به گزارش خبرنگار “دانشجو آزاد“، ابوذر منتظرالقائم، کارشناس مسائل سیاسی در نخستین نشست تخصصی امر به معروف و نهی از منکر؛ چالشها و فرصتها که صبح امروز در دفتر مجتمع رسانهای کویر برگزار شد؛ در رابطه با سخنان رهبر انقلاب در این زمینه گفت: یکی از اشارات رهبر انقلاب در رابطه با امر به معروف مسئولان است.
وی ادامه داد: اگر مسئولی اشتباهی را انجام دهد؛ او را مورد امر به معروف قرار دهیم؛ ما بقیه زیر مجموعه و کارکنان او نیز از این موضوع درس خواهند گرفت.
باید فضای مجازی را به نفع اهداف ملی تغییر دهیم
این استاد دانشگاه با اشاره به اینکه فضای مجازی به عنوان ابزاری پر اهمیت در این زمینه است، تصریح کرد: تاثیرات فضای مجازی بسیار بالاست و تاثیرات فراوانی دارد؛ میتوان با اصلاح آن وضع حاضر را عوض کرد و فن آوری اطلاعات را در خدمت منافع ملی به آورد.
منتظرالقائم خاطر نشان کرد: در حال حاضر بهره وری و نوع مواجع ما با فضای مجازی در راستای اهداف ملی نیست باید این وضع را برای بهبود منافع ملی تغییر دهیم.
کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به تعبیر رهبری از اهمیت فضای مجازی که در حد اهمیت انقلاب است؛ تصریح کرد: این تعبیر نشان دهندهٔ این است که اگر به فضای مجازی توجه نشود باعث ایجاد خدشه خواهد شد و اگر توجه خوبی صورت گیرد؛ میتواند به خوبی در استای اهداف انقلاب و نظام مقدس جمهوری اسلامی حرکت کند.
امر به معروف تمنا و خواهش نیست
وی گفت: امر به معروف یک واجب دینی است، یعنی مسئلهٔ شرعی و اجزای و مراحل آن را باید از متخصص دینی گرفته شود و مشخص شود چه ابعادی دارد و چه کارهایی باید صورت گیرد؛ عالمان نیز با توجه به دین، قرآن، ائمه و رفتارهای پیامبر اسلام و ائمه و بزرگان دین یک سری چهار چوبها برای ما مشخص کردهاند.
منتظرالقائم با اشاره به اینکه امر به معروف و نهی از منکر خواهش و تمنا نیست؛ ادامه داد: بلکه امر به معروف در قالب طرح ارتقای امنیت اجتماعی و اخلاقی ایجاد شد.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: چهار چوب این طرح درست و قانونی و حساب شده بود؛ طرحی بسیار جامع و کامل بود که ناجا آن را شروع کرد.
دولت احمدینژاد مخالف اجرای طرح امنیت اخلاقی و اجتماعی بود/ادبیات دولت احمدینژاد با خاتمی در مورد امر به معروف یکی بود
عضو هیئت مدیره کانون وبلاگ نویسان انقلاب اسلامی با اشاره به دیدگاههای متفاوت دولتهای گذشته در رابطه با این طرح؛ تصریح کرد: در آغاز این طرح با دیدگاههای متفاوت دولت احمدینژاد روبه رو شد، که نه تنها دولت کمکی برای اجرای این طرح نکرد بلکه تمام هم و غم خود را برای جلوگیری از طرح امنیت ناجا انجام داد و از تمامی اهرمها برای ایجاد فشار به ناجا استفاده کرد که این طرح انجام نشود.
وی گفت: ادبیات و مدلهای مفهومی دولت احمدینژاد دقیقا همان مدلهای دولت خاتمی در این موضوع بود؛ اهداف مهندسی شده و تیپ برخوردی دولت دوم خرداد همان تیپ در دولت احمدینژاد هم دیده شد که مردم قیم نمیخواهند و لباسهای مردم و رفتارهای شخصی ربطی به دیگران و خصوصا دولت ندارد.
رهبر انقلاب از اجرای این طرح حمایت کردند
منتظر القائم با اشار ه به اینکه رهبر انقلاب در جریان کامل این طرح قرار داشتند، خاطر نشان کرد: رهبر معظم انقلاب این طرح را دیده بودند و ریزه کاریهای انجام شده بود؛ ایشان در دانشگاه علوم انتظامی سخن گفتند که طرح امنیت اجتماعی را با قدرت ادامه دهید و توجهی به حاشیه سازیها نداشته باشید.
وی با یادآوری تاثیر خوبی که این طرح در ابتدای اجرا بر روی جامعه گذاشته بود؛ گفت: نیروی انتظامی یک دستگاه ضابط قضایی است اما زمانی که تنهایی خود را در این موضوع دید شروع به مطالعه برای انجام کارهای فرهنگی نیز کرد و فعالیتهای فرهنگی خودش را نیز انجام داد.
این استاد دانشگاه افزود: مگر دیگر سازمانها همه رفتارهای کارکنانشان مطابق با آنچه که باید داشته باشند هست، نیروی انتظامی هم یکی از همین سازمانهاست که میتواند مشکلاتی در رفتارهای برخی ماموران داشته باشد؛ اما میتوان با اشکالات ماموریتها را تعطیل کرد.
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به سخنان جوزف نای استاد کرسی حکومت داری در دانشگاه هاروارد به عنوان اولین کسی که نظریهپرداز جنگ نرم در دنیاست، در مرکز فرهنگی وزارت امور خارجهٔ انگلیس گفت: یک از جملات کلیدی که در این سخنرانی مطرح شده بود این بود که تغییرات فرهنگی و اجتماعی در ایران به سمت مطلوب غرب در حال حرکت است و مدتی است که در حال شکل گیری است و غرب را از برخوردهای نظامی با ایران منع کرد؛ و به غربیها تذکر داد که حتی تحریمها را بر روی ذهنهای مردم متمرکز کنید و نه جسمها و نه اقتصاد.
کم کاریها در زمینه قانون حجاب و عفاف ناشی از نگاههای غیر همسو دستگاهها با نظام است
منتظرالقائم در رابطه با ایجاد شدن ستادهای ناتوی فرهنگی در غرب علیه ایران اسلامی نیز گفت: همانطور که دشمن برای عملیات جنگی و مجازی ستاد تشکیل دادهاند، ناتوی فرهنکی ایجاد کردهاند ما همه باید برای مقابله با آنان وظایف خودمان را انجام دهیم.
وی با اشاره به قانون حجاب و عفاف نیز گفت: در قانون حجاب و عفاف ۲۶ دستگاه متکلف شدهاند؛ اما هر کس به هر شکلی از وظایف خود سرباز میزند، که همهٔ این کم کاریها از بیهمتی و نگاههای غیر همسو با نظام در موضوع حجاب نشات میگیرند.
این استاد دانشگاه افزود: اما اگر چند دستگاه وارد انجام ماموریت خود شدند نباید چون بقیه انجام نمیدهند بگوییم شما هم انجام ندهید.
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: ممکن است افسری در خیابان اقدام مخالف با قانونی را انجام دهد نمیگوییم نیست امکانش که وجود دارد.
هیچ ارگانی بیشتر از نیروی انتظامی زیر نظر دوربینهای موبایلی مخالفان نیست/شدیدترین انتقادهای غیر منصفانه در تلویزیون به نیروی انتظامی شد
منتظرالقائم خاطر نشان کرد: این قدری که نیروی انتظامی زیر نظر دوربینهای موبایلی مخالفان قرار دارد هیچ ارگانی مورد توجه نیست؛ علاوه بر اینها سیستمهای نظارتی داخلی را نیز در نظر بگیرید که با سختترین مجازاتها و به شدت با تخلفات برخورد میکنند.
وی با اشاره به برنامهای که در سالهای گذشته از سیمای جمهوری اسلامی پخش میشد، گفت: شدیدترین انتقاد به نیروی انتظامی در تلویزیون انجام شد، مجری این برنامه که خود آغازگر بسیاری از زشتیها همچون برداشتن زیر ابرو در تلویزیون بود و دیدگاههای مخالف بسیار زیادی با نظام دارد؛ از نیروهای انتظامی با حضور سردار رادان نقدهای بیانصافانهای را انجام داد.
این کارشناس ادامه داد: او در آنتن زنده آماری شکایت از نیروهای انتظامی را از معاون دادستان نظامی گرفت و دیده شد که از هزار مورد ماموریت تنها سه شکایت از نیروها انتظامی صورت گرفته شده است. یعنی این سه دهم درصد، که در برابر کار انجام شده چیزی را زیر سوال نمیبرد.
بسیج چند سالی در فضای امر به معروف نبود
این استاد دانشگاه با اشاره به مشکلات موجود در رابطه با کمبودهای نیروی انسانی و امکانات و تجهیزات در ناجا گفت: اخیرا نیروهای سپاه نیز در این زمینه وارد شدهاند و توافق نامههایی برای حضور و فعالیت آنان نیز صورت گرفته است.
منتظرالقائم گفت: متاسفتانه چند سال بسیج در این فضا نبود و ناجا تنها بود.
وی با اشاره به اینکه فضای سینمایی دولتهای گذشته هیچ فرقی با یکدیگر نداشته است گفت: فیلمهای روی پرده اصلا همسویی با فرهنگ ما ندارند و فیلمهای شبکههای خانگی که دیگر فاجعه است؛ ویترینها و چینشهای مغازهها، توزیع علنی سی دیهای غیر مجاز، لباسها، تابلوها، پایگاههای اینترنتی و حتی خود صدا و سیما را ببینید؛ که هیچ کدام نه تنها کمکی در امر به معروف نمیکنند بلکه خودشان باید مورد امر به معروف قرار گیرند.
از دولت میخواهیم مزاحم فرهنگ نشود و مانع الخیر نباشد/ حکومت اسلامی نمیخواهد کسی را به زور اسلحه به بهشت ببرد
این کارشناس مسائل سیاسی ادامه داد: یک مسئولی میگوید که دولت فرهنگ نیست؛ بودجههای فرهنگی را دیگر سازمانها دریافت میکنند؛ پاسخ وی این است که از دولت میخواهیم مزاحم فرهنگ نشود و مانع الخیر نباشد.
منتظرالقائم با اشاره به تفاوت بین حکومت اسلامی و طاغوت تصریح کرد: حکومت اسلامی در قبال جامعه وظیفه دارد؛ وظیفه دارد که میدان را برای رفتن مردم به بهشت فراهم کند؛ حکومت اسلامی نمیخواهد کسی را به زور اسلحه به بهشت ببرد.
وی جایگاه مردم در امر به معروف و نهی از منکر را بسار مهم دانست و افزود: اگر مردم نباشند ناجا نمیتواند طرح ارتقای امنیت اخلاقی را اجرا کند، چون برای هر طرحی محتاج همراهی مردم هستند و به خاطر همین است که دشمن نیز در پی تغیر افکار مردمی است.
این استاد دانشگاه ادامه داد: اگر مردم نبودند اصلا این طرح اجرا نمیشد؛ حجم زیاد مطالبات مردمی است که به اجرای طرحهای امنیت اجتماعی کمک کرده است ضمن اینکه نیروی انتظامی نیز از خود مردم و از بطن مردم است.
امر به معروف در فضای مجازی کار نشده و کار شدنی بسیار زیادی دارد
منتظر القائم با اشاره به جایگاه زن در جامعهٔ اسلامی نیز گفت: اگر زن در جامعه حرکت به سوی دین را انجام ندهد مرد نمیتواند تاثیری داشته باشد؛ یک پدر نمیتواند به راحتی آنچه را که مادر به کودکش منتقل میکند؛ منتقل کند، هدف اصلی حضور و هدف اصل وجودی زن تربیتی و آموزش و پرورش است و اصل پرورش است.
وی نقش زن در جامعه را مربیگری دانست و تصریح کرد: زنان در جامعهای اسلامی باید اولین کسانی باشند که دست به آگاه سازی بزنند و روشنگری کنند.
کارشناس مسائل سیاسی گفت: امر به معروف در فضای مجازی کار نشده و کار شدنی بسیاری در این زمینه داریم.
این استاد دانشگاه در رابطه با فیلترینگ نیز گفت: حتی ما فیلتر هم انجام نمیدهیم؛ سایتهای ارائهٔ فیلتر شکن مثل قارچ رشد میکنند و رشد کردهاند؛ مشکل اصلی در بحث فیلترینگ مسئلهٔ فنی و تکنولوژی نیست بلکه مسئله اصلی سیاسی و سیاسی کاری است.
برخی میگویند که مخالفان فضای مجازی حتی نمیتوانند یک اسام اس بزنند و بلافاصله برچسب بیسوادی را هم میزنند
وی بااشاره به اینکه برخی در تیربونهای یکطرفه دائما فریاد میزنند که «فیلتر کردیم و او هم فیلتر شکن ساخت»؛ گفت: بازی بازی تکنولوژی است که شما میبندید و آنها راه عبور از آن را انتخاب میکنند؛ این یک بازیه منطقی است که ادامه پیدا میکنند.
منتظر القائم ادامه داد: برخی نیز میگویند “ماهواره که آمد نه تنها دین مردمان ما کم نشد که هیچ بلکه ایمان آنان نیز افزایش پیدا کرد”، اینها حرفهایی است که تنها میتوانند در تریبونهای یک طرفه زده شود و کسی جرات صحبت کردن در این موضوعات را در مناظرهها ندارد.
این استاد دانشگاه افزود: بعد از این حرفهای پشت پرده بلند میشود؛ که مخالفان فضای مجازی حتی نمیتوانند یک اسام اس بزنند و بلافاصله برچسب بیسوادی را هم میزنند.
وی گفت: در فضاهای مجازی ایجاد شده، آتلیهها، مانکنها و شغل بسیار زننده و حرام مدلینگها یا فروش لوازم ماهوره یا مواد مخدر فیلتر شکنها اینها همه امر به معروف میخواهند و این هم میتواند از مسئولان مرتبط با این حوزهها صورت گیرد.
وزارت ارتباطات باید برخورد کند و خودش مورد امر به معروف قرار گیرد
این کارشناس مسائل سیاسی با اشاره به اینگه این موضوعات باید از طرف مردم پیگیری شود؛ گفت: ساز و کار این موضوعات مردمی است؛ مردم باید مطالبهگری کنند؛ تشکلهای مردمی بایدفضای رسانهای را ایجاد کنند که مسئولان بدانند؛ وزارت ارتباطات باید برخورد کند و خودش مورد امر به معروف قرار گیرد.
منتظرالقائم با پرسش اینکه چرا دولت از اجرای قانون شبکهٔ ملی اطلاعات جلوگیری میکند و آن را انجام نمیدهند، تصریح کرد: متاسفانه در این موارد چون روشنگری رخ نداده است و تمامی دستگاههای مسئول سکوت کردهاند و کار خود را انجام نمیدهند، شبکه ملی اطلاعات همچنان پا در هوا مانده است.
وی ادامه داد: زمانی که پایگاههای خبری لینک شبکههای اجتماعی فیلتر شده را در کنار اخبار خود قرار میدهند این خود مشکلی اساسی است، چرا شبکههای اجتماعی داخلی را تقویت نمیکنند؛ چرا توانمند سازیهای داخلی و نوآوری بومی انجام نمیدهند.
این استاد دانشگاه افزود: کسی که میگوید “فیلتر کردیم و فیلتر نشد”، باید توجه به داخل داشته باشند. فیلترینگ در تمام دنیا وجود دارد و همه این کار را انجام میدهند؛ در خیلی کشورهایی که دین و قوانین خاص مذهبی هم ندارند این اتفاق رخ داده است؛ و جلوی شبکههای آمریکایی و اسرائیلی گرفته شده است.
منتظرالقائم خاطر نشان کرد: در جامعه امروزی زمانی ضربه خوردهایم که بسیج دور بوده است؛ همینکه بسیج بانی برخی موضوعات باشد و مدیریت کند خودش درست است و راه گشاست.
نگرانیم که به جای پیوست فرهنگی “رشوهٔ فرهنگی” ایجاد شود
وی با اشاره به برگزاری جلسهٔ شورای عالی فضای مجازی در روز شنبه بعد از ماهها تعطیلی گفت: یکی از نگرانیهای ما برای جلسهٔ روز شنبهٔ شورای عالی فضای مجازی این است که به جای پیوست فرهنگی “رشوهٔ فرهنگی” ایجاد شود.
این کارشناس مسائل سیاسی افزود: ما نگرانیم پیوستهای فرهنگی که تا حد زیادی مشکلات و مضرات تکنولوزیها را از بین میبرد و برطرف میکند جای خود را به رشوههای فرهنگی با مضمون کمک به چند درصدی درآمدهای تکنولوژیهای جدید به سازمانهای خاص باشد که بتوانیم کار را انجام دهیم؛ بدهد.
انتهای پیام/