو انرژی» منتشر شده است قطره مایع حاوی باکتری قابلیت به کارگیری جهت تأمین برق مورد نیاز حسگر مبتنی بر کاغذ را دارد. این ابتکارعمل جدید در مناطق دورافتاده ای که امکان دسترسی به شبکه برق وجود ندارد از اهمیت زیادی برخوردار است.
به گفته این محقق، هر نوع از مواد ارگانیک می تواند منبعی ارزشمند برای باکتری ها باشد تا سوخت و ساز میکروبی در آن صورت گرفته و در نهایت برق تولید شد.
این محقق می گوید: در این فرآیند به پمپ خارجی یا سرنگ نیازی نیست زیرا کاغذ بر اساس نیروی مویینی (خاصیت طبیعی جذب مایعات)، مایع مورد استفاده را در خود نگاه می دارد.
ساختار این باتری در نوع خود جالب توجه است. این باتری قابلیت تا شدن و رسیدن به اندازه یک بسته کوچک کبریت را دارد. در یک سوی این باتری کاغذی کاتد ساخته شده از نیکل مایع اسپری شده وجود دارد تا عمل تولید برق در مجاورت هوا به خوبی صورت گیرد.
از میکرو وات برقی که بدین روش تولید می شود برای راه اندازی حسگر زیستی استفاده می گردد و جالب اینکه این فرآیند بسیار ارزان یعنی کمتر از نیم دلار صورت می گیرد.
انتهای پیام/